Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome

CATEGORII PRODUSE

Producatori

×

Erbicid Pulsar 40, 1 litru

Referinta:
XSP5508218

Pulsar 40 este un erbicid selectiv, cu aplicare in postemergenta, cu spectru larg de control al buruienilor, utilizat in sistemul CLEARFIELD®, prin care se combat o gama variata de buruieni, atat unele dicotiledonate cat si monocotiledonate.

Citeste mai multArata mai putin
Oferta speciala limitata
230,00 lei (tva inclus) (inclusiv TVA) 430,30 lei
Disponibilitate:

In stoc

Producator:

Contact rapid:

031.425.21.59
Cantitate:
Descriere

Erbicid selectiv Pulsar, 1 litru

Erbicidul Pulsar 40 contine 40g/l imazamox si se prezinta sub forma de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare brun-verzui.

Mod de Actionare

Pulsar 40 este un erbicid pe baza de imazamox, din grupa imidazolinonelor. Substanta activa este preluata de plante in special prin frunza, dar si prin radacini. Datorita activitatii reziduale, la nivelul solului, asigura combaterea buruienilor in curs de rasarire si a unui nou val. Plantele mor la 7-14 zile de la aplicare. In planta, substanta activa este preluata pana la nivelul zonelor de crestere, unde blocheaza sinteza aminoacizilor esentiali, responsabili de cresterea si diviziunea celulara.

Aplicarea foliara postemergenta a erbicidului PULSAR® 40 asigura controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate si unele monocotiledonate, iar prin actiunea sa reziduala are si efect asupra buruienilor care germineaza mai tarziu. Erbicidul PULSAR® 40 combate principalele buruieni dicotiledonate si monocotiledonate anuale din culturile de floarea soarelui de tip CLEARFIELD® . Printre principalele buruieni cu frunza lata combatute se numara Abutilon spp. (Teisor), Xanthium spp. (Cornuti), Ambrosia spp. (Ambrozia), Chenopodium spp. (Spanac salbatic) si Solanum spp. (Zarna). Principalele buruieni monocotiledonate care pot fi combatute eficient cu erbicidul PULSAR® 40 sunt urmatoarele: Echinochloa crus-galli (Iarba barboasa), Setaria spp. (Mohor), Panicum spp. (Mei salbatic) si Digitaria spp. (Meisor).

Restrictiile privind rotatia culturilor impuse de utilizarea erbicidului PULSAR® 40 prevad o perioada de timp mai scurta in comparatie cu alte produse din grupa erbicidelor imidazolinone, datorita dozei reduse de aplicare a substantei active, degradarii mai rapide in sol si absorbtiei radiculare mai reduse.

 

CULTURA SPECTRUL COMBATERII DOZA (L/HA)
Soia Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene

0,75-1 l/hectar 

Se aplica postemergent in stadiul de 2-4 frunze ale culturii (BBCH 12-14), iar buruienile se afla in faza de crestere activa.

Floarea soarelui rezistenta la imazamox (hibrizi de tip Clearfield) Buruieni dicotiledonate anuale (exclusiv Hibiscus, Portulaca, Chenopodium, Polygonum), partial monocotiledonate anuale; Orobanche Cumana 1-1,25 l/ha singur sau asociat cu un adjuvant; postemergent - floarea soarelui in 2-8 frunze, buruieni dicotiledonate anuale 2-4 frunze)
Mazare Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene

0,75-1 l/ha 

Se aplica postemergent in faza de 2-4 frunze desfacute (BBCH 12-14), iar buruienile se afla in faza de crestere activa (2-4 frunze).

Orez (soiuri de tip Clearfield) Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene

0,875 l/ha

Se aplica 2 tratamente postemergente astfel:

- primul tratament se aplica in stadiul de 3 pana la 4 frunze desfacute (BBCH 13-14), iar buruienile se afla in faza de crestere activa (2-4 frunze).

- al doilea tratament se aplica in stadiul de 5 pana la 6 frunze desfacute (BBCH 15-16), iar buruienile se afla in faza de crestere activa (2-4 frunze).

 

Momentul aplicarii

La soia si mazare se aplica postemergent timpuriu, in momentul in care buruienile dicotile anuale sunt in faza de 2-4 frunze, iar cele monocotile anuale in faza de 1-3 frunze, pana la infratire.

La floarea soarelui Clearfield, erbicidul Pulsar se aplica cand plantele cultivate au 4-6 frunze, iar buruienile dicotile anuale au 2-4 frunze si monocotile anuale 1-3 frunze pana la infratire. 
Pentru combaterea lupoaiei recomandam aplicarea in fenofaza de 6-8 frunze a florii soarelui. In cazul in care se doreste combaterea buruienilor si a lupoaiei se aplica in faza de 6 frunze a florii soarelui, dar nu mai tarziu de faza de 4 frunze a buruienilor dicotiledonate.

Pe terenurile imburuienate predominant cu graminee anuae, recomandam aplicarea unui erbicid antigramineic inaintea semanatului, sau preemergent.  Pe terenurile infestate cu graminee perene se recomanda erbicidarea cu un gramicid specific, in postemergenta. 

Erbicidul Pulsar 40 nu se aplica hibrizilor obisnuiti de floarea soarelui.

 

Pregatirea solutiei

Se umple rezervorul masinii de erbicidat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs si apoi se completeaza cu restul de apa. Se agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.

Se folosesc echipamente trestre pentru aplicarea in camp a produsului. Se vor respecta dozele din tabel. Volumul de solutie utilizat este in functie de echipamentul de stropit, incat sa se asigure o buna acoperire a buruienilor. 
Se recomanda utilizarea a 200-400 de litrii/ha solutie de erbicitat.

Se evita ca solutia de stropit cu erbicidul Pulsar sa ajunga pe alte culturi (sfecla, in, legume, pomi fructiferi). 

 

Compatibilitate

Este recomandat sa se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului si se va face un test pentru a vedea reactia plantelor dupa stropire. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.

 

Timp de pauza

In urma erbicidarii cu Pulsar 40, este posibila insamantarea:

- dupa 4 luni: grau, orz, ovaz;

- dupa 9 luni: porumb, cartof, legume;

- dupa 18 luni: rapita, sfecla de zahar;

In cazul intoarcerii culturii se poate semana soia sau porumb (Clearfield), grau (Clearfield), floarea soarelui Clearfield, rezistente la erbicide imidazolinonice. Intrucat Pulsar se aplica postemergent timpuriu, nu necesita respectarea unui interval de timp inaintea recoltarii.

Mod de ambalare: flacon 1L;

Citeste mai multArata mai putin
Detalii produs
XSP5508218
Disponibilitate
Disponibil
Mod de ambalare
1 l
Formulare
SL-concentrat solubil
Substanta activa
imazamox
Ce combate?
Buruieni mono si dicotiledonate
Omologat pentru
Floarea soarelui
Mazare
Soia
Producator
BASF
Pretabil pentru cultura BIO
Nu
Atasamente
Fisa tehnica Pulsar
Fisa tehnica de securitate Pulsar 40
Descarca (257.93KB)
Recenzii
Fara comentarii

Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie

  • Rating:
Ai poze cu produsul / rezultate dupa folosirea produsului? Incarca-le aici!
Plasati imagini aici sau faceti clic pentru a incarca.
PRODUSE RECOMANDATE
Titus Plus, 307 g Titus Plus, 307 g
232,00 lei (inclusiv TVA)
Titus Plus este un erbicid selectiv al companiei DuPont, ce se aplica in preemergenta la porumb pentru combaterea buruienilor cu frunza lata si a gramineelor.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Erbicid Pulsar 40, bidon 5 litri Erbicid Pulsar 40, bidon 5 litri
1.515,10 lei (inclusiv TVA)
Pulsar 40 este un erbicid selectiv, cu aplicare in postemergenta, cu spectru larg de control al buruienilor,utilizat în sistemul CLEARFIELD®, prin care se combat o gamă variata de buruieni, atat unele dicotiledonate...
Erbicid Agil, flacon 1 l Erbicid Agil, flacon 1 l
21%
Oferta speciala limitata
159,00 lei (inclusiv TVA) 202,80 lei
Agil 100 EC este un erbicid selectiv pentru combaterea buruienilor graminee, din culturile dicotiledonate. Erbicidul Agil 100 EC contine Propaquizafop 100 g/l si are formulare EC (Concentrat emulsionabil)
Erbicid Equip, 5 l Erbicid Equip, 5 l
22%
Oferta speciala limitata
540,00 lei (inclusiv TVA) 700,00 lei
Equip este un erbicid  pentru combaterea buruienilor mono- si dicotiledonate anuale si perene din culturile de porumb prin tratamente postemergente.
Pachet Premium anti-buruieni la grau, Erbicid si Biostimulator Pachet Premium anti-buruieni la grau, Erbicid si Biostimulator
NOU
20%
Oferta speciala limitata
184,65 lei (inclusiv TVA) 233,00 lei
Pachetul anti-buruieni la grau este solutia propusa de SemintePlante.ro pentru combaterea buruienilor dicotilendonate in cultura de grau. Dozele pachetului sunt pentru suprafata de 1 hectar iar pachetul include, pe...
Erbicid total Roundup Extra, 1 litru Erbicid total Roundup Extra, 1 litru
NOU
55,00 lei (inclusiv TVA)
Roundup Extra este un erbicid total cu un spectru larg de actiune asupra buruienilor mono si dicotiledonate. Este unul dintre cele mai populare produse de tip erbicid total. 
Erbicid Sharpen 33 EC, 1 litru Erbicid Sharpen 33 EC, 1 litru
(1)
83,00 lei (inclusiv TVA)
Sharpen este un erbicid de la Sharda pe baza de pendimetalin conceput sa combata buruienile monocotiledonate si dicotiledonate din culturile de floarea-soarelui, porumb, soia, grau, orz, secara, cartof, ceapa,...
Erbicid Roundup Extra, 20 litri Erbicid Roundup Extra, 20 litri
670,00 lei (inclusiv TVA)
Roundup Extra este un erbicid total cu un spectru larg de actiune asupra buruienilor mono si dicotiledonate. Este unul dintre cele mai populare produse de tip erbicid total. 
Clientii au mai cumparat si:
Seminte de vinete Black Beauty, 50 grame Seminte de vinete Black Beauty, 50 grame
23,00 lei (inclusiv TVA)
Black Beauty este un soi de vinete semitimpuriu, de la Top Harvest, cu fructe aproape rotunde si o pulpa carnoasa si foarte gustoasa.
Ochiul Boului Lady Coral Deep Red (30 sem) Ochiul Boului Lady Coral Deep Red (30 sem)
13,00 lei (inclusiv TVA)
Lady Coral Deep Red este o varietate de Ochiul boului ce produce flori de culoare rosie, foarte intensa, cu talie medie, pretabile atat pentru a infrumuseta gradina, cat si pentru folosirea ca flori taiate.
Tomate Ananas (10 seminte) Tomate Ananas (10 seminte)
14,00 lei (inclusiv TVA)
Ananas este un soi de tomate ameliorat de Kiepenkerl ce produce fructe speciale, de culoare portocalie, costate, ce cantaresc, in medie, 200 de grame.
Seminte de salata mix Seminte de salata mix
5,00 lei (inclusiv TVA)
Seminte Mix de Salata din gama Agrosel Premium.
Seminte dovlecel Adelia F1 Seminte dovlecel Adelia F1
119,90 lei (inclusiv TVA)
Adelia F1 este un hibrid de dovlecel ideal pentru spatii protejate, fructe cilindrice, culoare alb - usor verzui si cu multiple rezistente.
Ingrasamant Lebosol Calciu Forte, 1 litru Ingrasamant Lebosol Calciu Forte, 1 litru
(1)
55,00 lei (inclusiv TVA)
Lebosol Calciu Forte  este un amestec special pe bază de Calciu, Mangan, Zinc și Aminoacizi. 
Seminte de lucerna Dobrogea, 1 kg Seminte de lucerna Dobrogea, 1 kg
43,00 lei (inclusiv TVA)
Dobrogea este un soi nou de lucerna romaneasca, fiind rezultatul colaborarii dintre USAMV si PatruAgro. Soiul de lucerna Dobrogea se caracterizeaza prin productivitate crescuta, capacitate mare de regenerare si...
Ingrasamant Starter Kristalon Galben, sac 25 kg Ingrasamant Starter Kristalon Galben, sac 25 kg
7%
Oferta speciala limitata
405,04 lei (inclusiv TVA) 437,94 lei
Kristalon Galben (NPK 13-40-13) este un fertilizant ce poate fi folosit atat foliar, cat si radicular, in sistemele de fertiirigare, din gama Yara.
Erbicid Dicopur D, 1 l Erbicid Dicopur D, 1 l
3%
Oferta speciala limitata
53,50 lei (inclusiv TVA) 55,75 lei
Dicopur D este un erbicid sistemic, de tip hormonal, care se absoarbe prin frunze. O parte din substanta activa este transportata spre frunze iar alta spre radacini.

Amestec furajer Versamax Beef Hot&Dry, sac 10 kilograme Amestec furajer Versamax Beef Hot&Dry, sac 10 kilograme

248,00 lei (inclusiv TVA)

Versamax Beef Hot and Dry este o mixtura rezistenta la seceta prelungita, destinata infiintarii pasunilor, dar si pentru recoltare, pretabila pentru climat moderat sau secetos, ideala pentru pasunatul vacilor si al...

VIZUALIZATE RECENT
Erbicid Pulsar 40, 1 l Erbicid Pulsar 40, 1 l
46%
Oferta speciala limitata
230,00 lei (inclusiv TVA) 430,30 lei
Pulsar 40 este un erbicid selectiv, cu aplicare in postemergenta, cu spectru larg de control al buruienilor, utilizat in sistemul CLEARFIELD®, prin care se combat o gama variata de buruieni, atat unele dicotiledonate...

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare