Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome

CATEGORII PRODUSE

Producatori

×

Aparat pentru incalzirea rasadnitelor, 3 kw

Referinta:
XSP5509678

Aparatul pentru inclzirea rasadnitelor este o solutie simpla destinata incalzirii a pana la 40 de metri patrati de rasadnita. Aparatul vine insotit de senzor cu fir de sarma lung 100 centimetri. 

Citeste mai multArata mai putin
312,00 lei (tva inclus) (inclusiv TVA)
Disponibilitate:

La comanda

Producator:

Contact rapid:

031.425.21.59
Cantitate:
Descriere

Aparat pentru incalzirea rasadnitelor, 3 kw

Aparatul pentru incalzirea rasadnitelor prezentat este produs in Coreea de Sud si este destinat incalzirii a pana la 40 de metri patrati de rasadnita. Puterea acestuia este de 3 kw si vine insotit de stecher si senzor pentru declansare. 

Printre avantajele folosirii aparatului pentru incalzirea rasadnitelor, enumeram: 

  • Acoperirea unei suprafete maxime de pana la 40 de metri patrati; 
  • Posibilitatea de montare a pana la 3 cabluri de diferite dimensiuni (3 cabluri de 120 metri/1000 W, 2 cabluri de 100 m/1600 W sau maxim 1 cablu de 2000 W); 
  • Intervalul de temperatura ajustabil intre 0 si 40 de grade Celsius;
  • Prezenta unui senzor cu fir de sarma lung de aproximativ 1 metru, pentru declansare; 
  • Cutie robusta, usor de amplasat in diferite zone ale solarului pe care le vom feri de contactul cu apa. 

Cum se monteaza aparatul pentru incalzirea rasadnitelor

La montajul aparatului pentru incalzirea rasadnitelor vom tine cont de: 

  • Amplasarea cutiei in zone ferite de apa (NU UDATI TERMOSTATUL SI NU BAGATI TERMOSTATUL IN APA! ESTE PERICOL DE ELECTROCUTARE)
  • Capacitatea aparatului - 220V (1-3 kw) destinati acoperirii unei rasadnite de 13 - 40 metri patrati (in functie de calburile tip rezistenta alese pentru infiintare - vom exemplifica in randurile ce urmeaza fiecare tip);
  • Intervalul de temperatura masurat: 0 - 40 grade C (recomandat 10 - 35 grade C); 
  • In anumite situatii, cutia poate fi amplasata intre 2 mese de rasaduri, aparatul permitand conectarea la pana la 3 tipuri de cablu. 

Tipul de cablu folosit si exemplificarea pe lungime: 

in cazul in care dorim folosirea mai multor cabluri, vom tine cont ca puterea acestora, insumata sa nu depaseasca valoarea de 3200 (exemplu: 2 cabluri de 1600W se pot monta pentru ca valoarea lor insumata este 3200; 2 cabluri de 2000W nu se pot monta pentru ca valoarea insumata este de 4000 W, valoare nesuportata de instalatie

  • Cablu 1600 W (de obicei albastru la culoare, cu 100 metri lungime) poate acoperi o suprafata de pana la 13 metri patrati de rasadnita; Se pot folosi 2 astfel de cabluri la aparatul pentru incalzirea rasadnitelor pentru a obtine incalzirea unei rasadnite de 26 metri patrati. 
  • Cablu 700 W (de obicei galben la culoare, cu 50 metri lungime) poate acoperi o suprafata de pana la 7 metri patrati de rasadnita; Se pot lega 3 astfel de cabluri in cazul in care operatorul alege folosirea acestei variante. 
  • Cablu 2000 W (de obicei rosu la culoare, cu 120 metri lungime) poate acoperi o suprafata de pana la 18 metri patrati de rasadnita. Se poate lega un astfel de cablu si inca unul de 700 W maxim.

Prinderea cablurilor se face relativ simplu, desfacand plasticul transparent de protectie din spate, si prinzand unul dintre capetele cablului la unul din capete din zona de iesire, si capatul celalalt la unul dintre capetele din zona de intrare. 

Verificati functionalitatea termostatului si a cablurilor inainte de a le monta si asigurati-va ca nu sunt urme de ciupituri sau julituri pe cablu.

Cablurile se pot monta pe mese de rasad inaltate sau pe rasadnite construite putin mai sus de nivelul solului (exemplul celor pe cadre de lemn). 

Pasii pentru instalarea aparatului pentru incalzirea rasadnitelor

Varianta 1 - crearea unui pat cald cu semanarea directa a semintelor;

  1. Nivelati solul pe suprafata patului de rasad; 
  2. In cazul in care nu aveti o masa facuta, faceti o carcasa de lemn de 10 sau 20 centimetri inaltime, pe tot perimetrul zonei de rasad, respectand planul initial si conditiile de suprafata impuse de cablurile folosite; 
  3. Pe pat se pune un strat de folie, urmat de un strat de polistiren expandat (placi, nu conteaza grosimea neaparat). In cazul in care nu dispuneti de polistiren expandat, puteti folosi un strat de 10 centimetri de paie. 
  4. Peste stratul de polistiren sau paie, puneti un strat de 3 centimetri de pamant, perfect nivelat. Intindeti apoi cablu, asigurandu-va ca nu sunt deloc denivelari.
  5. La indinderea cablului vom tine cont de dispunerea paralela a firelor (ca in imaginea de mai jos). Distanta intre spire recomandata este de aproximativ 10 centimetri. Putem folosi o schema de intindere a cablurilor in care distanta este mai mica intre primul fir si marginea rasadnitei, si creste progresiv catre mijlocul rasadnitei (exemplificat in figura 1). 
  6. Acoperim apoi firele cu inca 7 - 10 centimetri de pamant, peste care putem semana. Daca stratul de deasupra cablului este prea subtire, creste consumul de curent. 
  7. Dupa semanare, se pot uda rasadurile. 
  8. In cazul acestui tip de rasandita - rasadnita la sol/pat cald - se considera eficienta o rasadnita in care un fir de 1000 metri si 1600W acopera 9 metri patrati.

Schema amplasare cabluri de incalzire

Fig 1 - Exemplu de schema de amplasare cu distante diferite intre spire

Peste rasadnita se poate pune un tunel de folie de maxim 1 metru inaltime, pentru o mai buna izolare, exact ca in figura 2. 

Schema asezare instalatie incalzire

Fig. 2 - Asezarea straturilor si montajul; Inaltimea tunelului maxima este de 1 metru

Varianta 2 - Montarea pe mese de rasaduri

Montarea pe mesele de rasaduri o vom ilustra in imaginile de mai jos: 

izolarea meselor de rasaduri cu polistiren imprastierea stratului de nisip
1. Insirarea materialelor de izolatie pe mesele de rasaduri. S-au folosit pentru cele doua mese date ca exemplu placi de polistiren sau folie / membrana pentru izolatia acoperisului. 2. Urmeaza apoi intinderea spirelor cu pastrarea unei distante de aproximativ 8 - 10 centimetri intre spire (se poate pastra regula mijlocului mai distantat, descrisa la varianta 1). Dupa intinderea spirelor si lipirea colturilor cu banda izolatoare, se va imprastia un strat de nisip de aproximativ 5 - 10 centimetri. 
Masa de rasaduri este aproape gata Montajul cutiei si amplasarea tinerelor plantute
3. Dupa amplasarea firelor si a nisipului, putem conecta aparatul la rezistente.  Senzorul se poate monta oriunde intre cele 2 fire, dar cu grija pentru a nu infige senzorul in fire.  4. Odata pus in functiune aparatul va merge timp de 8-12 ore neintrerupt pana ce va incalzi substratul, apoi va lucra in regim de mentinere a temperaturii (va declansa cand scade temperatura masurata de senzor).

Se recomanda acoperirea cu folie sau agril, atat in cazul rasadnitelor la sol, cat si in cazul meselor. 

ATENTIE!

  • Amplasarea acestui sistem nu va elimina monitorizarea rasanditelor; Monitorizati constant si asigurati-va ca instalatia este in perfecta siguranta, ferita de apa si condens; 
  • Dupa montarea cablurilor, aveti grija sa nu deplasati cablurile. In cazul intersectarii cablurilor exista riscul ca acestea sa ia foc; 
  • Nu bagati termostatul in apa si nu udati termostatul! EXISTA RISC DE ELCTROCUTARE! Multi dintre clientii nostri si-au facut cutii din plastic, izolate, pentru a depozita termostatul acolo; 
  • Tineti cont ca senzorul sa nu il infigeti in rezistenta; 
  • Montati rezistentele respectand distantele recomandate intre spire - de aproximativ 10 centimetri; nu intersectati firele si nu le apropiati unul de celalalt la distante mai mici de 3 centimetri - exista riscul ca acestea sa ia foc; 
  • Verificati intotdeauna cablurile la momentul montajului si asigurati-va ca nu sunt ciupite, zgariate, roase, etc. 
  • In cazul zilelor cu temperaturi foarte ridicate exista sansa ca termostatul sa citeasca doar temperatura de la suprafata solului iar in interior, la nivelul radacinii, temperatura sa fie mai mica. 
  • Evitati rasucirea cablurilor; Nu taiati cablurile chiar daca sunt prea lungi; 

Ceres Union SRL / SemintePlante.ro nu isi asuma nici un fel de vina in privinta situatiilor ce pot aparea in folosirea si montarea acestor sisteme de incalzire a rasadnitelor si nici nu poate fi trasa la raspundere privind eventualele daune. 

Descrierea si pozele apartin SemintePlante.ro / Ceres Union SRL si nu se pot prelua decat cu acrodul sursei. 

Citeste mai multArata mai putin
Detalii produs
XSP5509678
Disponibilitate
Disponibil
Producator
SemintePlante.ro
Atasamente
Recenzii
Fara comentarii

Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie

  • Rating:
Ai poze cu produsul / rezultate dupa folosirea produsului? Incarca-le aici!
Plasati imagini aici sau faceti clic pentru a incarca.
Video

VIDEO

PRODUSE RECOMANDATE
Cablu incalzire rasadnite 2000 W, 120 metri Cablu incalzire rasadnite 2000 W, 120 metri
123,00 lei (inclusiv TVA)
Cablul pentru incalzirea rasadnitelor are o putere maxima de 2000 W si o lungime de 120 metri, acesta acopera o suprafata de rasadnita de maxim 18 metri patrati.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Cablu incalzire rasadnite 700 W, 50 metri Cablu incalzire rasadnite 700 W, 50 metri
79,00 lei (inclusiv TVA)
Cablul pentru incalzirea rasadnitelor are o putere maxima de 700 W si o lungime de 50 metri, acoperind o suprafata de pana la 7 metri patrati de rasadnita.
Cablu incalzire rasadnite 1600 W, 100 metri Cablu incalzire rasadnite 1600 W, 100 metri
98,00 lei (inclusiv TVA)
Cablul pentru incalzirea rasadnitelor are o putere maxima de 1600 W si o lungime de 100 metri, acesta acopera o suprafata de pana la 13 metri patrati de rasadnita.
Cablu incalzire Cablu incalzire
140,00 lei (inclusiv TVA)
Instalatie de incalzire rasadnite, formata din cablu de lungime 100 metri si termostat, instalatie suficienta pentru a incalzi o rasadnita de aproximativ 13 metri patrati.
Ghivece de productie maronii, 100 buc/set, diametru 10.5 cm Ghivece de productie maronii, 100 buc/set, diametru 10.5 cm
NOU
20%
Oferta limitata
22,60 lei (inclusiv TVA) 29,10 lei
Ghivece de productie rotunde, de culoarea teracotei, produse din plastic rezistent, destinate producerii florilor si a rasadurilor de legume. Diametrul ghiveciului este de 10.5 cm.

Capcana lipicioasa anti-insecte, albastra, trips, 10x25 cm Capcana lipicioasa anti-insecte, albastra, trips, 10x25 cm
NOU

4,50 lei (inclusiv TVA)

Capcana albastra pentru insectele de gradina, non toxica, din gama Royal Brinkman. Capcana este foarte eficienta si odata prinse in lipici insectele nu mai pot scapa. Capcanele albastre sunt folosite, in principal,...


Capcana lipicioasa galbena, 10 x 25 cm, afide Capcana lipicioasa galbena, 10 x 25 cm, afide
NOU

4,50 lei (inclusiv TVA)

Capcana galbena pentru insectele de gradina, non toxica, din gama Royal Brinkman. Capcana este foarte eficienta si odata prinse in lipici insectele nu mai pot scapa. Capcanele galbene sunt folosite, in principal,...

Termometru de gradina digital Orion, TFA-Dostmann Termometru de gradina digital Orion, TFA-Dostmann
NOU
140,00 lei (inclusiv TVA)
Termometrul de gradina digital Orion dispune de un ecran digital mare ce afiseaza temperatura curenta, ora in format de 24h sau 12h, dar si temperatura maxima si minima ce se actualizeaza la interval de 12 ore....
Clientii au mai cumparat si:
Pluxbenton N - Bentonita enologica pura Pluxbenton N - Bentonita enologica pura
10%
Oferta limitata
25,00 lei (inclusiv TVA) 28,00 lei
Pluxbenton N este o bentonita din argile coloidale pure sub forma de granule inodore de culoare gri.  Are un raport ridicat sodiu/calciu ceea ce ii oferă o putere mare de gelifiere și limpezire. Este cea mai eficienta...
Seminte tomate roz Inima de bivol Seminte tomate roz Inima de bivol
(1)
6,00 lei (inclusiv TVA)
Tomatele roz Inima de Bivol sunt un soi semi timpuriu, cu fructe in forma de inima si de culoare roz.
Seminte de ridichi Irene F1 RZ, 250 Grame Seminte de ridichi Irene F1 RZ, 250 Grame
198,07 lei (inclusiv TVA)
Irene F1 RZ este un hibrid extratimpuriu de ridichi de luna, pentru culturi in spatii protejate (sere, solarii, tunele) si in camp deschis.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Seminte de vinete Canna F1 Seminte de vinete Canna F1
12,00 lei (inclusiv TVA)
Canna F1 este un hibrid nou de vinete, din gama Bakker Brothers, introdus recent in Romania remarcat datorita timpurietatii, a productivitatii dar si a culorii negre-indigo a fructelor, culoare ce se pastreaza pana la...
Seminte de ardei Cornabon F1, 100 seminte Seminte de ardei Cornabon F1, 100 seminte
42,00 lei (inclusiv TVA)
Cornabon F1 este un hibrid de ardei kapia pe tipul corn de taur, cu fructe de culoare rosie si forma alungit-triunghiulara. Produce fructe de dimensiuni medii, cu pulpa carnoasa si gustoasa.
Fasole fideluta verde Caledonia, sac 25 kilograme Fasole fideluta verde Caledonia, sac 25 kilograme
17,00 lei (inclusiv TVA)
Caledonia este o varietate profesionala de fasole oloaga de tip fideluta verde, cu pastai foarte fine si maturitate de 65 de zile. Varietatea este excelenta pentru recoltarea mecanizata datorita raportului ridicat de...
Fitile de sulf - 12 buc Fitile de sulf - 12 buc
8,00 lei (inclusiv TVA)
Pachetul contine 12 fitile de sulf, un fitil fiind suficient pentru dezinfectarea unui volum de 100 de litri.
Seminte de vinete, Aragon F1, 200 seminte Seminte de vinete, Aragon F1, 200 seminte
32,50 lei (inclusiv TVA)
Aragon F1 este cel mai popular hibrid de vinete de pe piata romaneasca, oferind productii constante, de calitate, de vinete violet.
Amestec flori pitice (50 sem) Amestec flori pitice (50 sem)
5,50 lei (inclusiv TVA)
Amestecul de flori pitice este un mix de diverse flori ce au o talie mica, ideale pentru covoare de flori.
Seminte de patrunjel Gewone Snij, 50 grame Seminte de patrunjel Gewone Snij, 50 grame
9,00 lei (inclusiv TVA)
Patrunjelul Gewon Snij de la Bakker Brothers este o varietate olandeza ce se poate cultiva tot timpul anului, de primavara si pana toamna in camp, si iarna in sere si solarii. Frunzele sunt de culoare verde - inchis,...
VIZUALIZATE RECENT
Intinderea cablurilor pentru incalzire Intinderea cablurilor pentru incalzire
312,00 lei (inclusiv TVA)
Aparatul pentru inclzirea rasadnitelor este o solutie simpla destinata incalzirii a pana la 40 de metri patrati de rasadnita. Aparatul vine insotit de senzor cu fir de sarma lung 100 centimetri. 

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare