Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Hibrizi profesionali de morcovi din gama Rijk Zwaan

Postat pe6 Ani in urma 3574

In luna noiembrie 2013, compania Rijk Zwaan a sustinut o prezentare a hibrizilor de morcovi in zona Bratesti, jud. Iasi, prezentare ce a avut ca scop evaluarea calitatilor hibrizilor de morcovi ai companiei, pentru perioada de toamna, si prezentarea acestor calitati cultivatorilor de morcovi din zona.
Simpozionul a avut un real succes, hibrizii Jerada F1 RZ, Fidra F1 RZ si Morelia F1 RZ s-au dovedit foarte apreciati de cultivatorii din zona.

Obiectivul acestei prezentari a fost studiul comportamentului hibrizilor de morcovi ai companiei Rijk Zwaan, in conditiile de cultura din zona Iasi, cu tehnologiile de cultura aplicate de fermierii zonei.

Tehnologia de cultura a morcovilor


Ca tehnologie de cultura pentru morcovii testati in zona Bratesti, Iasi, s-a folosit o densitate de 1 milion de plante pe hectar, cu o schema de semanat in benzi de cate 5 randuri, cu 20 de centimetrii intre randuri, si 2-3 centimetrii intre morcovi, pe rand. Data stabilita a semanatului a fost 20 iunie 2013 iar productiile medii obtinute au fost de 40 - 50 tone/hectar.

Hibrizi de morcovi de la Rijk Zwaan

Seminte de morcovi Morelia F1Hibridul Morelia F1 RZ este deja arhicunoscut, fiind un morcov cu vegetatie de 90 - 100 de zile, cu radacini de forma cilindrica, cu lungime de 20-25 centimetrii si un diametru de 2,5 - 3 centimetrii. Semanarea morcovului Morelia F1 se recomanda a se face in perioada martie - iulie. 
Hibridul de morcov Morelia F1 se remarca prin culoarea deosebita si calitatea interna foarte buna, hibridul fiind unul foarte productiv, ce poate ajunge usor la productii de 70 de tone/hectar, cu o greutate medie a radacinii de 80 de grame/fruct. Se preteaza excelent si procesului de recoltare mecanizata.

Hibridul Jerada F1 RZ este printre cei mai timpurii hibrizi din gama Rijk Zwaan, avand o perioada de vegetatie de 70-80 de zile, ce se preteaza a fi semanat in perioada februarie-iulie, ce prezinta radacini de forma cilindrica, cu lungimi de 20-25 de centimetrii, si diametru de 2-2,5 centimetrii. Hibridul are o calitate foarte buna pe radacina, de culoare portocaliu inchis si se preteaza recoltarii mecanizate.

Hibridul Fidra F1 RZ este unul cu o perioada de vegetatie de aproximativ 90 de zile, si cu o greutate a radacinilor de 100-200 de grame, insa nefiind in gama de vanzare a SemintePlante.ro, nu vom insista cu prezentarile.
seminte de morcov Jerada

Rezultate si concluzii

Hibrizii s-au comportat excelent, dand rezultate foarte bune in ceea ce priveste rezistenta la boli (producatorul a facut un numar minim de tratamente). Rezistenta la seceta a fost excelenta, campul fiind udat doar de patru ori, iar regimul de precipitatii in zona Bratesti, Iasi, a fost foarte scazut, pe toata perioada verii.
De asemenea, au iesit in evidenta:

  • Aspectul si forma deosebita a radacinilor tuturor hibrizilor de morcovi Rijk Zwaan;
  • Marimea radacinilor la hibridul Jerada F1;
  • Gustul deosebit si aspectul in sectiune al radacinilor; 


Asadar Rijk Zwaan poate fi o alternativa pentru cultivatorii ce doresc seminte de morcovi, hibrizi, de foarte buna calitate.

Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare