Categorii Produse

Aboneaza-te la newsletter

Oferte Speciale

30,61 lei 34,01 lei

30,61 lei 34,01 lei

63,00 lei 71,40 lei
Limited special offer

121,91 lei 137,17 lei

133,34 lei 140,01 lei

190,00 lei 220,00 lei

200,00 lei 210,00 lei

289,38 lei 316,10 lei
Limited special offer

299,50 lei 323,73 lei

Producatori

Cele mai cumparate

Verita (100 grame)

XSP5507897

Produs nou

Verita este un fungicid complex, cu doua substante active, destinat combaterii manei la tomate, vita de vie si castraveti.

Mai multe detalii

32,00 lei(tva inclus)

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc
1

Producator: Bayer Crop Science

 Contact rapid: 031.425.21.59

 
Mai multe informatii

Fungicid Verita 

Substante active: fosetil de aluminiu 667 g/kg + fenamidon 44,4 g/kg

Formulare: WG (granule dispersabile In apa)

Verita este un fungicid cu distributie sistemica si translaminara in plante, cu actiune preventiva si curativa impotriva manei la vita de vie, tomate si castraveti.

Fosetilul de aluminiu are sistemie completa, cu distributie foarte buna, descendenta si ascendenta in plante, fiind protejate toate organele plantei, in special cresterile noi. 

Actiunea preventiva se manifesta din interiorul plantei prin inhibarea mobilitatii si germinatiei zoosporilor si prin impiedicarea cresterii miceliului. Prezinta proprietatea unica de stimulare a sistemului de autoaparare a plantei la infectiile produse de patogeni. Datorita acestui mecanism unic de actiune, este exclusa aparitia fenomenului de rezistenta.

Fenamidon are distributie translaminara în plante. Actioneaza preventiv, curativ si antisporulant asupra ciupercilor patogene prin inhibarea respiratiei mitocondriale la nivel celular.

Amestecul celor doua substante active asigura un efect sinergic care determina o eficacitate ridicata fata de ciupercile Oomycete.

Cum se foloseste fungicidul Verita?

Fungicidul Verita se utilizeaza pentru culturile de vita de vie, castraveti si tomate, in conformitate cu tabelul de mai jos: 

CulturaOrganism tintaDoza
Vita de vieMana (plasmopara viticola)2 - 2.5 kg/hectar (in functie de presiunea de infectie)
TomateMana (Phytophtora infestans)0.25% (2.5 kg/hectar)
Castraveti Mana (Pseudoperonospora cubensis)0.25% (2.5 kg/hectar)

Fungicidul Verita la Vita de vie

Se utilizeaza la doza de 2-2,5 kg/ha (functie de presiunea de infectie) pentru combaterea manei. Doza redusa se foloseste când riscul producerii infectiilor este redus, iar doza de 2,5 kg/ha se utilizeaza în anii cu conditii climatice favorabile pentru mana.

Durata de protectie este de 12-14 zile. Cand presiunea de infectie este ridicata si cresterea plantelor intensa, se recomanda folosirea dozei maxime si repetarea tratamentului dupa 12 zile.

In functie de programul de stropiri propus, produsul se poate utiliza pentru 1-2 tratamente. Pentru obtinerea unei protectii bune si sustinute, este necesara mentinerea unei concentratii de fosetil de aluminiu în plante prin efectuarea de tratamente succesive cu Mikal Flash, Profiler sau din nou cu Verita.

Momentul optim de utilizare este la inceputul infloririi cand, datorita sistemiei foarte bune si a duratei mari de protectie, Verita protejeaza atat lastarii cat si inflorescentele pana dupa scuturarea capisonului florilor.

Produsul mai poate fi folosit la al doilea tratament de baza care se efectueaza la sfarsitul infloririi sau in perioada de formare a boabelor. La efectuarea tratamentului este important sa se asigure o distributie cat mai uniforma a solutiei pe toate partile vegetative, inclusiv pe inflorescente.

Fungicid Verita la Tomate

Se utilizeaza la doza de 2,5 kg/ha pentru combaterea manei. Durata de protectie este de 12-14 zile. Se pot aplica 1-3 tratamente preventive la avertizare cu o cantitate de solutie de 800-1000 l/ha.

Fungicid Verita la Castraveti

Se utilizeaza la doza de 2,5 kg/ha pentru combaterea manei. Durata de protectie este de 10-14 zile. Se recomanda aplicarea unui numar de 1-3 tratamente preventive la avertizare cu o cantitate de solutie de 600 - 800 l/ha.

In cazul tratamentelor facute cu vermorelul, vom folosi 25 de grame de fugicid Verita, dizolvat in 10 litri de apa. 

 
Caracteristici
ProducatorBayer Crop Science
DisponibilitateDisponibil
Mod de ambalarepachet 100 grame
FormulareWG - granule dispersabile in apa
Substanta activafosetil de aluminiu 667 g/kg + fenamidon 44,4 g/kg
Tip aplicareaplicare foliara

Produse recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Vizualizate recent

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla cat mai multe detalii despre tot ce intereseaza.

Menu

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018