Categorii Produse

Aboneaza-te la newsletter

Oferte Speciale

56,00 lei 70,00 lei
Limited special offer

78,00 lei 84,12 lei
Limited special offer

130,10 lei 152,60 lei
Limited special offer

150,00 lei 177,13 lei
Limited special offer

192,00 lei 283,40 lei
Limited special offer

230,00 lei 260,00 lei
Limited special offer

355,00 lei 534,00 lei

Producatori

Cele mai cumparate

Recipient plantare bulbi Zambile

Produs nou

Recipientul este special conceput pentru bulbii de zambile, pentru inflorirea fortata in apa a acestora. Se pot folosi atat bulbi de zambile conventionali, cat si bulbi de zambile preparati (pre-raciti).

Mai multe detalii

15,00 lei(tva inclus)

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc
1

Producator: Kiepenkerl

 Contact rapid: 031.425.21.59

 
Mai multe informatii

Recipient plantare bulbi Zambile

Recipientul a fost special creat pentru a se planta bulbii de zambile.

In ceea ce priveste materialul din care acesta este facut, este creat din sticla transparenta si cu pereti grosi. 

Cum folosim recipientul de plantare bulbi de zambile


Se recomanda folosirea recipientului pentru plantare a bulbilor de zambile la bulbii de zambile pre-raciti/preparati. Astfel putem asigura o inflorire foarte rapida. 

Pe SemintePlante.ro avem urmatoarele varietati de bulbi de zambile pre-raciti/preparati

Bulbi de zambile PreparatiBulbi de zambile Pre-racitiBulbi de zambile Roz
White Pearl PreparatDeft Blue PreparatPink Pearl Pre-racit
12 lei / pachet 3 bulbi10 lei / pachet 3 bulbi10 lei/pachet 3 bulbi


Bulbii se vor aseza in partea de sus a recipientului de plantare bulbi zambile iar in partea de jos apa. Vom avea grija ca apa sa atinga baza bulbului. Dupa amplasarea bulbului vom acoperi cu un con si vom pune recipientul intr-o zona racoroasa - ideal 9 grade Celsius timp de 4-5 saptamani.

Rezultatul ar trebui sa arate ca in poza de mai jos.

 Con pentru fortarea zambilelor

Inflorirea va avea loc in 8 - 12 saptamani pentru bulbii de zambile pre-raciti sau in 14 - 16 saptamani in cazul folosirii bulbilor conventionali de zambile.

Mai multe detalii privind folosirea acestui recipient precum si inforirea de Craciun gasiti accesand tab-ul "Informatii tehnice".

 
Caracteristici
ProducatorKiepenkerl
DisponibilitateDisponibil
 
Informatii Tehnice

Inforirea zambilelor de Craciun in recipientul de sticla

Putem folosi Recipientul de plantare bulbi de zambile pentru a obtine zambile inflorite de Craciun.  Pentru asa vom urma pasii de mai jos: 

  1. 1. Pentru a obtine flori de zambile la Craciun, este necesara folosirea de bulbi preparati sau pre-raciti. 
  2. 2. Aseaza bulbul de zambila in recipientul de fortare dupa ce partea de jos a acesuia a fost umpluta cu apa. ATENTIE! Apa nu trebuie sa depaseasca baza bulbului de zambila; 
  3. 3. Pune deasupra un con pentru a asigura intunericul. Conul il poti gasi pe site-ul SemintePlante.ro la categoria Accesorii pentru bulbi, cu denumirea de conuri pentru zambile. 
  4. 4. Dupa asezarea bulbului in vas, pune vasul intr-un loc rece si intunecat (preferabil la o temperatura de 9 grade C, dar poate varia usor). Tine cont ca bulbul va avea nevoie de minim 4 saptamani de perioada rece mentionata pentru a putea inflori. Vasul se poate aseza intr-un garaj intunecos, langa un zid orientat spre nord, afara in locuri umbrite sau chiar la frigider - cu evitarea inghetului. Nu se recomanda asezarea in frigider in cazul in care in frigider se pastreaza si alte fructe si legume, gazele emise de acestea putand distruge capacitatea de crestere a bulbului.
  5. 5. Schimba apa odata la 2 saptamani. 
  6. 6. In momentul cand radacinile sunt dezvoltate pana aproape de baza recipientului si frunzele de zambila au 3 centimetri, scoate conul si muta vasul intr-o zona cu lumina si caldura - se poate aduce in camera, amplasat la fereastra. In 2-3 saptamani zambilele vor fi perfect inflorite. Fiind o planta ce pleaca dupa lumina, se recomanda a se roti constant recipientul pentru a evita formarea florilor strambe. 

Inflorirea zambilelor in martie in recipientul de sticla

Pentru inflorirea zambilelor la 1 martie sau 8 martie nu trebuie sa folosim bulbi preparati ci merge si cu bulbii de zambile conventionali. 
Procesul este similar cu cel pentru inflorirea la Craciun insa initial trebuie sa facem procesul de pre-racire: pastrarea bulbilor la frigider, timp de 12 - 14 saptamani. Orice bulb are nevoie de o perioada de frig, astfel nu va fi capabil sa dezvolte cum trebuie sistem radicular si nici floarea nu va mai aparea. In cazul pastrarii la frigider exista riscul ca bulbii sa se strice daca in frigider mai sunt pastrate fructe si legume. 

Racirea se poate face si afara, plasand bulbii intr-un ghiveci cu compost/pamant ingropati doar 2/3 din inaltimea lor, iar deasupra, varful, se poate acoperi cu rumegus sau resturi vegetale. Dupa 12-14 saptamani se va amplasa in recipientul pentru fortare. 
ATENTIE! Bulbii odata folositi pentru fortare se vor arunca

Produse recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Vizualizate recent

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla cat mai multe detalii despre tot ce intereseaza.

Menu

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018