Fungicid Dagonis, 1 litru
Dagonis este un fungicid polivalent, conceput pentru prevenirea si combaterea unui spectru larg de boli la peste 20 de culturi: pomi fructiferi si legume (tomate, pepeni, castraveti, mazare, morcovi, salata, praz, ceapa, broccoli, conopida, varza, capsuni, vinete, ardei, patrunjel de radacina, sfecle rosie, etc).
Fungicid Dagonis
Substanta activa:Â
- difenoconazol 50 g/l
- fluxapiroxad 75 g/l
Formulare:Â suspensie concentrata (SC)
Mod de actiune: sistemic
Grupa de toxicitate: 3Â - slab toxice (Xn)
Ce este nou la fungicidul Dagonis si cum actioneaza?
Fungicidul Dagonis combina doua substante active, difenoconazol 50 g/l si fluxapiroxad 75 g/l pentru controlul de lunga durata a unui spectru larg de boli ale legumelor si pomilor fructiferi.
Fluxapiroxad este o substanta noua care inhiba toate stadiile principale ale dezvoltarii si reproducerii ciupercilor. Substanta trece foarte usor in interiorul peretilor celulari si in sistemul vascular, precum si prin stratul ceros si membranele celulare.
Difenoconazol este un triazol sistemic ce asigura controlul preventiv si curativ de durata al multor boli foliare.
Cum se foloseste fungicidul Dagonis?
Fungicidul dagonis este omologat pentru combaterea bolilor prin tratamente foliare la urmatoarele culturi:
Cultura | Boli combatute | Doza si perioada de aplicare | Timp de pauza pana la recoltare (nr. de zile) |
Ardei |
Alternarioza Fainare |
1 l/ha din stadiul de 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor (aplicare in sere si solarii) 0,6 l ha din stadiul de 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor (aplicare in sere si solarii) |
3 |
Broccoli |
Alternarioza Patarea alba |
1 l/ha de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa | 14 |
Ceapa |
Alternarioza Rugini |
1 l/ha de la 3 frunze adevarate pana la bulb complet dezvoltat | 14 |
Conopida |
Alternarioza Patarea alba |
1 l/ha de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa | 14 |
Cucurbitacee (castraveti, pepeni, dovleac) |
Fainare Patarea frunzelor (Dydimella) |
0,6 l/ha de la 4 frunze adevarate pana la coacerea deplina a fructelor | 3 |
Capsuni | Fainare | 0,6 l/ha de la deschiderea primelor flori pana la recoltarea fructelor (aplicare in camp, sere si solarii) | 1 |
Mazare |
Complex boli foliare Putregaiul alb Rugini |
2 l/ha din stadiul de 5 frunze adevarate pana la maturitatea boabelor | 7 |
Morcovi |
Alternarioza Fainare Putregai alb |
1 l/ha din stadiul de 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii 0,6 l/ha din stadiul de 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii 2 l/ha din stadiul de 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii |
7 |
Mar |
Fainare Rapan |
0,72 l/ha de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la intrarea in parga a fructelor 1,2 l/ha de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la intrarea in parga a fructelor |
7 |
Praz |
Alternarioza Rugini |
1 l/ha de la 3 frunze adevarate pana la bulb complet dezvoltat | 14 |
Par |
Fainare Rapan |
0,72 l/ha de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la intrarea in parga a fructelor 1,2 l/ha de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la intrarea in parga a fructelor |
35 |
Radacinoase (morcovi, pastarnac, ridichi, sfecla rosie, telina, patrunjel de radacina etc)Â |
Alternarioza Fainare Putregaiul alb al radacinii si coletului |
1 l/ha din stadiul de 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii 0,6 l/ha din stadiul de 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii 2 l/ha din stadiul de 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii |
7 |
Salata |
Putregai alb Putregai uscat |
2 l/ha din stadiul de 2 frunze adevarate pana la atingerea masei vegetative maxime | 14 |
Tomate |
Alternarioza Fainare Patarea cafenie a frunzelor |
0,6-1 l/ha de la 4 frunze adevarate pana la coacerea deplina a fructelor | 3 |
Varza |
Alternarioza Patare alba |
1 l/ha de la inceputul formarii capatanii pana formarea completa a capatanii | 14 |
Varza de Bruxelles |
Alternarioza Patare alba |
1 l/ha de la inceputul formarii capatanii pana formarea completa a capatanii | 14 |
Vinete |
Alternarioza Fainare |
0,6-1 l/ha de la 4 frunze adevarate pana la coacerea deplina a fructelor | 3 |
Se recomanda aplicarea fungicidului Dagonis in tratamente preventive pentru a se evita infestarea ireversibila a culturilor.
Mod de ambalare: flacon 1litru.
- Disponibilitate
- Disponibil
- Mod de ambalare
- 1 l
- Formulare
- SC - Suspensie concentrata
- Substanta activa
- difenoconazol
fluxapiroxad
- Ce combate?
- Alternarioza morcovului (Alternaria dauci)
Alternarioza rapitei (Alternaria brassicae)
Alternarioza solanaceelor (Alternaria solani)
Antracnoza cucurbitaceelor (Colletotrichum lagenarium)
Antracnoza mazarii (Ascochyta pisi)
Fainarea ardeiului si tomatelor (Leveilulla taurica)
Fainarea capsunului (Sphaerotheca macularis)
Fainarea marului (Podosphaera leucotricha)
Fainarea morcovului (Erysiphe umbelliferarum)
Patarea cafenie a tomatelor (Cladosporium fulvum/Fulvia fulva)
Putregai alb (Sclerotinia sclerotiorum)
Putregaiul cenusiu al fructelor (Botrytis cinerea)
Rizoctonioza (Rhizoctonia solani)
Rugina alba a cruciferelor (Albugo candida)
Rugina cepei (Puccinia allii)
- Omologat pentru
- Ardei in spatii protejate
Broccoli
Capsun in camp si spatii protejate
Castraveti
Ceapa
Conopida
Dovleac
Dovlecei
Legume
Mar
Mazare
Morcov
Par
Pepene galben
Pepeni
Pomi fructiferi
Praz
Salata in camp
Salata in solar
Tomate
Tomate in spatii protejate
Varza
Varza de Bruxelles
Vinete in spatii protejate
- Producator
- BASF
- Pretabil pentru cultura BIO
- Nu
Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie