Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Vremea de cules viile! Solutii pentru cel mai bun vin

Postat pe6 Ani in urma 5822

Cu toate ca productia la struguri anul acesta este probabil cea mai scazuta din ultimii 10 ani, conditiile de clima si mediu nefiind cele mai favorabile pentru cultura vitei de vie, toata lumea urmareste obtinerea unui vin bun, de calitate, care sa nu caseze sau sa aiba alte boli specifice vinului. SemintePlante.ro, vine in ajutorul celor care isi produc vinul cu o serie de produse specifice procesului de vinificatie, de la producatori de renume, din Ungaria si Romania.

Primele probleme pot incepe inca imediat dupa cules, iar o fermentatie slaba este lucrul de care se tem majoritatea producatorilor.

Strugurii nu fermenteaza sau vinul s-a oprit din fermentatie

Drojdii selectionateIn acest caz solutia este folosirea drojdiilor naturale, produse de firm Uniken, in Ungaria. Produsul de la Uniken contine drojdii selectionate, ce se preteaza a fii folosite atat la vinurile albe, cat si la vinurile rosii.
In conditii normale, drojdiile pentru vin se vor folosi in doza de 20 de grame/100 litrii de vin. Doza de 20 de grame se va dizolva in zece parti apa calda, la 35-40 de grade, si se va lasa acolo aproximativ 15 minute. Dupa care se va adauga in must si, ATENTIE! a nu se neglija omogenizarea.
In cazul opririi din fermentatie, vom folosi o doza de 50 grame drojdii selectionate, pentru 100 litrii de vin. 

Pentru grabirea fermentatiei, sau pentru o fermentatie cat mai corecta si completa, putem folosi Activatorul de fermentare. Acesta este practic o hrana pentru drojdie si se adauga, dupa ce vinul a plecat in fermentatie, in doza de 20 de grame/100 litrii de vin.
Nu vom adauga activator de fermentare, daca in prealabil nu am adaugat drojdiile pentru ca astfel, riscam sa stricam gustul vinului. 


Vinul este tulbure! Cum limpezim vinul?

Limpezirea vinului se face cu produsul numit bentonita. Aceasta este practic bentonita alimentara (o argila) care se pune in vin, conform unei metode de preparare, si aduna cu ea toate impuritatile vinului, facand din acesta un vin foarte limpede. Bentonita pentru limpezirea vinului
Bentonita pentru vin este produsa din minerale naturale iar ca mod de preparare trebuie urmati pasii: 

  1. Se amesteca 60 - 80 de grame Bentonita in 200 ml apa rece; 
  2. Amestecul rezultat in urma pasului anterior se dilueaza in 300 ml apa fierbinte;
  3. Rezultatul se fierbe apoi 4 minute, lasandu-se in repaus ulterior de 24 de ore;
  4. Se toarna apoi amestecul in 100 litrii de vin si se agita bine, dupa 2 ore repetandu-se agitarea;
  5. Vinul curat se va sifona dupa 7-10 zile



Vinul caseaza, se strica, are un gust ciudat

Bioxid de sulfPentru prevenirea tuturor bolilor vinului, precum si a defectelor bauturii survenite din cauza cauzelor fizice, precum pastrarea la temperaturi neadecvate, se recomanda folosirea dioxidului de sulf pentru vin. 
Acesta este un conservant alimentar, ce se foloseste pentru a preveni bolile vinului. Doza standard este de 100 mililitrii de bioxid de sulf, in 100 de litrii de vin, insa, in diverse cazuri doza poate urca si pana la 300 mililitrii la 100 de lirii de vin. 
Mai multe detalii despre bioxidul de sulf, gasiti pe site-ul seminteplante.ro, la categoria vinificatie, in descrierea produsului. 



Cum se face dezinfectarea butoaielor?

Pentru a dezinfecta butoaiele SemintePlante.ro propune fitilele de sulf unguresti, care au avantajul faptului ca nu lasa nici un fel deFitile de sulf reziduu de pucioasa in recipientul dezinfectat. 
Un fitil este suficient pentru a dezinfecta un volum de 100 de litrii, iar cel mai simplu mod presupune insirarea fitilului pe o sarma (nu din cupru) si aprinderea lui la unul din capete. 


Pentru mai multe produse de vinificatie, va recomand sa accesati: Produse de vinificatie

Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare