Categorii Produse

Aboneaza-te la newsletter

Oferte Speciale

30,61 lei 34,01 lei

30,61 lei 34,01 lei

63,00 lei 71,40 lei
Limited special offer

121,91 lei 137,17 lei

133,34 lei 140,01 lei

190,00 lei 220,00 lei

200,00 lei 210,00 lei

279,00 lei 316,10 lei

299,50 lei 323,73 lei

Producatori

Cele mai cumparate

Maurivin B, drojdii pentru vinuri rosii (500 grame)

XSP5509250

Produs nou

Maurivin B este o varietate de drojdii pretabila folosirii in procesul de fermentatie si obtinere a vinurilor rosii. Vinurile fermentate cu drojdiile Maurivin B au o culoare mai intensa, drojdiile fiind unele neutre, ce permit exprimarea 100% a caracteristicilor soiurilor din care este obtinut vinul. 

Mai multe detalii

135,00 lei(tva inclus)

18 produse in stoc
Disponibilitate: Disponibil

Producator: AB Mauri

 Contact rapid: 031.425.21.59

Cantitate: - +

 
Mai multe informatii

Maurivin B, drojdii pentru vinuri rosii, 500 grame

Maurivin B este o drojdie special destinata folosirii in procesul de vinificatie al vinurilor rosii fiind o drojdie activa, preferata pentru caracteristicile neutre. 

Tip drojdie: Saccharomyces cerevisiae

Recomandat pentru: vinuri rosii - Shiraz, Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Pinot Noir, Pinotage.

Proprietatile oenologice ale drojdiilor Maurivin B

Rata de fermentatie

La temperaturi de 20-30 de grade C, Maurivin B are o rata moderata de fermentatie, cu un timp de intarziere relativ mic intre momentul aplicarii si momentul activarii. Temperatura optima pentru folosirea produsului Maurivin B este de 25-30 de grade C. 

Consumul de nitrogen este relativ redus.

Toleranta alcoolica / Randamentul

Maurivin B are un bun randament alcoolic de pana la 14 - 15 % (v/v). Se recomanda atentie in cazul folosirii la musturile cu grad ridicat de zahar. 

Aciditate volatila

In general este mai mica de 0.3 g/l insa poate ajunge la 0.5 g/l in must foarte bogat in zahar. 

Floculare

Dupa realizarea fermentatiei alcoolice, Maurivin B are o capacitate excelenta de sedimentare.

Formarea spumei

Maurivin B este o drojdie cu formare redusa/moderata de spuma.

Productia de etanol

Maurivin B are capacitatea de a converti pana la 18% (w/v) din zaharul de la inceputul fermentatiei in alti metaboliti decat etanolul. Ca rezultat, cantitatea de etanol din vinul final va fi mai mica in cazul in care fermentatia a fost facuta cu Maurivin B. 

Consumul de acid malic

Maurivin B are capacitatea de a consuma pana la 56% din acidul malic in timpul fermentatiei primare. 

Contributia adusa vinului 

Maurivin B este o drojdie ce produce niveluri foarte scazute de arome si gust ceea ce permite o manifestare excelenta a caracterelor varietale ale speciilor din care se face viitorul vin. 

Produsul este recunoscut si pentru faptul ca are capacitatea de a spori extractia de culoare in timpul fermentatiei, rezultand un vin rosu mai intens colorat. Atat continutul de etanol cat si nivelul de acid malic se afla la nivel foarte scazut, in cazul vinurilor obtinute prin folosirea Maurivin B. 

Maurivin B se recomanda a fi folosit la toate varietatile de struguri ce produc vin rosu.

Cum se aplica produsul Maurivin B? 

Doza recomandata este de 20 - 40 de grame / 100 litri de must. Conform schemei propuse de producator vom avea urmatorul mod de aplicare (calculat pentru folosirea intregului pachet de 500 de grame la 2500 de litri de vin): 

  1. Incalzim un vas cu 5 litri apa la 35-40 de grade Celsius; 
  2. Dizolvam apoi pachetul de 500 de grame de drojdii Maurivin B in cei 5 litri de apa; 
  3. Lasam aproximativ 15 minute pentru a se forma maiaua; 
  4. Amestecam constant
  5. Extragem 10 litri de must si ii turnam peste amestecul rezultat; 
  6. Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C. 
  7. Noul amestec se va turna in vasul de 2500 de litri de vin.

Schema de aplicare a drojdiilor Maurivin B

Pornind de la regula lor, prin analogie, putem face calculul in ceea ce tine de dizolvarea in 100 de litri de vin. Vom respecta urmatorii pasi, folosind 30 de grame drojdii / 100 de litri de vin. 

  1. Incalzim un vas cu 300 ml apa la 35 - 40 de grade Celsius; 
  2. Dizolvam apoi 30 de grame de drojdii in apa deja incalzita; 
  3. Amestecam si lasam 15 minute pentru a se forma maiaua; 
  4. Amestecam constant; 
  5. Extragem 600 ml de must si il turnam peste amestecul rezultat (maia)
  6. Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obtinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C. 
  7. Noul amestec se va turna in vasul de 100 de litri de vin. 

 

 
Caracteristici
ProducatorAB Mauri
DisponibilitateDisponibil

Produse recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Vizualizate recent

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla cat mai multe detalii despre tot ce intereseaza.

Menu

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018