Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Cum se foloseste ingrasamantul Cropmax

Postat pe6 Ani in urma 128053

Mod de aplicare pentru ingrasamantul foliar Cropmax

Fertilizantul CropmaxCropmax este un fertilizant foliar supeconcentrat ce contine vitamine pentru plante, polizaharide, enzime si macro si microelemente. Fertilizantul Cropmax este unul 100% organic si este destinat tuturor plantelor (inclusiv culturilor horticole). In cele ce urmeaza voi incerca sa prezint eficienta produsului Cropmax, precum si modul corect de aplicare al acestuia, la diferite culturi. 

Ingrasamantul foliar Cropmax este probabil cel mai cunoscut produs de acest gen din Romania, si este folosit cu succes, la scala mare, atat pe cultura mare, cat si pe culturi legumicole, horticole, pomicole si viticole. 

Produsul este certificat ecologic, fiind admis in folosirea in agricultura ecologica. 
Printre beneficiile utilizarii fertilizantului foliar Crompax, putem mentiona: 
  • Cresterea semnificativa a productiei;
  • Cresteri ale calitatii recoltei;
  • Imbunatatirea eficacitatii ingrasamintelor minerale si a pesticidelor folosite; 
  • Cresterea rezistentei plantelor la seceta si stres; 
  • Imbunatatirea lastaririi si ramificarii plantelor; 
  • Imbunatatirea rezistentei plantelor la boli si daunatori; 
  • O buna compatibilitate cu pesticidele si ingrasamintele solubile tip NPK.


Eficacitatea folosirii produsului Cropmax la diferite culturi


Eficacitatea Cropmaxului la graul de iarna - Varietatea Flamura 85, pe cernoziomul comun
(Institutul de Stiinta a solului si Chimie Agricola, Iasi, Romania) 

Grau Numar de tratamente Concentratia solutiei Doza de fertilizant la hectar (pentru toate tratamentele) Productivitate (100 kg/hectar) Spor de productie (100 kg/hectar) Spor in procente
Martor - - - 30,75 - 100%
Fertilizant foliar 2 1 10 litrii/hectar 34,81 4,06 113%
Cropmax 2 0.1 1 litru/hectar 39,11 8,39 127,2%


Eficacitatea Cropmaxului la porumb - Hibridul HF 420 cultivat pe cernoziom comun
(Institutul de Cercetare pentru Cereale si Plante Tehnice, Fundulea, Romania) 


Porumb Numar de tratamente Concentratia solutiei Doza de fertilizant la hectar (pentru toate tratamentele) Productivitate (100 kg/hectar) Spor de productie (100 kg/hectar) Spor in procente
Martor - - - 75 - 100%
Fertilizant foliar 2 1 10 litrii 79,90 4,9 109%
Cropmax 2 0.1 1 litru 89,50 14,5 126,3%


Eficacitatea Cropmaxului la floarea soarelui - Hibridul HF 376 cultivat pe cernoziom comun 
(Institutul de Cercetare pentru Cereale si Plante Tehnice, Fundulea, Romania) 

Floarea soarelui Numar de tratamente Concentratia solutiei Doza de fertilizant la hectar (pentru toate tratamentele) Productivitate (100 kg/hectar) Spor de productie (100 kg/hectar) Spor in procente
Martor - - - 21,09 - 100%
Fertilizant foliar 2 1 10 litrii 24,25 3.16 115%
Cropmax 2 0.1 1 litru 28,31 7.22 134.2 %

Eficacitatea Cropmaxului la vita de vie
Statiunea de Cercetare si Productie pentru Vita de vie si Productie de vin, Dragasani, Romania

Vita de vie Concentratie Greutatea pe ciorchine (grame) Greutatea pe 100 de struguri (grame) Productivitatea de ciorchini (tone/hectar) Crestere fata de martor (%) Continut in zahar (%)
Martor - 480 1180 16 100% 130%
Fertilizant foliar 1 528 1260 17.6 110% 128%
Cropmax 0.1 608 1140 20.2 126.2% 142%

Eficacitatea Cropmaxului la tomate - soiul Expres 2 pe cernoziom comun 
(Institutul de Stiinta a solului si Chimie Agricola Iasi, Romania)

Tomate Numar de tratamente Concentratia solutiei Doza de fertilizant l/hectar (pentru toate tratamentele) Spor de productie (t/hectar) Spor in procente Productivitate (t/hectar)
Martor - - - - 100% 15.7
Fertilizant foliar 3 1 15 2.6 116.6% 18.3
Cropmax 3 0.1 1.5 4.4 128% 20.1

Cand se aplica foliarul Cropmax?


Ingrasamantul foliar Cropmax se poate aplica in orice perioada de crestere a plantei. Cu toate astea, exista o serie de momente optime, care vor asigura cel mai bun echilibru intre cresterea vegetativa si cea generativa. 

Momentele de aplicare ale ingrasamantului foliar Cropmax reies din schemele de mai jos. 


Aplicarea Cropmax la Porumb

Fertilizarea cu cropmax la porumb


Conform schemei de mai sus, la cultura de porumb, Cropmax-ul se recomanda a se aplica in 2 faze, in doza de 0,5 L/ha, sau singular, in doza de 1 litru pe hectar. Aplicare in doua faze, presupune o aplicare in momentul in care porumbul are 8-9 frunze, si o alta aplicare la momentul cand planta este deja mare, undeva intre stadiul de 10 si 12 frunze. In cazul in care se opteaza pentru aplicarea intr-o singura faza, atunci cel mai corect ar fi sa se aplice ingrasamantul Cropmax in stadiul de 10-12 frunze ale porumbului, in doza de 1 litru/hectar.

Aplicarea Cropmax la Floarea Soarelui

Ingrasamant foliar Floarea Soarelui

Aplicarea Cropmax-ului la Floarea Soarelui se poate face, la fel ca la porumb, in 2 etape, sau intr-o singura etapa. La aplicarea intr-o etapa se va folosi 1 litru de Cropmax la hectar, iar la aplicarea in 2 etape doza se va imparti la jumate, utilizandu-se cate 500 mililitrii la hectar, pe fiecare aplicare. 

Astfel, Cropmaxul la floarea soarelui se va aplica de la 5-7 perechi de frunze adevarate, si pana la aparitia butonului floral. 


Aplicarea Cropmax la Castraveti

Cropmax la castraveti


La cultura castravetilor, asa cum reiese din schema de mai sus, Cropmax-ul se va aplica de la momentul infloririi si pana la aparitia primelor legaturi.

Aplicarea Cropmax la Capsuni

Cropmax la capsuni




Doza folosita pentru capsuni este de 0,5 Litrii/hectar la o aplicare iar ideala este aplicarea a doua tratamente cu Cropmax, odata in faza de buton, si a doua oara dupa caderea petalelor. 


Aplicarea Cropmax la Morcovi

Cropmax la legume

Doza folosita pentru fertilizarea culturii de morcov va fi de 1 litru la hectar. Ideala este aplicarea in doua etape, urmarind ca prima aplicare sa se efectueze in faza de crestere intensiva a radacinilor, iar cea de-a doua, in momentul in care radacina incepe sa prinda forma. 

Aplicarea Cropmax la Pomi fructiferi

Ingrasamant foliar pomi fructiferi

Cropmax-ul se foloseste in livezi in doza de 0,5 litrii pe hectar, si se recomanda minim 3 tratamente pe an, asa cum reiese din schema de mai sus. 

Aplicarea Cropmax la Varzoase (Varza, conopida, salata, etc.) 

Ingrasamant foliar varza

Cropmax-ul se recomanda aplicat in 3 etape la varza. Prima etapa va fi in stadiul de 4-6 frunzulite, in doza de 0,5 litrii/hetar. A doua aplicare este la momentul inceperii formarii capatanii, in doza de 1 litru la hectar iar ce-a de-a treia aplicare se va face atunci cand capatana este deja afanata, cu o doza de 500 ml de Cropmax /hectar.

Aplicarea Cropmax la Vita de vie 
Ingrasamant foliar pentru vita de vie

La vita de vie, Cropmax-ul se va aplica inainte de inflorire, in doza de 1 litru/hectar. Dupa inflorire, la definitivarea clara a ciorchinelor se va repeta aplicarea cu o doza de 0,5 litrii/hectar. In perioada cresterii intensive a strugurilor, se recomanda un nou tratament cu Cropmax la o doza de 0,5 litrii/hectar. 

Pentru detalii si preturi accesati: Ingrasamant Cropmax



 
 
PRODUSE RECOMANDATE
Greentop, 1 litru, foliar pentru legare Greentop, 1 litru, foliar pentru legare
134,00 lei (inclusiv TVA)
Green-Top este un fertilizant lichid cu o formula perfect echilibrata de elemente esentiale necesare dezvoltarii plantelor in diferite fenofaze. Este un fertilizant SUPER COMPLEX cu vitamine si aminoacizi ce se...
Fertilizant pentru inradacinare Proroot-L,1 litru Fertilizant pentru inradacinare Proroot-L,1 litru
78,00 lei (inclusiv TVA)
Proroot-L este un fertilizant lichid, creat pentru a induce si stimula o dezvoltare optima a sistemului radicular al plantei si pentru a incuraja dezvoltarea radacinilor secundare, astfel incat starea generala de...

Symbiosprint Basic, 1 litru Symbiosprint Basic, 1 litru

56,00 lei (inclusiv TVA)

Symbisprint Basic este un ingrasamant organic din extract fluid de drojdie ce contine alge brune cu Fier activat de acizi humici. Ingrasamantul ajuta la stimularea vegetatiei si permite o asimilare mai buna a...

Symbiosprint Calciu, 1 litru, azotat de calciu cu acizi humici Symbiosprint Calciu, 1 litru, azotat de calciu cu acizi humici
70,00 lei (inclusiv TVA)
Symbiosprint Calciu este un ingrasamant  produs de compania Symbiagro. Produsul este un fertilizant pe baza de Calciu si Azot, activat de acidul humic care stimuleaza cresterea si asimilarea elementelor nutritive....

Fertilizant cu micoriza Symbiothrive Mix, 1 litru Fertilizant cu micoriza Symbiothrive Mix, 1 litru

91,00 lei (inclusiv TVA)

Symbiothrive Mix este un biostimulator inovativ cu actiune dubla, cu azot si inocul de ciuperci micorizate.. Acesta are actiune atat asupra plantelor, dezvoltand sistemul foliar si radicular, dar si asupra...

Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare