Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Ce tomate mai cultivam in camp?

Postat pe6 Ani in urma 31067

Cultivarea tomatelor in camp, pentru recoltare tarzie si-a adus un aport financiar bun in anii trecuti, in buzunarele fermierilor legumicultori din Romania, asa ca, vin cu acest articol pentru a oferi un ghidaj privind soiurile si hibrizii ce pot fi folositi pentru cultivarea in camp deschis.

Ce soiuri de tomate pentru camp folosim?

Soiurile standard nu au calitatile oferite de hibrizi, atat din punct de vedere al capacitatii de legare, al rezistentei la boli, al rezistentei la transport, etc. Cu toate astea, prin ameliorari succesive, s-a reusit obtinerea de soiuri, foarte bune calitativ, ce pot reprezenta o varianta de luat in calcul, la alegerea cultivarii tomatei in camp deschis, samanta acestora fiind relativ ieftina.

Tomate Benfica 

Seminte de tomate BenficaBenfica este un soi standard de rosie, cu crestere determinata, ce produce fructe de forma rotund-turtita, de 200 de grame, cu o fermitate buna (pot fi transportate usor). Soiul este unul italian, produs de Unigen, si se caracterizeaza printr-un gust bun, si pretabilitate atat la vanzarea pentru consum in stare proaspata, cat si pentru procesare. 

Tomatele Benfica au ca variante de ambalare, pachete de 100 de grame, de 500 de grame, dar si un pachet de 20 de grame (aprox. 6000 de seminte) ce are un pret foarte bun, de numai 10,5 lei.

Rosia Benfica prezinta si toleranta la Fusarium



Tomate Mobil

Seminte de tomate de campRosia Mobil
de la ZKI, este o tomata de camp, cu crestere determinata, ce produce fructe de o calitate interna foarte buna, cu o maturitate de 135 de zile (semi-timpurie). Rosiile Mobil au fructe sferice, de 120-140 grame, iar planta are o capacitate de productie foarte mare. Rosia este ideala atat pentru consum in stare proaspata, cat si pentru gogonele. La cultura libera, se foloseste o densitate de 35.000 plante/hectar.

Rosia Mobil are si un pret foarte bun, oferind astfel un maxim de avantaje, pretul pentru 1000 de seminte fiind numai de 18 RON.





Tomate Rockstone / Campbell

Rosiile Rockstone sunt un soi standard, cu crestere determinata, ce ofera productii ridicate, de rosii zemoase, ideale atat pentru consum in stare proaspata, cat si pentru procesare. Tomatele Rockstone se preteaza cultivarii in camp, si ofera rezistente deosebite, atat la Verticilium, cat si la Fusarium. Greutatea rosiilor medie este de 150 de grame, dar cu usurinta, pe planta vor aparea si tomate de peste 200 de grame.

Tomatele Rockstone propuse de SemintePlante.ro sunt produse in Franta, de compania Service Plus, si ambalajul de 100 de grame costa 49,6 RON.


Tomate Rio Grande 

Seminte de rosii Rio GrandeUn soi de tomate foarte cunoscut si popular pe intreg mapamondul, rosia Rio Grande, se evidentiaza prin aspectul deosebit si pretabilitatea perfecta pentru procesare. Rosiile au forma ovala, pe tip prunisoara, cu greutati de 100-110 grame, ce ofera un echilibru perfect intre crestere si fructificare, fiind uniform colorate, ferme, deosebite.

Cresterea ordonata a plantei face posibila intretinerea usoara a culturii. 

Tomatele Rio Grande propuse de SemintePlante.ro apartin aceluias producator francez, Service Plus, si sunt ambalate la pachete de 100 de grame, pretul per pachet fiind de 49,6 RON. 






Ce hibrizi de tomate folosim pentru cultura de camp?

Ca hibrizi, pentru cultivatorii ce doresc sporirea performantelor, SemintePlante.ro propune ca variante urmatoarele varietati.

Tomate Tomsk F1

Seminte de tomate TomskTomata Tomsk F1 este propunerea noua de la Bejo, cu crestere determinata, cu o adaptabilitate foarte buna pe cultura de camp, oferind siguranta in productii si, mai ales, calitate deosebita pe rosii.
Rosia Tomsk F1 are din genetica un gust deosebit, avand capacitatea de a coace foarte uniform rosiile de 200 de grame. Prezinta toleranta foarte buna la diverse conditii climatice, rezistenta la stres si se poate cultiva si oloaga (nepalisata). In testele efectuate in anii trecuti, tomatele Tomsk F1 au dat dovada de o buna rezistenta in camp, la boli.






Tomate Troy F1 

Alternativele propuse de Sakata pentru culturile de camp, sunt printre cele mai populare varietati de tomate vandute in aceasta perioada. Tomata Troy F1 este prezentata de producator ca fiind o rosie ce produce fructe care se vand singure. Rosia produce fructe de 200-300 de grame, ferme, de culoare aprinsa, cu o rezistenta foarte buna in cultura de camp.

Tomate Amapola F1

Gustoasa tomata Amapola F1 este caracterizata prin fructele frumoase, de 200 de grame, si pachetul extrem de bun al rezistentelor la boli si daunatori. Tomatele Amapola F1 leaga foarte bine rosii in conditii de temperaturi ridicate.

Tomate Bella Rosa F1

Hibrid de tomate profesional, destinat culturii in camp, cu crestere nedeterminata si fructe de pana la 300 de grame, pe tip beef, carnoase, destinate pietelor ce cer rosii mari. 
Leaga foarte bine in verile toride si are un pachet excelent de rezistente la boli si daunatori.
Seminte de tomate TroySeminte de tomate AmapolaSeminte de rosii Bella Rosa

Asadar, oricare din varietatile alese, SemintePlante.ro garanteaza o calitate deosebita pe fruct, si va doreste o piata, asa cum va doriti!






Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare