Categorii Produse

Oferte Speciale

19,00 lei 24,00 lei
Limited special offer

63,00 lei 70,00 lei

185,00 lei 220,00 lei
Limited special offer

Producatori

Cele mai cumparate

Aboneaza-te la newsletter

Affirm Opti (1 kg)

XSP5508189

Produs nou

Affirm Opti este un insecticid destinat combaterii lepidopterelor din pomicultura. Produsul are aceeasi substanta activa ca si produsul Affirm normal insa prezentata intr-o formulare noua, cu anti-oxidanti, care stabilizeaza substanta activa si prezinta un nivel de control ridicat al daunatorilor. 

Mai multe detalii

155,00 lei(tva inclus)

3 produse in stoc
Disponibilitate: Disponibil

Producator: Syngenta

 Contact rapid: 031.425.21.59

Cantitate: - +

 
Mai multe informatii

Insecticid Affirm Opti, 1 kilogram

Substanta activa: 9.5 grame / kilogram emamectin benzoat;

Grupa chimica: Avermectine;

Formulare: Granule dispersabile in apa

Mod de actiune: Sistemic (translaminar sau penetrant)

Clasificare: Atentie

Affirm Opti actioneaza asupra lepidopterelor prin contact si ingestie. Produsul are miscare sistemica locala (translaminara sau penetranta) la nivelul organelor vegetale tratate, unde intra in interior si formeaza un rezervor activ de produs care protejeaza eficient planta impotriva lepidopterelor.

Ce este nou la Affirm Opti si cum functioneaza

Affirm Opti contine o tehnologie proprie, cu ingredientul activ acoperit cu anti-oxidanti care stabilizeaza substanta activa si prezinta un nivel de control ridicat al daunatorilor. Aceasta formulare moderna, de tip granulat, produce mai putin praf in timpul manipularii si, prin urmare, mai putina expunere. In plus, aceasta a imbunatatit higroscopicitatea ceea ce inseamna mai putine resturi pe ambalaj si, prin urmare, mai usor de clatit. 

Emamectinul benzoat apartine familiei de avermectine si deriva din procesele de fermentare ale microorganismelor de sol Streptomyces avermitilis

Modul de actiune al insecticidului Affirm Opti este unic printre insecticidele specifice impotriva lepidopterelor - actioneaza prin blocarea transmiterii impulsurilor nervoase ale insectelor, prin interferenta cu functionarea canalelor de clor ale sistemului lor nervos.

Insecticid Affirm combatere stadii larvare

Produsul Affirm Opti este, conform Syngenta, cel mai bun produs destinat combaterii moliilor fructelor (Cydia pomonella, Adoxophies spp, Anarsia lineatella, Cydia funebranna, Minatori, alte specii de lepidoptere).

Cum se foloseste insecticidul Affirm Opti?

Produsul se aplica inaintea eclozarii larvelor din ou, sau la aparitia primelor larve, cand se inregistreaza maximul curbei de zbor, moment identificat cu ajutorul capcanelor feromonale sau la avertizare. 

Se recomanda a nu se depasi 2-3 tratamente pe sezon cu Affirm Opti. Intervalul dintre aplicari este de 7-10 zile, in functie de conditiile climatice si presiunea de daunatori. 

Tratamentele cu Affirm Opti se recomanda exclusiv in afara perioadei infloritului. 

Produsul se poate aplica la urmatoarele culturi, in urmatoarele doze: 

CulturaSpectru de combatereDozaTimp de pauza
Mar, par, gutui, mosmonCydia pomonella, Adoxophies spp, Archips spp, Spilonota spp, Leucoptera scitella, Litchocolletis biancardela, Perileucoptera spp.2 kg / ha7 zile
PrunCydia funebrana2.5 kg/ ha7 zile
CaisCydia molesta, Anarsia lineatella2.5 kg/ha7 zile
Piersic, NectarinCydia spp, Anarsia lineatella2.5 kg/ha7 zile

In cazul in care aplicam tratamentul in 10 litri de solutie (cu pompe de spate mici / atomizoare) vom folosi o doza de 15 - 20 grame de Affirm Opti, dizolvat in volumul de apa dat. 

Un tratament eficient pentru combaterea lepidopterelor la mar este postat de Syngenta pe brosura de prezentare a produsului Affirm Opti si il puteti regasi si mai jos: 

Combaterea viermelui merelor

Avantajele folosirii insecticidului Affirm Opti

Dintre avantajele folosirii produsului insecticid Affirm Opti, enumeram: 

  • Este absorbit rapid de tesuturile plantei, penetrarea in frunza si in lastari avand loc in doar cateva ore. 
  • Activitatea de lunga durata a insecticidului este asigurata prin absorbtia unui rezervor de substanta activa din tesuturile plantei. 
  • Usor si sigur de aplicat: noua formula de tip granulat duce la formarea de mai putin praf, in timpul manipularii.
  • Absorbtia rapida asigura o buna protectie a substantei active in cazul precipitatiilor si a fotodegradarii, cantitatea absorbita de planta avand un foarte bun efect in combaterea larvelor Lepidopterelor.
  • Protectia UV asigura mai mult timp pentru protectia foliara a produsului Affirm Opti. 
  • In comparatie cu alte produse, Affirm Opti are o persistenta relativ scurta pe suprafata frunzelor ceea ce permite un timp de pauza pana la recoltare mai scurt. 

Intrucat produsul este periculos pentru albine, se impune respectarea masurilor de protectie fata de albine. Nu se va aplica pe plante in timpul infloritului si nu se va utiliza produsul in timpul sezonului activ al albinelor. 

Din aceleasi considerente, produsul nu se va aplica pe buruieni inflorite. In serele in care se utilizeaza bondari este recomandata inchiderea coloniilor in stup si acoperirea stupilor inaintea aplicarii produselor. 

 
Caracteristici
ProducatorSyngenta
DisponibilitateDisponibil
Mod de ambalare1 Kg
FormulareWG - granule dispersabile in apa
Substanta activaemamectin benzoat 9,5g/kg
Tip aplicareaplicare foliara
Ce combate?Molia europeana a fructelor (Cydia molesta)
Omologat pentruPomi fructiferi

Produse recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Vizualizate recent

Menu

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018