Categorii Produse

Aboneaza-te la newsletter

Oferte Speciale

56,00 lei 70,00 lei
Limited special offer

78,00 lei 84,12 lei
Limited special offer

130,10 lei 152,60 lei
Limited special offer

150,00 lei 177,13 lei
Limited special offer

195,00 lei 283,40 lei
Limited special offer

230,00 lei 260,00 lei
Limited special offer

355,00 lei 534,00 lei

Producatori

Cele mai cumparate

Pulsar 40 (5 L)

XSP0000104

Produs nou

Pulsar 40 este un erbicid selectiv, cu aplicare in postemergenta, cu spectru larg de control al buruienilor,utilizat în sistemul CLEARFIELD®, prin care se combat o gamă variată de buruieni, atât unele dicotiledonate cât ?i monocotiledonate.

Mai multe detalii

Limited special offer

935,00 lei(tva inclus)

1 196,60 lei

Disponibilitate: Disponibil
1

Producator: BASF

 Contact rapid: 031.425.21.59

Cantitate: - +

Fisa tehnica de securitate Pulsar 40
 
Mai multe informatii

Erbicid Pulsar

Erbicidul Pulsar 40 contine 40g/l imazamox si se prezinta sub forma de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare brun-verzui.

 

MOD DE AMBALARE:
Bidon 5 L

 

MOD DE ACTIUNE:

Pulsar 40 este un erbicid pe baza de imazamox, din grupa imidazolinonelor. Substanta activa este preluata de plante in special prin frunza, dar si prin radacini. Datorita activitatii reziduale, la nivelul solului, asigura combaterea buruienilor in curs de rasarire si a unui nou val. Plantele mor la 7-14 zile de la aplicare. In planta, substanta activa este preluata pana la nivelul zonelor de crestere, unde blocheaza sinteza aminoacizilor esentiali, responsabili de cresterea si diviziunea celulara.

Aplicarea foliara postemergenta a erbicidului PULSAR® 40 asigura controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate si unele monocotiledonate, iar prin actiunea sa reziduala are si efect asupra buruienilor care germineaza mai tarziu. Erbicidul PULSAR® 40 combate principalele buruieni dicotiledonate si monocotiledonate anuale din culturile de floarea soarelui de tip CLEARFIELD® . Printre principalele buruieni cu frunza lata combatute se numara Abutilon spp. (Teisor), Xanthium spp. (Cornuti), Ambrosia spp. (Ambrozia), Chenopodium spp. (Spanac salbatic) si Solanum spp. (Zarna). Principalele buruieni monocotiledonate care pot fi combatute eficient cu erbicidul PULSAR® 40 sunt urmatoarele: Echinochloa crus-galli (Iarba barboasa), Setaria spp. (Mohor), Panicum spp. (Mei salbatic) si Digitaria spp. (Meisor).

Restrictiile privind rotatia culturilor impuse de utilizarea erbicidului PULSAR® 40 prevad o perioada de timp mai scurta in comparatie cu alte produse din grupa erbicidelor imidazolinone, datorita dozei reduse de aplicare a substantei active, degradarii mai rapide in sol si absorbtiei radiculare mai reduse.

 

CULTURASPECTRUL COMBATERIIDOZA (L/HA)
SoiaBuruieni anuale dicotiledonate, si unele monocotiledonate0,75-1 l/hectar postemergent, timpuriu
LucernaBuruieni anuale dicotiledonate si unele monocotiledonate

-singur: 1-1,2 l/ha (doza mica la infestarea cu buruieni anuale sensibile: Sinapis, Raphanus, Amaranthus, Solanum, Xanthium) -

postemergent (buruieni mici - 2-4 frunze, lucerna min 3 perechi de frunze trifoliate)

- asociat cu adjuvant 1,2l/ha + adjuvant (in conditii de faza avansata a buruienilor sau in conditii de seceta)

Floarea soarelui rezistenta la imazamoxBuruieni dicotiledonate anuale (exclusiv Hibiscus, Portulaca, Chenopodium, Polygonum), partial monocotiledonate anuale; Orobanche Cumana-1,2 l/ha singur sau asociat cu un adjuvant; postemergent - floarea soarelui in 4-6 frunze, buruieni dicotiledonate anuale 2-4 frunze)
MazareBuruieni dicotiledonate anuale (exceptie Polygonum, Chenopodium) si unele monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa)0,75-1 l/ha postemergent timpuriu, in functie de infestare si dominarea buruienilor
Orez (soiuri de tip Clearfield)Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale0,875 l/ha, postemergent

 

Momentul aplicarii:

La soia si mazare se aplica postemergent timpuriu, in momentul in care buruienile dicotile anuale sunt in faza de 2-4 frunze, iar cele monocotile anuale in faza de 1-3 frunze, pana la infratire. La lucerna se aplica in anul I, respectand aceleasi recomandari privind faza de dezvoltare a buruienilor. Pentru lucerna, in anul II si urmatorii se va aplica in timpul repausului vegetativ.

La floarea soarelui Clearfield, erbicidul Pulsar se aplica cand plantele cultivate au 4-6 frunze, iar buruienile dicotile anuale au 2-4 frunze si monocotile anuale 1-3 frunze pana la infratire. 
Pentru combaterea lupoaiei recomandam aplicarea in fenofaza de 6-8 frunze a florii soarelui. In cazul in care se doreste combaterea buruienilor si a lupoaiei se aplica in faza de 6 frunze a florii soarelui, dar nu mai tarziu de faza de 4 frunze a buruienilor dicotiledonate.

Pe terenurile imburuienate predominant cu graminee anuae, recomandam aplicarea unui erbicid antigramineic inaintea semanatului, sau preemergent.  Pe terenurile infestate cu graminee perene se recomanda erbicidarea cu un gramicid specific, in postemergenta. 

Erbicidul Pulsar 40 nu se aplica hibrizilor obisnuiti de floarea soarelui.

 

Pregatirea solutiei:

Se umple rezervorul masinii de erbicidat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs si apoi se completeaza cu restul de apa. Se agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.

Se folosesc echipamente trestre pentru aplicarea in camp a produsului. Se vor respecta dozele din tabel. Volumul de solutie utilizat este in functie de echipamentul de stropit, incat sa se asigure o buna acoperire a buruienilor. 
Se recomanda utilizarea a 200-400 de litrii/ha solutie de erbicitat.

Se evita ca solutia de stropit cu erbicidul Pulsar sa ajunga pe alte culturi (sfecla, in, legume, pomi fructiferi). 

 

Compatibilitate:

Este recomandat sa se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului si se va face un test pentru a vedea reactia plantelor dupa stropire. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.

 

Timp de pauza: 

In urma erbicidarii cu Pulsar 40, este posibila insamantarea:

- dupa 4 luni: grau, orz, ovaz;

- dupa 9 luni: porumb, cartof, legume;

- dupa 18 luni: rapita, sfecla de zahar;

In cazul intoarcerii culturii se poate semana soia sau porumb (Clearfield), grau (Clearfield), floarea soarelui Clearfield, rezistente la erbicide imidazolinonice. Intrucat Pulsar se aplica postemergent timpuriu, nu necesita respectarea unui interval de timp inaintea recoltarii.

 
Caracteristici
ProducatorBASF
DisponibilitateDisponibil
Ce combate?Buruieni anuale dicotiledonate
Omologat pentruFloarea soarelui, Lucerna, Mazare, Soia
 
Informatii Tehnice

Caracteristici erbicid Pulsar

Tip: erbicid;

Substanta activa: 40g/l imazamox;

Culturi tratate: soia, lucerna, floarea soarelui rezistenta la imazamox, mazare, orez(Clearfield);;

Buruieni combatute: buruieni dicotiledonate anuale si monocotiledonate;

Mod ambalare: 5 L;

Producator: BASF;

Produse recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Vizualizate recent

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla cat mai multe detalii despre tot ce intereseaza.

Menu

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018