Categorii Produse

Aboneaza-te la newsletter

Oferte Speciale

56,00 lei 70,00 lei
Limited special offer

78,00 lei 84,12 lei
Limited special offer

130,10 lei 152,60 lei
Limited special offer

150,00 lei 177,13 lei
Limited special offer

195,00 lei 283,40 lei
Limited special offer

230,00 lei 260,00 lei
Limited special offer

355,00 lei 534,00 lei

Producatori

Cele mai cumparate

Proteus 110 OD (3 L)

XSP5510039

Produs nou

Proteus 110 OD este un insecticid sistemic de contact pentru combaterea daunatorilor la grau, cartof, mar, sfecla de zahar si rapita.

Mai multe detalii

379,83 lei(tva inclus)

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc
1

Producator: Bayer Crop Science

 Contact rapid: 031.425.21.59

Fisa tehnica de securitate Proteus 110 OD
 
Mai multe informatii

Insecticid Protesu 110 OD - 3 L

Mod de actiune

Proteus OD 110 are actiune multipla: sistemica, de contact si de soc. La circa o ora dupa efectuarea tratamentului, tiacloprid patrunde în plante si este distribuit spre varfurile de crestere, iar deltametrin ramane pe suprafata organelor tratate. Tiacloprid actioneaza la nivelul sistemului nervos al insectelor, blocand desfasurarea activitatilor vitale. Deltametrin actioneaza de asemenea la nivelul sistemului nervos al insectelor, avand totodoata efect repelent si inhibitor de nutritie asupra insectelor. Ambele componente actioneaza prin contact si ingestie asupra daunatorilor care înteapa sau rod partile vegetative ale plantelor. Mecanismul complex de actiune confera un spectru larg de activitate si permite combaterea inclusiv a formelor rezistente la insecticide din alte grupe chimice. Formularea de ultima generatie dispersie în ulei (OD) confera produsului o aderenta si o patrundere în planta a componentei sistemice superioare celorlalte formulari.

 

Cultura

Organism tinta

Doza / Concentratie

Grau

Plosnita graului (Eurygaster integriceps)

0,4 l/ha

Cartof

Gândacul din Colorado (L. decemlineata), Afide (Aphis spp.)

0,4 l/ha

Mar

Viermele merelor (Cydia pomonella)

0,05% (0,75 l/ha)

Sfecla de zahar

Gargarita sfeclei (Bothynoderes punctiventris),Ratisoara porumbului (Tanymecus spp.), Puricele sfeclei (Chaectocnema tibialis)

0,4 l/ha în vegetatie complementar tratamentului semintei

Rapita

Gandacul lucios (Meligethes aeneus)

Viespea rapitei (Athalia rosae)

0,6 l/ha

0,35 l/ha

 

Mod de utilizare

Grau: se utilizeaza la doza de 0,4 l/ha pentru combaterea sigura si eficienta a plosnitei cerealelor. Tratamentul se efectueaza la avertizare, în functie de ciclul biologic al insectei. Proteus are de asemenea o eficacitate foarte buna în combaterea gandacului balos, afidelor, tripsilor si cicadelor.

Cartof de samanta si consum: se utilizeaza la doza de 0,4 l/ha pentru combaterea gandacului din Colorado (Leptinotarsa decemlineata) si a afidelor (Aphis spp.). Se efectueaza 1-2 tratamente cand larvele sunt de varsta 1-2 si daunatorul este mai sensibil la tratament. Cantitatea de solutie: 300-400 l/ha.

Mar: se utilizeaza la doza de 0,05% (0,75 l/ha) pentru combaterea viermelui merelor (Cydia pomonella). Tratamentele se efectueaza la avertizare, cate un tratament pe generatie. Cantitatea de solutie necesara este de 1000-1500 l/ha în functie de tipul plantatiei si dimensiunea pomilor. Perioada de protectie este de 14 zile. Are un bun efect si asupra altor daunatori, nemaifiind necesara adaugarea altor insecticide pentru complexare.

Sfecla de zahar: se utilizeaza la doza de 0,4 l/ha în combaterea pe vegetatie a atacului gargaritei sfeclei (Bothynoderes punctiventris), ratisoarei porumbului (Tanymecus spp.) si puricelui sfeclei (Chaectocnema tibialis). Tratamentul este complementar tratamentului semintei.

Rapita: se utilizeaza la doza de 0,6 l/ha pentru combaterea gandacului lucios (Meligethes aeneus) si la 0,35 l/ha pentru combaterea viespei rapitei (Athalia rosae). Se pot efectua 1-2 tratamente la avertizare, cu o cantitate de solutie de 200-400 l/ha.

Proteus OD 110

Substanta activa: tiacloprid 100 g/l + deltametrin 10 g/l

Formulare: OD (dispersie în ulei)

 

 

 
Caracteristici
ProducatorBayer Crop Science
DisponibilitateDisponibil
 
Informatii Tehnice

Caracteristici insecticid Proteus 110 OD

Tip: insecticid;

Formulare: OD;

Substanta activa: tiacloprid 100 g/l + deltametrin 10 g/l;

Combate: plosnita graului, gandacul de Colorado, viermele merelor, gargarita sfeclei, puricele sfeclei, gandacul lucios, viespea rapitei;

Trateaza: grau, cartof, mar, sfecla de zahar, rapita;

Mod ambalare: 3 L;

Producator: Bayer CropScience;

Produse recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Vizualizate recent

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla cat mai multe detalii despre tot ce intereseaza.

Menu

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018