Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome

Producatori

×

Cablu incalzire rasadnite 100 metri + termostat

Referinta:
XSP5510205

Instalatie de incalzire rasadnite, formata din cablu de lungime 100 metri si termostat, instalatie suficienta pentru a incalzi o rasadnita de aproximativ 13 metri patrati.

Citeste mai multArata mai putin
140,00 lei (tva inclus) (inclusiv TVA)
Disponibilitate:

Disponibil

Producator:

Contact rapid:

031.425.21.59
Cantitate:
Descriere

Instalatie de incalzire rasadnite

Cablul prezentat este destinat a incalzi o suprafata de pana la 13 metri patrati, avand o lungime de 100 de metri.

Instalatia de incalzire a rasadnitelor prezentata, ofera avantaje precum un consum redus de energie, o temperatura constanta pentru o mai buna rasarire si germinare a semintelor, dar si o economie de spatiu.

Cablul este confectionat din materiale electro-rezistente, fiind prevazut cu izolatie pentru temperature inalte. Initial cablurile erau folosite pentru incalzirea pardoselilor, ulterior utilitatea acestora a fost descoperita si pentru incalzirea rasadurilor.

Puterea maxima oferita este de 1600 W.

Este prevazut cu un termostat pentru ajustarea temperaturii ce poate atinge si 30 de grade C, in functie de durata functionarii si de temperatura mediului ambiant.

Cablul poate atinge o temperatura mai mare cu 5-10 grade Celsius in plus fata de cea setata pe termostat.

Se alimenteaza la o sursa de 220V.

Pasii pentru confectionarea unui sistem pentru incalzirea rasadnitelor.

Modul in care se poate confectiona un sistem de incalzirea a rasadnitelor este descris mai jos sau in videoclipul atasat in josul paginii.

Varianta 1 - crearea unui pat cald cu semanarea directa a semintelor;

  1. Nivelati solul pe suprafata patului de rasad; 
  2. In cazul in care nu aveti o masa facuta, faceti o carcasa de lemn de 10 sau 20 centimetri inaltime, pe tot perimetrul zonei de rasad, respectand planul initial si conditiile de suprafata impuse de cablurile folosite; 
  3. Pe pat se pune un strat de folie, urmat de un strat de polistiren expandat (placi, nu conteaza grosimea neaparat). In cazul in care nu dispuneti de polistiren expandat, puteti folosi un strat de 10 centimetri de paie. 
  4. Peste stratul de polistiren sau paie, puneti un strat de 3 centimetri de pamant, perfect nivelat. Intindeti apoi cablu, asigurandu-va ca nu sunt deloc denivelari.
  5. La indinderea cablului vom tine cont de dispunerea paralela a firelor (ca in imaginea de mai jos). Distanta intre spire recomandata este de aproximativ 10 centimetri. Putem folosi o schema de intindere a cablurilor in care distanta este mai mica intre primul fir si marginea rasadnitei, si creste progresiv catre mijlocul rasadnitei (exemplificat in figura 1). 
  6. Acoperim apoi firele cu inca 7 - 10 centimetri de pamant, peste care putem semana. Daca stratul de deasupra cablului este prea subtire, creste consumul de curent. 
  7. Dupa semanare, se pot uda rasadurile. 
  8. In cazul acestui tip de rasandita - rasadnita la sol/pat cald - se considera eficienta o rasadnita in care un fir de 1000 metri si 1600W acopera 9 metri patrati.

Schema amplasare cabluri de incalzire

Fig 1 - Exemplu de schema de amplasare cu distante diferite intre spire

Peste rasadnita se poate pune un tunel de folie de maxim 1 metru inaltime, pentru o mai buna izolare, exact ca in figura 2. 

Schema asezare instalatie incalzire

Fig. 2 - Asezarea straturilor si montajul; Inaltimea tunelului maxima este de 1 metru

Varianta 2 - Montarea pe mese de rasaduri

Montarea pe mesele de rasaduri o vom ilustra in imaginile de mai jos: 

izolarea meselor de rasaduri cu polistiren imprastierea stratului de nisip
1. Insirarea materialelor de izolatie pe mesele de rasaduri. S-au folosit pentru cele doua mese date ca exemplu placi de polistiren sau folie / membrana pentru izolatia acoperisului. 2. Urmeaza apoi intinderea spirelor cu pastrarea unei distante de aproximativ 8 - 10 centimetri intre spire (se poate pastra regula mijlocului mai distantat, descrisa la varianta 1). Dupa intinderea spirelor si lipirea colturilor cu banda izolatoare, se va imprastia un strat de nisip de aproximativ 5 - 10 centimetri. 
Masa de rasaduri este aproape gata Montajul cutiei si amplasarea tinerelor plantute
3. Dupa amplasarea firelor si a nisipului, putem conecta aparatul la rezistente. Senzorul se poate monta oriunde intre cele 2 fire, dar cu grija pentru a nu infige senzorul in fire.  4. Odata pus in functiune aparatul va merge timp de 8-12 ore neintrerupt pana ce va incalzi substratul, apoi va lucra in regim de mentinere a temperaturii (va declansa cand scade temperatura masurata de senzor).

Se recomanda acoperirea cu folie sau agril, atat in cazul rasadnitelor la sol, cat si in cazul meselor. 

*Termostatul (aparatul pentru incalzirea rasadnitelor) prezentat in poze este produs in Coreea de Sud (este disponibil si el pe siteul nostru) si nu vine in pachet cu cablul, cel care vine la pachet cu cablul este diferit, fiind fabricat in Bulgaria si nu prezinta sonda de masurare a temperaturii cu fir!

Cum se conecteaza termostatul la cablu?

  • Conectarea termostatului la cablurile de incalzire se va face conform schemei de mai jos si se va tine cont de faptul ca acesta trebuie amplasat intr-o zona unde apa pentru udat rasadurile sa nu ajunga pe el putand provoca astfel un scurtcircuit;
  • Pentru a-l proteja de umiditate, se poate incastra intr-o caserola de plastic sau alte recipiente. 
  • Putem lega la termostat doar 1 cablu (cablu de 700W sau cablu de 1600W sau cablu de 2000W). 

Termostat mecanic

ATENTIE!

  • Amplasarea acestui sistem nu va elimina monitorizarea rasanditelor; Monitorizati constant si asigurati-va ca instalatia este in perfecta siguranta, ferita de apa si condens; 
  • Dupa montarea cablurilor, aveti grija sa nu deplasati cablurile. In cazul intersectarii cablurilor exista riscul ca acestea sa ia foc; 
  • Nu bagati termostatul in apa si nu udati termostatul! EXISTA RISC DE ELCTROCUTARE! Multi dintre clientii nostri si-au facut cutii din plastic, izolate, pentru a depozita termostatul acolo; 
  • Tineti cont ca senzorul sa nu il infigeti in rezistenta; 
  • Montati rezistentele respectand distantele recomandate intre spire - de aproximativ 10 centimetri; nu intersectati firele si nu le apropiati unul de celalalt la distante mai mici de 3 centimetri - exista riscul ca acestea sa ia foc; 
  • Verificati intotdeauna cablurile la momentul montajului si asigurati-va ca nu sunt ciupite, zgariate, roase, etc. 
  • In cazul zilelor cu temperaturi foarte ridicate exista sansa ca termostatul sa citeasca doar temperatura de la suprafata solului iar in interior, la nivelul radacinii, temperatura sa fie mai mica. 
  • Evitati rasucirea cablurilor; Nu taiati cablurile chiar daca sunt prea lungi; 

Ceres Union SRL / SemintePlante.ro nu isi asuma nici un fel de vina in privinta situatiilor ce pot aparea in folosirea si montarea acestor sisteme de incalzire a rasadnitelor si nici nu poate fi trasa la raspundere privind eventualele daune. 

Descrierea si pozele apartin SemintePlante.ro / Ceres Union SRL si nu se pot prelua decat cu acrodul sursei. 

Mod de ambalare: 1 cablu de 1600W + termostat mecanic.

*Cablul cu stecher nu este inclus in pachet, se achizitioneaza separat!

Citeste mai multArata mai putin
Detalii produs
XSP5510205
Disponibilitate
Disponibil
Producator
SemintePlante.ro
Recenzii
Fara comentarii

Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie

  • Rating:
Ai poze cu produsul / rezultate dupa folosirea produsului? Incarca-le aici!
Plasati imagini aici sau faceti clic pentru a incarca.
Video

VIDEO

PRODUSE RECOMANDATE
Ata de palisat (alba) Ata de palisat (alba)
32,90 lei (inclusiv TVA)
Ata de palisat de culoare alba, produsa de Cinegar - Israel, rezistenta, tratata cu aditivi UV, de aprox. 3600m lungime.

Stoc epuizat

Vezi mai mult

Alveole de semanat, 104 celule Alveole de semanat, 104 celule
1%
Oferta limitata

1,67 lei (inclusiv TVA) 2,00 lei
Palete alveolare de 104 celule, pentru semanat si repicat, cu diametrul celulei de 3,1 cm. Alveolele de 104 celule sunt alveolele ideale pentru semanarea salatei si a varzoaselor. 

Termometru de sol Clasic Termometru de sol Clasic
49%
Oferta speciala limitata
30,00 lei (inclusiv TVA) 59,00 lei
Termometru de sol Clasic, destinat masurarii temperaturii la nivelul solului, in camp deschis, solarii, rasadnite, etc.
Termometru de sol Digital Termometru de sol Digital
82,00 lei (inclusiv TVA)
Termometru digital, destinat masurarii temperaturilor la nivelul solului, ce poate fi setat in masurarea atat in grade C, cat si in grade F. Termometrul are si suport ce il face foarte usor de purtat, la buzunar, sub...
Folie Plant Protex tip Agril, 17 g (1.6 X 10 m) Folie Plant Protex tip Agril, 17 g (1.6 X 10 m)
NOU
-25%
Oferta limitata
16,50 lei (inclusiv TVA) 22,00 lei
Folia microporoasa agril grabeste recoltarea si protejeaza plantele de inghet si variatii de temperatura in sezoanele reci. Asigura o temperatura interioara cu 5 grade mai mare decat la exterior. 
Betisoare (Stick plastic) pentru sustinerea plantelor altoite Ø2,3 mm x 110 mm, bax 20.000 bucati Betisoare (Stick plastic) pentru sustinerea plantelor altoite Ø2,3 mm x 110 mm, bax 20.000 bucati
542,00 lei (inclusiv TVA)
Betisoarele sunt create special pentru a actiona ca un tutore, sprijinind si conducand plantele altoite pe tot parcursul cresterii lor. Sunt confectionate din plastic (polipropilena) si sunt prevazute cu un canal pe...
Betisoare (Stick plastic) pentru sustinerea plantelor altoite Ø2,3 mm x 110 mm, bax 20.000 bucati Betisoare (Stick plastic) pentru sustinerea plantelor altoite Ø2,3 mm x 110 mm, bax 20.000 bucati
476,00 lei (inclusiv TVA)
Betisoarele sunt create special pentru a actiona ca un tutore, sprijinind si conducand plantele altoite pe tot parcursul cresterii lor. Sunt confectionate din plastic (polipropilena) si sunt prevazute cu un canal pe...
Clipsuri/Cleme pentru altoire Pepeni verzi/Pepeni galbeni WM12, bax 12.000 bucati Clipsuri/Cleme pentru altoire Pepeni verzi/Pepeni galbeni WM12, bax 12.000 bucati
762,00 lei (inclusiv TVA)
Clipsurile sunt create special pentru a putea fi folosite in procesul de altoire, fixandu-se la punctul de imbinare dintre portaltoi si altoi. Sunt realizate din materiale plastice, flexibile si moi, pentru o altoire...
Clientii au mai cumparat si:
Jiffy 7C - pastile de turba - 33 mm - 2000 buc Jiffy 7C - pastile de turba - 33 mm - 2000 buc
-5%
Oferta limitata
708,70 lei (inclusiv TVA) 746,00 lei
Pastile de semanat Jiffy bax, pentru producerea rasadurilor, cu diametrul de 33 milimetri.
Tub de picurare, 100 metri, 40 centimetri Tub de picurare, 100 metri, 40 centimetri
-15%
Oferta limitata
56,10 lei (inclusiv TVA) 66,00 lei
Tub de picurare destinat irigarii prin picurare in gradini, sere, solarii sau camp, ce ofera rezistenta de utilizare pe mai multe sezoane.  Lungimea rolei este de 100 de metri ceea ce o face pretabila si pentru...
Seminte de rosii Campbell, 10 grame Seminte de rosii Campbell, 10 grame
8,00 lei (inclusiv TVA)
Campbell 33 este un soi de tomate, semitimpuriu, de la Top Harvest cu crestere determinata.

Stoc epuizat

Vezi mai mult

Seminte de porumb Maysu (ex. BBCRN0913) F1, 1000 seminte Seminte de porumb Maysu (ex. BBCRN0913) F1, 1000 seminte

50,00 lei (inclusiv TVA)

Maysu F1 este un hibrid nou de porumb zaharat (dulce, de tip SU), timpuriu, cu o maturitate de 75 de zile si stiuleti mari, de peste 22 de centimeri cu 16-18 randuri de boabe. 


Alveole de semanat, 24 celule Alveole de semanat, 24 celule
1%
Oferta limitata

1,67 lei (inclusiv TVA) 2,00 lei
Alveole (placi alveolare) de 24 de celule pentru semanat, cu diametru celulei de 7.8 cm. Alveolele sunt destinate semanarii semintelor de pepene, castraveti, tomate, ardei, vinete.

Seminte de ardei Lisenka F1, 250 seminte Seminte de ardei Lisenka F1, 250 seminte
90,47 lei (inclusiv TVA)
Lisenka F1 este un hibrid de ardei gras, de tip blocky, foarte productiv. Hibridul este destinat productiilor in sere si solarii, dar si in camp, pe diferite medii de cultura (sol, fibra de sticla, fibre de nuca de...
Seminte de ardei Slonovo Uvo, 25 grame Seminte de ardei Slonovo Uvo, 25 grame
50,00 lei (inclusiv TVA)
Slonovo Uvo, sau Ureche de elefant este un ardei sarbesc, kapia, foarte cultivat in Romania si apreciat datorita productivitatii si formei fructului.
Folie microporoasa alba anti-inghet/mulcire 1.6x5m, 50 GR Folie microporoasa alba anti-inghet/mulcire 1.6x5m, 50 GR
-25%
Oferta limitata
15,83 lei (inclusiv TVA) 21,11 lei
Folia microporoasa de 50 de grame are dubla destinatie, putand fi folosita atat ca mulcire (in cazul intinderii pe solo protectie adecvata impotriva buruienilor, permitand ca apa si aerul sa circule intre cele doua...
Seminte fasole Velodrom Seminte fasole Velodrom
7,00 lei (inclusiv TVA)
Velodrom este un soi timpuriu de fasole tip fideluta verde, oloaga, cu pastai mari, de culoare verde inchis.
Seminte de flori Regina Noptii Seminte de flori Regina Noptii
3,50 lei (inclusiv TVA)
Seminte Regina noptii, melanj din gama Agrosel-planta anuala.
VIZUALIZATE RECENT
Cablu incalzire Cablu incalzire
140,00 lei (inclusiv TVA)
Instalatie de incalzire rasadnite, formata din cablu de lungime 100 metri si termostat, instalatie suficienta pentru a incalzi o rasadnita de aproximativ 13 metri patrati.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare