Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome

CATEGORII PRODUSE

Producatori

×

Kit complet pentru vinificatie pentru 100 litri de vin

Referinta:
XSP5510647

Solutia propusa de Pakmaya este un kit complet destinat producatorilor de vinuri din gospodarie, kit ce contine drojdii selectionate, activator de fermentare, bentonita alimentara si stabilizator pentru vinificatie.

Citeste mai multArata mai putin
15,00 lei (tva inclus) (inclusiv TVA)
Disponibilitate:

Acest produs nu mai este in stoc

Producator:

Contact rapid:

031.425.21.59
Cantitate:
Lipsa stoc!
Anunta-ma cand este disponibil!
Descriere

Kit complet pentru vinificatie pentru 100 litri de vin

Kitul complet pentru vinificatie este destinat producatorilor casnici de vin si contine urmatoarele produse, toate in doza suficienta pentru 100 de litri de must: 

 

  • Drojdii selectionate, 20 de grame de produs;
  • Activator de fermentare, 20 de grame de produs;
  • Bentonita alimentara, 80 de grame de produs;
  • Stabilizator pentru vinificatie, 20 de grame de produs. 

Solutia propusa de Pakmaya este una simpla de folosit si accesibila. Pachetul mai este descris de producator ca "Secretul celui mai bun vin de casa".

Cum se aplica produsele din kitul pentru vinificatie Pakmaya?

1. Activatorul de fermentatie

Dozaj recomandat: 20 grame la 100 litri de vin; produsul se poate utiliza la toate soiurile de vin (alb, roze, rosu).

Mod de aplicare: continutul unui plic se dizolva in 200 ml apa / must, se adauga apoi in cantitatea de 100 litri de must so se omogenizeaza. Aceasta operatiune se realizeaza cu 30 de minute inainte de adaugarea drojdiei selectionate. 

2. Drojdiile selectionate

Dozaj recomandat: 20 grame la 100 litri de vin; produsul se poate aplica la toate tipurile de vin (alb, rosu, roze).

Mod de aplicare: Se va aplica la cca. 30 de minute dupa aplicarea activatorului de fermentatie. Continutul plicului se lasa la dizolvat timp de 10 minute in 200 ml apa calda (35 - 40 grade C). Dupa dizolvare se agita bine amestecul si se adauga peste 100 litri must. Temperatura mustului trebuie sa fie de 25-30 grade C.  

3. Bentonita alimentara

Dozaj: 80 grame / 100 litri vin; produsul se poate utiliza la toate tipurile de vin (alb, rosu, roze). 

Mod de aplicare: Continutul plicului se dizolva in 1 litru de vin incalzit la 40 grade C, dupa care se adauga peste 100 litri de vin.  Acesta se trage de pe drojdie si se recomanda un repaus de minimum 5 zile inainte de a fi consumat. 

4. Stabilizator

Dozaj: 15 - 20 grame / 100 litri vin; produsul se poate utiliza la toate soiurile de vin (alb, roze, rosu).

Mod de aplicare: Stabilizatorul se adauga dupa fermentatia vinului. Vinul stabilizat corespunzator nu se tulbura primavara. Continutul unui plic se dizolva in 200 mililitri apa rece / vin si se adauga in 100 litri de vin. 

Care sunt pasii in folosirea Kitului pentru vinificatie? 

Culesul strugurilor

Strugurii copti sunt gata de cules cand:

  • Boabele se inmoaie si se desprind usor de pe ciorchine; 
  • Culoarea devine galben-verzuie sau galben-aurie (la strugurii albi) si rosu-albastruie, cu diferite intensitati (la strugurii negri); 
  • Semintele capata o culoare bruna, un gust astringent si se desprind usor de pe miez;

Zdrobirea strugurilor

Prin zdrobirea strugurilor se obtine mustuiala (amestec de must, resturi de boabe si ciorchini). Mustul preia drojdiile care se afla pe boabe si le raspandeste in masa de mustuiala. Acest proces stimuleaza dezvoltarea drojdiilor si faciliteaza inceperea procesului de fermentatie.

Tot prin zdrobire se elibereaza substantele colorante si taninul. 

Mustuiala pentru vinuri albe si roze se lasa la macerat 2-3 zile, pentru vinurile albe si roze la o temperatura de 15 - 18 grade C si 10 - 12 zile pentru vinurile rosii, la o temperatura de minim 20 de grade C. 

Presarea strugurilor

Se realizeaza cu scopul obtinerii unei cantitati cat mai mari de must. In urma acestei operatiuni din mustuiala se obtine must de presa si tescovina. 

Fermentatia

Fermentatia alcoolica a mustului este un proces de natura chimica prin care zaharurile din must se transforma, sub actiunea drojdiilor, in alcool etilic si dioxid de carbon. Drojdiile existente in must sunt capabile sa realizeze o concentratie alcoolica partiala, atat din punct de vedere al concentratiei de alcool obtinuta, cat si a pastrarii calitatii vinului in timp. 

In aceasta etapa se va adauga drojdia selectionata de la Pakmaya, drojdii care dau un randament ridicat in alcool (1 grad alcool la 17 grame zahar) iar vinul rezultat se limpezeste repede, isi pastreaza calitatea si are un gust placut. 

Drojdiile sunt selectionate in laboratoarele de vinificatie. 

Fermentatia alcoolica trebuie sa aiba un mediu optim si substante nutritive pentru drojdii. Aici intervine Activatorul de fermentare de la Pakmaya,  practic o hrana pentru drojdii. 

Ulterior mai trebuie tinut cont si de: 

  • Aeratia mustului: se produce in cantitate suficienta in etapele de prelucrare a strugurilor iar ulterior ea trebuie impiedicata prin echiparea vaselor de fermentatie cu dispozitive prin care nu intra aer, dar care permit evacuarea CO2; 
  • Excesul de caldura: in fermentatie se degaja caldura care va trebui preluata si eliminata. Exista dispozitive de preluare a CO2 care elimina si caldura. 

Limpezirea si stabilizarea vinurilor

Limpezirea pe cale naturala este un proces de lunga durata si nu este stabila. Vinul se poate tulbura din nou la schimbarea temperaturii de pastrare. Aici se foloseste, cu rezultate foarte bune, Bentonita alimentara, o argila ce limpezeste foarte repede. Dupa limpezire se recomanda folosirea stabilizatorului pentru vinificatie.

Perioada de pastrare si invechire

Invechirea se face prin pastrare in butoi timp de 1-3 ani, in pivnite cu temperatura scazuta si constanta. In timpul invechirii vinurile isi desavarsesc calitatile gustative si capata un buchet aparte. 

Imbutelierea vinului

Imbutelierea se face cu scopul punerii in consum sau pastrarii indelungate. Vinurile de consum curent pot fi imbuteliate dupa 3-6 luni de la terminatia fermentatiei alcoolice. Este indicat ca vinurile de o calitate superioara sa se imbutelieze numai dupa o perioada de pastrare in butoi de 1 - 3 ani. Dupa imbuteliere, aceste vinuri pot continua procesul de invechire. 

Citeste mai multArata mai putin
Detalii produs
XSP5510647
Disponibilitate
Disponibil
Producator
Pakmaya
Recenzii
Fara comentarii

Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie

  • Rating:
Ai poze cu produsul / rezultate dupa folosirea produsului? Incarca-le aici!
Plasati imagini aici sau faceti clic pentru a incarca.
PRODUSE RECOMANDATE

Antiflor damigiane previne floarea la vin Antiflor damigiane previne floarea la vin

8,00 lei (inclusiv TVA)

Antiflor damigiane este un produs care contine izotiocianat de alil (esenta de mustar) sustinut de parafina alimentara de calitate. Utilizarea lui impiedica cresterea drojdiei care formeaza pelicule pe suprafata...

Detergent pentru butoaie Detersol Detergent pentru butoaie Detersol
30,00 lei (inclusiv TVA)
Detersol este un detergent pentru curatirea butoaielor si a altor vase folosite in vinificatie. Are un potential mare de curatire, dezinfectare si eliminare a mirosurilor de mucegai sau putregai, a mirosurilor de acru...

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Detergent pentru butoaie Sanaton Detergent pentru butoaie Sanaton
35,00 lei (inclusiv TVA)
Sanaton este un detergent pulbere format dintr-un amestec de soda caustica, carbonat de sodiu, detergenti anionici si non-ionici (peste 90% biodegradabili), care se foloseste in spalarea si intretinerea vaselor si...

Tannisol - pastile pentru vin Tannisol - pastile pentru vin

17,00 lei (inclusiv TVA)

Tannisol este un produs ce se aplica ca tratament sau ca preventie contra oxidarii vinului si a mustului, remediaza vinurile afectate, casate cu o eficienta ridicata in ceea ce priveste refermentarea.

Clientii au mai cumparat si:
Fitile de sulf - 12 buc Fitile de sulf - 12 buc
8,00 lei (inclusiv TVA)
Pachetul contine 12 fitile de sulf, un fitil fiind suficient pentru dezinfectarea unui volum de 100 de litri.
Maurivin B, drojdii pentru vinuri rosii (500 grame) Maurivin B, drojdii pentru vinuri rosii (500 grame)
100,00 lei (inclusiv TVA)
Maurivin B este o varietate de drojdii pretabila folosirii in procesul de fermentatie si obtinere a vinurilor rosii. Vinurile fermentate cu drojdiile Maurivin B au o culoare mai intensa, drojdiile fiind unele neutre,...
fungicid Folpan, 15 g fungicid Folpan, 15 g
3,06 lei (inclusiv TVA)
Folpan 80 WDG este un fungicid de contact cu actiune preventiva si curativa, locala, asupra unui spectru larg de ciuperci fitopatogene din culturile horticole.
Gazania melanj plic 0.17 grame Gazania melanj plic 0.17 grame
3,50 lei (inclusiv TVA)
Seminte Gazania melanj face parte din gama Agrosel-planta anuala.
fertilizant Kristalon fertilizant Kristalon
21,00 lei (inclusiv TVA)
Kristalon Verde (NPK 18-18-18) este un fertilizant ce poate fi folosit atat foliar, cat si radicular, in sistemele de fertiirigare, din gama Yara.
Termometru de sol Clasic Termometru de sol Clasic
49%
Oferta speciala limitata
30,00 lei (inclusiv TVA) 59,00 lei
Termometru de sol Clasic, destinat masurarii temperaturii la nivelul solului, in camp deschis, solarii, rasadnite, etc.
Arpagic Snowball - 1 kilogram Arpagic Snowball - 1 kilogram
-30%
Oferta limitata
15,05 lei (inclusiv TVA) 21,50 lei
Snowball este o varietate de arpagic ce produce ceapa de culoare alba. Soiul este unul cu maturitate semi-timpurie, foarte usor de crescut.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Piatra pentru ascutit Stocker COD 9050 Piatra pentru ascutit Stocker COD 9050
29,00 lei (inclusiv TVA)
Piatra pentru ascutit Stocker prezinta granulatie dubla si este destinata ascutirii uneltelor cu lama, din aceasta gama.
Turba pentru semanat Kekkila (100 L) Turba pentru semanat Kekkila (100 L)
85,00 lei (inclusiv TVA)
Turba pentru semanat Kekkila este unul dintre cele mai folosite substraturi pentru producerea de rasaduri de legume si flori, avand o granulatie fina si fertilizare starter. 

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Maurivin UOA MaxiThiol, drojdii pentru vin alb (500 grame) Maurivin UOA MaxiThiol, drojdii pentru vin alb (500 grame)
150,00 lei (inclusiv TVA)
Maurivin UOA MaxiThiol este o drojdie speciala, selectata pentru capacitatea ei de a spori aroma vinurilor albe dar si pentru faptul ca este un bun fermentator, chiar si la temperaturi scazute, 
VIZUALIZATE RECENT
Iris Germanica Brown Lasso - 1 bulb Iris Germanica Brown Lasso - 1 bulb
15,00 lei (inclusiv TVA)
Solutia propusa de Pakmaya este un kit complet destinat producatorilor de vinuri din gospodarie, kit ce contine drojdii selectionate, activator de fermentare, bentonita alimentara si stabilizator pentru vinificatie.

Stoc epuizat

Vezi mai mult

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare