Categorii Produse

Aboneaza-te la newsletter

Oferte Speciale

78,00 lei 84,12 lei
Limited special offer

130,10 lei 152,60 lei
Limited special offer

150,00 lei 177,13 lei
Limited special offer

192,00 lei 283,40 lei
Limited special offer

230,00 lei 260,00 lei
Limited special offer

395,00 lei 534,00 lei
Limited special offer

Producatori

Cele mai cumparate

Erbicid Pallas 75 WG, 500 grame

XSP5509103

Produs nou

Pallas 75 WG este un sistemic, cu aplicare postemergenta, destinat combaterii buruienilor graminee si a celor cu frunza lata din culturile de grau.

Mai multe detalii

553,00 lei(tva inclus)

5 produse in stoc
Disponibilitate: Disponibil

Producator: Corteva Agriscience

 Contact rapid: 031.425.21.59

Cantitate: - +

Fisa tehnica de securitate Pallas 75 WG
 
Mai multe informatii

Erbicid Pallas 75 WG - 0.5 Kg

Substanta activa: - Piroxsulam 7.5% + Cloquintocet-metil (adjuvant) 7.5%

Mod de actiune:

PALLAS 75 WG inhiba acetolactat sintaza (ALS), se transloca sistemic prin planta, inhiband sinteza aminoacizilor principali ai plantei, ulterior inhiband diviziunea celulara ceea ce duce la moartea speciilor sensibile.

PALLAS 75 WG se asimileaza foliar dar prezinta si un control rezidual de scurta durata in sol, pentru buruienile nou aparute, in functie de specie si conditiile de mediu.

Cresterea buruienilor este stopata imediat dupa aplicare. Primele simptome vizibile (decolorarea si rasucirea frunzelor) se observa la 3-4 zile dupa erbicidare.

Combaterea completa se realizeaza în 2-3 saptamani dupa aplicare, depinzand de tipul de buruieni si conditiile climatice.

Principalele buruieni combatute:

Buruieni monocotiledonate sensibile: Apera spica-venti, Avena fatua, Alopecurus myosuroides, Bromus sp. Are eficacitate de 70% in controlul pirului (Agropyron repens), stopandu-i cresterea. Astfel, plantele de pir nu mai concureaza cultura, nu mai ajung la maturitate si nu mai produc seminte.

Buruieni monocotiledonate moderat sensibile: Echinochloa crus-Galli, Lolium spp.

Buruieni dicotiledonate sensibile (la doza 250 g/ha): Adonis spp., Amaranthus retroflexus, Anthemis arvensis, Brassica spp., Capsella bursa-pastoris, Descurainia spp., Galium aparine, Geranium spp., Lamium amplexicaule, Lithospermum arvense, Matricaria spp., Medicago spp., Raphanus raphanistrum, Sinapis arvensis, Sisymbrium spp., Stellaria media, Thlaspi arvense, Veronica hederaefolia, Veronica persica, Vicia sativa si Viola arvensis. 

Buruieni dicotiledonate moderat sensibile: Centaurea cyanus, Chenopodium album, Cirsium arvense, Consolida orientalis, Polygonum aviculare, Polygonum convolvulus.

Perioada de aplicare:

PALLAS 75 WG poate fi aplicat primavara de la stadiul de 2-3 frunze la stadiul de 2-3 internodii. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, se recomanda sa se erbicideze atunci cand buruienile sunt in crestere activa,dezvoltarea fiind mai usor de  controlat. Controlul optim pentru graminee este de : pana la 3 frati pentru Apera spica venti si pana la infratire Avena fatua, iar pentru buruienile dicotiledonate la 6-8 frunze. Temperatura optima de aplicare este între 8-25°C, dar tratamentele pot fi facute incepand de la 5°C. In acest caz, aparitia simptomelor de combatere este mai lenta, dar controlul final nu este afectat.

Volumul de apa recomandat este de 250-350 l/ha. Asigurati-va ca buruienile sunt uniform acoperite cu solutia de tratat.

ATENTIE: Se va evita contactul erbicidului cu alte culturi graminee decat cea la care este avizat sau culturi dicotile.

Rotatia culturilor:

PALLAS 75 WG se degradeaza rapid in sol si nu prezinta pericol pentru cultura postmergatoare. Experientele efectuate in mai multe tari nu au pus in evidenta vreun prejudiciu pentru culturile urmatoare, inclusiv cele de legume cu tehnologii de cultura obisnuite, pe diferite tipuri de sol. Utilizarea in mod repetat, de produse cu acelasi mod de actiune poate determina aparitia fenomenului de rezistenta a anumitor buruieni. Pentru a preveni sau a intarzia un astfel de fenomen, este recomandat sa folositi erbicide cu moduri de actiune diferite.

PALLAS 75 WG contine piroxsulam care este un inhibitor al acetolactat sintazei. Pentru a evita aparitia rezistentei, se recomanda sa se aplice numai o data pe sezon. Amestecarea piroxsulamului cu un alt inhibitor

ALS este permisa pentru a extinde spectrul de combatere a buruienilor dicotiledonate.

Compatibilitate:

este compatibil cu majoritatea fungicidelor, insecticidelor, fertilizanti foliari si majoritatea erbicidelor. Pentru o mai mare siguranta se va consulta lista de combatibilitate si se va face un test. poate fi amestecat in rezervor cu Lancelot, 2,4-D pentru a extinde spectrul de combatere a buruienilor dicotiledonate.

Adaosul de ingrasaminte precum ureea, azotatul de amoniu sau sulfatul de amoniu in rezervor in amestec cu PALLAS 75 WG poate imbunatati activitatea de combatere a buruienilor.

Nu se recomanda amestecul in rezervor cu erbicide pe baza de ester al acidului 2,4-D, datorita efectului antagonic in combaterea buruienilor monocotiledonate.

PALLAS 75 WG nu se recomanda sa fie aplicat in amestec cu insecticide organofosforice sau regulatori de crestere datorita riscului crescut de prejudiciere a culturii.

 

 

 
Caracteristici
ProducatorCorteva Agriscience
DisponibilitateDisponibil
Ce combate?Buruieni anuale monocotiledonate, Buruieni anuale dicotiledonate
Omologat pentruGrau
 
Informatii Tehnice

Caracteristici Pallas 75 WG

Tip: erbicid sistemic;

Aplicare: postemergenta;

Destinatie: grau;

Combate: buruieni graminee si cu frunza lata;

Mod ambalare: 500 grame;

Producator: Dow AgroSciences;

Produse recomandate

Vizualizate recent

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla cat mai multe detalii despre tot ce intereseaza.

Menu

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018