Bentonita enologica pura Pluxbenton N, 1 kg
Pluxbenton N este o bentonita din argile coloidale pure sub forma de granule inodore de culoare gri. Are un raport ridicat sodiu/calciu ceea ce ii oferă o putere mare de gelifiere și limpezire. Este cea mai eficienta bentonita in forma granulata pentru reducerea proteinelor din must si vin.
Pluxbenton N - Bentonita enologica pura
PLUXBETNON N este o bentonita sodica naturala cu un raport ridicat sodiu/calciu ceea ce ii ofera o putere mare de gelifiere și limpezire. Este cea mai eficienta bentonita in forma granulata pentru reducerea proteinelor.
Bentonitele sunt argile coloidale naturale. Au abilitatea unica de a-si mari volumul la contactul cu apa formand un gel care prezinta incarcatura electrica negativa si care va atrage moleculele incarcate pozitiv, în special proteinele.
PLUXBENTON NÂ reduce continutul in drojdie reziduala si imbunatateste filtrabilitatea.
in cazul vinurilor albe, utilizarea bentonitei ajuta la reducerea riboflavinei ce poate cauza defecte in vin.
Cum se foloseste Pluxbenton N?
PLUXBENTON N poate fi adaugat in must, in timpul fermentatiei alcoolice sau in vin.
Cand se adauga in must:
- elimina proteinele ce ulterior destabilizeaza vinul;
-
asigura limpezirea eficienta a mustului si obtinerea vinurilor de calitate.
Cand se adauga in timpul fermentatiei:
- asigura un proces de fermentatie completa si stabila la sfarsitul caruia se obtine un vin limpede cu o minima cantitate de drojdie reziduala.
Cand se adauga in vin:
- asigura limpezire completa si stabilizare proteica.
Pluxbenton N este recomandat si in tratarea oteturilor.
Doze recomandate:
- 40 - 120 g bentonita/100 l de must sau vin;
- 20 - 60 g bentonita/100 l vin in cazul aplicarii in timpul fermentatiei;
- 100 - 250 g bentonita/100 l otet.
Vinurile instabile au nevoie de o cantitate mai mare de produs.Â
Mod de preparare:
Pentru a asigura eficacitatea produsului, acesta trebuie diluat conform proportiei recomandate:
- 1 parte bentonita PLUXBETNON N la 20 parti apa rece (40 g bentonita la 800 ml apa rece)
Diluati incet bentonita in cantitatea de apa indicata. Amestecati energic si continuu pana la obtinerea unei suspensii omogene.
Asteptati 12-24 ore pentru a permite amestecului sa se umfle/omogenizeze apoi amestecati din nou gelul si adaugati in must/vin/otet in timpul pomparii in recipientul de tratament.
Vinul curat se sifoneaza / se trage din vasul cu bentonita in 5-7 zile.Â
Mod de ambalare: pachet de 1 kg
Recomandari pentru pastrare:
- Ambalaj sigilat: pastrati produsul intr-un loc racoros, uscat si bine ventilat.
-
Ambalaj desfacut: resigilati cu grija si pastrati in conditiile de mai sus.
Atentie! bentonita absoarbe umiditate si mirosuri.
Â
Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie