Categorii Produse

Aboneaza-te la newsletter

Oferte Speciale

64,00 lei 80,00 lei
Limited special offer

185,00 lei 220,00 lei
Limited special offer

200,00 lei 210,00 lei

Producatori

Cele mai cumparate

Basamid granule (1 kg)

XSP0000368

Produs nou

Basamid Granule este un produs destinat tratamentului la sol, avand efect insecticid, nematocid, fungicid si chiar erbicid. Produsul se prezinta sub forma unor granule albe, cu usor miros, avand ca substanta activa dazomet, 98%.

Mai multe detalii

84,50 lei(tva inclus)

959 produse in stoc
Disponibilitate: Disponibil

Producator: Chemtura

 Contact rapid: 031.425.21.59

Cantitate: - +

 
Mai multe informatii

Basamid granule - 1kg

Produsul Basamid granule se prezinta sub forma de microgranule albe cu miros slab de peşte. Produsul contine 98% dazomet. Punct de topire 104 grade C, densitate 1340 kg/m3. Produsul nu este coroziv.


Cum actioneaza Basamid Granule?


Basamid granule este, in principal, un nematocid pentru sterilizarea solului. Produsul se aplica la suprafata solului sau se incorporeaza in sol. In conditii de umiditate, produsul se descompune in gaz sterilizant cu efect nematocid, insecticid, erbicid şi fungicid. Dupa disiparea gazului se poate semana sau planta, produsul nu lasa reziduuri toxice in sol produşii de descompunere sunt nutrienti pentru plante. 

Cum se foloseste Basamid Granule?


Basamid granule se utilizeaza la culturile si in dozele conforme cu datele prezentate mai jos.

La legume de sera se va merge pe o doza de 250 - 500 kg/hectar. Dupa cum urmeaza, produsul Basamid Granule va distruge atat nematozii din sol, cat si daunatorii de mai jos: 

  • Phytophtora parasitica - mana de sol a tomatelor 250-500 kg/ha
  • Fusarium spp- fusarioza  250 - 500 kg/ha
  • Alternaria alternata - alternarioza 250 - 500 kg/ha
  • Meloydogine sp. - nematod al plantelor de sera 250 - 500 kg/ha


Basamid granule se aplica la temperaturi mai mari de 6 grade Celsius şi cand solul este umed. Se recomanda pe cat posibil sa se pastreze umiditatea solului inainte, in timpul dar si dupa aplicare. 

ATENTIE! Basamid Granule nu se va aplica unei culturi existente, produsul putand da fitotoxicitate!!!

METODA EFICIENTA!

Cea mai eficienta metoda in folosirea produsului Basamid Granule este aplicarea pe suprafata solului, prin imprastiere, respectand doza de 250-500 kg/hectar, deci 2,5 - 5 kg/100 metrii patrati, pe un sol umezit initial, la o temperatura de peste 6 grade. Dupa aplicare, produsul se va incorpora in sol.
Dupa aplicare, solul se va uda din nou, invelindu-se apoi cu o folie, timp de 10 zile, permitand astfel gazului sa circule, obtinand maximul din folosirea acestui produs. 
Prin aceasta modalitate de folosire, Basamid Granule, va oferi toate efectele, adica: insecticid, nematocid, erbicid si fungicid. 
Dupa 10 zile, folia se indeparteaza. Pentru a stabilii cat mai usor data de semanare, se poate efectua testul Creson pentru verificarea ventilarii solului. Testul Creson presupune extragerea unor mostre din solul tratat, din diverse locuri si puse la germinat in aceste mostre de sol seminte de salata. Daca salata nu germineaza, atunci solul mai trebuie lasat sa se aereze, putandu-se interveni cu lucrari pentru aerarea solului, dar nu mai adanci decat incorporarea initiala.Cea mai eficienta metoda in folosirea produsului Basamid Granule este aplicarea pe suprafata solului, prin imprastiere, respectand doza de 250-500 kg/hectar, deci 2,5 - 5 kg/100 metrii patrati, pe un sol umezit initial, la o temperatura de peste 6 grade. Dupa aplicare, produsul se va incorpora in sol.
Dupa aplicare, solul se va uda din nou, invelindu-se apoi cu o folie, timp de 10 zile, permitand astfel gazului sa circule, obtinand maximul din folosirea acestui produs. 
Prin aceasta modalitate de folosire, Basamid Granule, va oferi toate efectele, adica: insecticid, nematocid, erbicid si fungicid. 
Dupa 10 zile, folia se indeparteaza. Pentru a stabilii cat mai usor data de semanare, se poate efectua testul Creson pentru verificarea ventilarii solului. Testul Creson presupune extragerea unor mostre din solul tratat, din diverse locuri si puse la germinat in aceste mostre de sol seminte de salata. Daca salata nu germineaza, atunci solul mai trebuie lasat sa se aereze, putandu-se interveni cu lucrari pentru aerarea solului, dar nu mai adanci decat incorporarea initiala.Timp de pauza

Intre ultimul tratament si semanat sau plantat se asigura un timp de pauza de 10-30 zile in functie de temperatura solului, cu cat este mai scazuta (minim 6 grade C) cu atat timpul de aşteptare este mai lung (peste 30 de zile). 

Rotatia culturilor

Rotatia culturilor este afectata, dupa aplicarea produsului pana la semanatul unei culturi poate trece minim 10 zile şi maxim 35 de zile in functie de temperatura solului şi lucrarile efectiuate (vezi Timp de pauza). 

Calendarul aplicarii


Basamid granule se aplica inainte de infiintarea culturii pe substratul de cultura sau prin incorporare in substratul de cultura pentru rasadnite şi se aplica cu 10 pana la 35 de zile inainte de semanat sau plantat in functie de temperatura solului ( vezi Timp de pauza şi Rotatia culturilor).

Compatibilitate
Basamid granule este compatibil cu majoritatea produselor erbicide, fungicide şi insecticide granulate. Pentru o mai mare siguranta se va consulta lista de compatibilitate si se va face un test. 

Tehnica de aplicare

Basamid granule poate fi aplicat cu orice echipament terestru pentru aplicat granule pe intreaga suprafata şi care poate fi reglat pentru doze de 300-600 kg/ha.

Curatarea echipamentului
Inainte şi dupa tratament se spala echipamentul cu detergenti puternici recomandati de producatorul maşinii.

 
Caracteristici
ProducatorChemtura
DisponibilitateDisponibil
 
Informatii Tehnice

Caracteristici Basamid Granule

Substanta activa: Dazomet 98%;

Formulare: granule albe;

Destinatie: nematocid, insecticid, fungicid si erbicid pentru tratament la sol.

Produse recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Vizualizate recent

Menu

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018