Categorii Produse

Aboneaza-te la newsletter

Oferte Speciale

2,30 lei 3,00 lei
Limited special offer

2,40 lei 2,50 lei
Limited special offer

2,40 lei 3,00 lei
Limited special offer

2,62 lei 3,00 lei
Limited special offer

2,73 lei 3,00 lei
Limited special offer

2,83 lei 3,00 lei
Limited special offer

Producatori

Cele mai cumparate

Nico 40 SC (500 ml)

2600

Produs nou

Nico 40 SC este un erbicid sulfonilureic care conţine nicosulfuron, substanţă activă cu puternică acţiune erbicidă contra buruienilor monocotiledonate greu de combătut (in special costreiul din rizomi), in condiţii de selectivitate totală faţă de porumb.

Mai multe detalii

Limited special offer

75,21 lei(tva inclus)

95,00 lei

5 produse in stoc
Disponibilitate: Disponibil

Producator: Sharda Cropchem

 Contact rapid: 031.425.21.59

Cantitate: - +

 
Mai multe informatii

Erbicid Nico 40 SC - 500 ml

Substanta activa: Nicosulfuron 40 g/l

Nico 40 SC  contine substanta activa nicosulfuron , care combate buruieni monocotiledonate anuale si perene in culturile de porumb. Prezinta selectivitate totala fata de plantele de porumb. 

Pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale se recomanda aplicarea pana in faza de infratire a acestora la doza de 0,8 l/ha. 

Pentru combaterea costreiului din rizomi tratamentul se aplica cand acestea au inaltimea de 10-20 cm.

Mod de utilizare Nico 40 SC:

 

Cultura Buruieni combatute Doza
Porumb Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria spp.,
Echinochloa spp.) si sorg din samanta
0.8 l/ha postemergent
Porumb Sorg (Sorghum halapense) din rizomi 1 - 1.5 l/ha postemergent

 

MOD DE ACŢIUNE:

NICO 40 SC este un erbicid sulfonilureic care contine nicosulfuron, substanta activa cu puternica actiune erbicida contra buruienilor monocotiledonate greu de combatut in special costreiul din rizomi), in conditii de selectivitate totala fata de porumb.

Produsul se aplica doar postemergent si este absorbit rapid de buruieni mai ales prin frunze, dar si prin radacini si apoi se transloca atat ascendent cat si descendent in curentul de seva pana la nivelul meristemelor (punctelor de crestere), unde provoaca dereglari ireversibile in diviziunea celulara. Plantele capata in scurt timp de la tratament o nuanta rosiatica specifica, se etioleaza si apoi se necrozeaza. Combaterea totala a buruienilor se realizeaza intr-o perioada mai lunga, de pana la 3 saptamani, insa acestea isi inceteaza cresterea imediat dupa tratament.

Buruienile graminee anuale si speciile perene din seminte sunt sensibile la NICO 40 SC in faze foarte tinere (2-3 frunze, inainte de infratit), in timp ce buruienile perene din rizomi necesita aplicarea unor doze mai mari de NICO 40 SC in faze ceva mai avansate (10-25 cm inalţime), astfel incat sa aiba masa foliara care sa absoarba suficient produs pentru a migra in organele de inmultire dispuse adesea la adancime in sol. Ca orice erbicid postemergent sistemic, actiunea sa este mult influentata de conditiile climatice si de vegatatie din momentul aplicarii, astfel ca absorbtia si translocarea sunt mult mai intense si mai rapide atunci cand buruienile au conditii optime de crestere (lumina, caldura, apa, hrana) si ca urmare efectul de combatare este mai complet.

Plantele de porumb reusesc printr-un mecanism propriu sa metabolizeze substanta activa din NICO 40 SC si sa o transforme in compusi biologic-inactivi, astfel ca la majoritatea hibrizilor nu se constata nici o urmă de fitotoxicitate.

NICO 40 SC combate cu succes buruieni monocotiledonate anuale ca: Setaria spp. (mohor),Echinochloa crus-galli (iarba barboasa), Digitaria sanguinalis (meisor), precum si monocotiledonate perene ca: Sorgum halepense (costrei atat din seminte cat si din rizomi) si Agropyron repens (pir).

De asemenea, NICOGAN 40 SC are efect partial de combatere si asupra unor dicotiledonate ca: Amaranthus retroflexus (stir), Chenopodium album (loboda), Solanum nigrum (zrna), Polygonum spp. (iarba rosie),Stellaria media (rocoina), Sinapis arvensis (mustar), Datura stramonium (ciumafaie).

RECOMANDARI DE APLICARE:

NICO 40 SC se aplica la momente si in doze diferite in functie de speciile de buruieni graminee predominante, tinand cont de faptul ca buruienile anuale si cele din seminte necesita aplicari mai timpurii (faza de 2-3 frunze ale buruienilor) si doze mai mici (0,8 l/ha) aplicate de regula intr-un singur tratament, in timp ce gramineele perene vor fi combatute prin aplicari mai tarzii (10-25 cm inaltime la costrei) si doze mai mari (1-1,5 l/ha), aplicate fie intr-un singur tratament, fie in 2 tratamente secventiale (metoda cea mai recomandata), astfel:
- primul tratament cu 0,75-1 l/ha, in faza de infratire a buruienilor;
- al doilea tratament cu 0,5-0,75 l/ha, la reinfestare, după circa 2-3 saptamani.

Pentru a evita eventualele fenomene de fitotoxicitate, se recomanda ca tratamentele cu NICO 40 SC sa se faca atunci cand porumbul este in stadiul de 2 maxim 6 frunze.

Pentru a patrunde complet in planta, este necesar ca dupa efectuarea tratamentului sa nu intervina precipitatii pentru o perioada de 4 5 ore. La aplicare se folosesc volume normale de apa (200 400 l/ha).

Pentru completarea spectrului de combatere, se poate aplica si cu erbicidul 2,4 D 660 SL (acid 2,4-D 660 g/l), in special cand buruienile dicotiledonate sunt in faza de rozeta.

 
Caracteristici
Producator Sharda Cropchem
Disponibilitate Disponibil
 
Informatii Tehnice

Caracteristici Nico 40 Sc

Tip: erbicid graminicid;

Substanta activa: Nicosulfuron 40 g/l;

Cultura tratata: porumb;

Buruieni combatute: buruieni monocotiledonate anuale, costrei din rizomi;

Formulare: SC;

Mod ambalare: 500 ml;

Producator: Sharda Cropchem;

Produse recomandate

Vizualizate recent

Menu

Sus

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018