Categorii Produse

Aboneaza-te la newsletter

Oferte Speciale

30,61 lei 34,01 lei

30,61 lei 34,01 lei

63,00 lei 71,40 lei
Limited special offer

121,91 lei 137,17 lei

133,34 lei 140,01 lei

190,00 lei 220,00 lei

200,00 lei 210,00 lei

279,00 lei 316,10 lei

299,50 lei 323,73 lei

Producatori

Cele mai cumparate

Maurivin PDM, drojdii selectionate (500 grame)

XSP5509248

Produs nou

Maurivin PDM este o varietate de drojdii selectionate destinate pentru toate tipurile de vin (alb, rosu, roze) pretabila si pentru fermentatii secundare. Drojdia Maurivin PDM a fost selectata datorita caracteristicilor aromelor (de intensitate medie) dar si a faptului ca poate incepe fermentatia la temperaturi mai scazute. 

Mai multe detalii

135,00 lei(tva inclus)

17 produse in stoc
Disponibilitate: Disponibil

Producator: AB Mauri

 Contact rapid: 031.425.21.59

Cantitate: - +

 
Mai multe informatii

Maurivin PDM, drojdii selectionate pentru vinuri albe, rosii si rose, 500 grame

Maurivin PDM este o drojdie activa selectata pentru aromele de intensitate medie pe care le imprima vinului dar si pentru faptul ca poate lucra la temperaturi ceva mai mici decat celelalte produse din gama AB Mauri/Maurivin. 

Tip drojdie: Saccharomyces cerevisiae (var. bayanus)

Recomandat pentru: vinuri albe, vinuri rosii si rose-uri; recomandat si pentru fermentatia secundara - in cazul producerii vinurilor spumante.

Proprietatile oenologice ale drojdiilor Maurivin PDM

Rata de fermentatie 

Datorita vigorii, Maurivin PDM este pretabila fermentatiilor la temperaturi scazute. Este un fermentator foarte staruitor la temperaturi de 8 - 15 grade C (fermentatia durand aici chiar mai mult de 20 de zile) si fermenteaza foarte rapid la 20 - 30 de grade C. 

Grafic privind perioada de fermentatie a drojdiilor Maurivin PDM

Fermentatia la temperaturi foarte ridicate poate duce la epuizarea azotului amino liber din must. In aceasta situatie se recomanda adaugarea de azot. 

Toleranta alcoolica

Maurivin PDM are un randament alcoolic de pana la 15-17% (v/v)

Aciditatea volatila

In general este mai mica de 0.3 g/L.

Floculare

Maurivin PDM sedimenteaza excelent dupa fermentatie.

Formarea spumei

Maurivin PDM formeaza spuma de nivel redus - moderat.

Cantitatea de SO2 produsa

Maurivin PDM este considerat un producator moderat de SO2 (pana la 40 mg/L total SO2). 

Contributia adusa vinului

Maurivin PDM este o drojdie ce induce niveluri joase sau moderate de arome in musturile in care este folosita. Se recomanda a se folosi atunci cand se doreste doar o nota sensibila de arome in vin. 

Este un produs general ce se poate folosi la soiuri precum Chardonnay, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Semillon, Riesling, Cabernet, Merlot, Shiraz. 

Drojdia Maurivin PDM este pretabila si in cazul folosirii metodei champenoise.

Cum se aplica produsul Maurivin POP? 

Doza recomandata este de 20 - 40 de grame / 100 litri de must. Conform schemei propuse de producator vom avea urmatorul mod de aplicare (calculat pentru folosirea intregului pachet de 500 de grame la 2500 de litri de vin): 

  1. Incalzim un vas cu 5 litri apa la 35-40 de grade Celsius; 
  2. Dizolvam apoi pachetul de 500 de grame de drojdii Maurivin POP in cei 5 litri de apa; 
  3. Lasam aproximativ 15 minute pentru a se forma maiaua; 
  4. Amestecam constant
  5. Extragem 10 litri de must si ii turnam peste amestecul rezultat; 
  6. Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C. 
  7. Noul amestec se va turna in vasul de 2500 de litri de vin.

Schema de aplicare a drojdiilor Maurivin B

Pornind de la regula lor, prin analogie, putem face calculul in ceea ce tine de dizolvarea in 100 de litri de vin. Vom respecta urmatorii pasi, folosind 30 de grame drojdii / 100 de litri de vin. 

  1. Incalzim un vas cu 300 ml apa la 35 - 40 de grade Celsius; 
  2. Dizolvam apoi 30 de grame de drojdii in apa deja incalzita; 
  3. Amestecam si lasam 15 minute pentru a se forma maiaua; 
  4. Amestecam constant; 
  5. Extragem 600 ml de must si il turnam peste amestecul rezultat (maia)
  6. Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obtinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C. 
  7. Noul amestec se va turna in vasul de 100 de litri de vin. 

 

 
Caracteristici
ProducatorAB Mauri
DisponibilitateDisponibil

Produse recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Vizualizate recent

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla cat mai multe detalii despre tot ce intereseaza.

Menu

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018