Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Folie microporoasa anti-inghet, Agril si Novagril

Postat pe6 Ani in urma 9052

Folie microporoasa anti-inghet Agril si Novagril!

Folie microporoasa AgrilOdata cu instalarea sezonului rece, apar problemele de protejare a plantelor de temperaturile din ce in ce mai scazute de afara. Agricultorii din toate zonele urmaresc astfel protejarea culturilor de verdeturi din sere solarii si camp, sau extinderea culturii pentru protejarea de bruma la culturile de legume din camp, precum ardeiul si gogosarul. Cea mai utilizata metoda este folosirea foliei microporoase, anti-inghet, de tip Agril sau Novagril. 

Prima data, acest tip de folie a fost inventata in Franta, denumirile de Agril si Novagril (Agryl si Novagryl sunt de fapt denumirile corecte) fiind brevetate de firma producatoare. Companiile din Turcia si Grecia care au copiat produsul nu au voie sa foloseasca aceste denumiri in definirea produselor lor, introducandu-se astfel denumirea de folie microporoasa. 
SemintePlante.ro distribuie atat variantele frantuzesti (mai scumpe in  comparativ cu cele turcesti, insa originale), dar si pe cele turcesti. 
Recunoasterea produselor originale de tip folie microporoasa Agril sau Novagril, se poate face dupa logo-ul scris pe ambalajul foliei, care arata ca cel de mai jos: 
Folie microporoasa Novagril

Care este diferenta dintre Agril si Novagril ?

De-a lungul timpului, o mare parte din cultivatori m-au intrebat diferenta dintre folia microporoasa Agril si folia microporoasa anti-inghet tip Novagril. O mare parte din acestia considerau ca diferenta este data de grosimea materialului. Nimic mai fals. Poate exista atat folie microporoasa Agril de 19 grame/ metru patrat, cat si folie microporoasa tip Novagril, de 19 grame pe metru patrat. 
Diferenta intre cele doua materiale este data de faptul ca folia Novagril este realizata mecanic, de o masina care dispune 3 randuri de filamente, oferind foliei Novagril, in comparatie cu folia Agril, o elasticitate mai mare. 

SemintePlante.ro, ofera din standard folie microporoasa Agril de 19 grame/metru patrat si folie Novagril tot de 19 grame/metru patrat. 



Avantajele folosirii foliei microporoase anti-inghet Agril

Primul avantaj al folosirii foliei microporoase anti-inghet este dat de faptul ca, aplicarea acesteia pastreaza o temperatura cu pana la 5 grade in plus, fata de temperatura de afara, daca este montata in camp deschis. In cazul in care este montata in solarii, temperatura de sub folie poate creste cu pana la 10 grade C, fata de temperatura de deasupra foliei. 
Un alt avantaj important este dat de faptul ca, fiind o folie cu pori, aceasta permite circulatia aerului intre mediul acoperit, si cel de la suprafata, dar si circulatia apei. 
Pe langa cele spuse, folia microporoasa optimizeaza sistemul hidric al plantei si creaza un microclimat mai bun, ce va duce la o dezvoltare mai rapida a plantei, in conditii relativ neprielnice. 
De asemenea, folia microporoasa protejeaza plantele de ploi si vanturi puternice. 

Circulatia luminii nu este o problema, folia microporoasa, atat Agril, cat si Novagril, permite trecerea pana la 80% a luminii catre planta. 

Fiind usoara, greutatea ei variind in functie de tip intre 17 grame per metru patrat si 23 de grame per metru patrat, folia nu afecteaza cresterea plantelor. Aceasta se foloseste cu succes la culturile de varza timpurie si extratimpurie, salata, spanac, ridichii, andive, pepeni. 
Plantele cu varf de crestere sensibil, cum sunt tomatele sau ardeiul pot avea de suferit in cazul aplicarii directe a foliei pe planta. Se recomanda in acest caz, folosirea unor arcade sau a unor stalpi de sustinere, astfel incat folia sa nu stea fix pe varful de crestere al plantelor.

Luna aceasta, la SemintePlante.ro, avem o promotie pentru folia microporoasa. Astfel: 

Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare