Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Seminte de salata pentru toamna si iarna!

Postat pe6 Ani in urma 17503

Ce salata cultivam in sezonul rece? Seminte de salata pentru sezonul rece

Seminte de salataIn cele ce urmeaza, voi incerca sa prezint varietatile de salata ce se preteaza cultivarii in perioadele de toamna, toamna tarziu si iarna. La alegerea salatei pentru cultivarea in aceasta perioada, este bine sa urmarim o varietate care se poate dezvolta in conditii de intensitate scazuta de lumina si temperaturi scazute. 

Vom descrie mai jos varietatile de seminte de salata de la fiecare producator in parte, incercand sa evidentiem punctele forte si punctele slabe ale fiecarei varietati. Scopul articolului este acela de a usura munca fermierilor, prin stabilirea unor selectii clare a soiurilor de salata ce se pot cultiva in perioada rece. 
Pentru inceput, trebuie sa mentionez ca salata, cel putin momentan nu se hibrideaza, asadar, cu toate ca pe site-ul SemintePlante.ro, semintele de salata sunt incadrate in categoria - Seminte de legume (Hibrizi) - acestea practic sunt soiuri ameliorate. 
 

Seminte de salata de la Syngenta

Seminte de salata SyngentaPrintre varietatile de salata propuse de compania Syngenta pentru sezonul rece, enumeram:


  1. Seminte de salata Shangore

Shangore este o varietate de salata destinata cultivarii la sfarsit de toamna si in iarna. Printre avantajele principale putem Seminte de salata Shangoreenumera faptul ca frunzele sunt erecte, facand taierea relativ usoara, capatanile sunt compacte si ating usor 400-600 de grame, iar frunza este pe placul majoritatii cultivatorilor, fiind una deschisa.

Shangore se cultiva foarte usor, nefiind deloc sensibila la intensitati slabe ale luminii, crescand bine chiar si pe soluri slab aprovizionate. Soiul are rezistenta la Bremia, rasele 1-24.

Pe site-ul SemintePlante.ro, putem gasi seminte de salata Shangore la ambalaj de 5000 de seminte. 




2. Seminte de salata Centore

Salata Centore este descrisa de Syngenta ca fiind alegerea sigura, mai ales pentru sfarsit de iarna si inceput de primavara. Multi cultivatori prefera Centorele datorita faptului ca, in perioada de sfarsit de iarna si inceput de primavara, salata are rezistenta deosebita la uscarea frunzelor interioare. 
Soiul are un ritm de crestere rapid si poate atinge fara probleme 450 de grame/capatana. 
Semintele de salata Centore sunt disponibile pe SemintePlante.ro la ambalaj de 5000 seminte/pachet. 

3. Seminte de salata Hanna

Salata Hanna este deja foarte cunoscuta printre cultivatorii de salata, avand cativa ani de cand se afla pe 

Seminte de salata Hannapiata din Romania. Conform multor cultivatori, dar si producatorului varietatii (Syngenta), Hanna este salata ce se poate cultiva pana si in cele mai aprige ierni, avand o foarte buna rezistenta la temperaturi scazute si intensitati slabe ale luminii, reusind sa plece in vegetatie chiar si dupa cele mai puternice ingheturi. 

Salata Hanna are o rezistenta buna si la lipsa calciului si poate forma capatani de 400-600 de grame. Varietatea prezinta rezistenta la Bremia (1-20, 22-25). 





Seminte de salata de la Seminis

Seminte de salata seminisProbabil liderul pietei de cativa ani de zile, salata Touareg este preferata de majoritatea cultivatorilor, datorita flexibilitatii si posibilitatii de cultivare in sezonul toamna-iarna-primavara, dar si datorita marimii capatanii, salata Touareg atingand usor o greutate de 700 de grame, cu o culoare a frunzelor deosebita. Capatanile salatei Touareg nu sunt foarte compacte, insa aceasta varietate, are cei mai multi adepti printre cultivatorii de salata.
SemintePlante.ro distribuie seminte de salata Touareg la ambalaje de 1000 de seminte si 5000 de seminte, dar si la varianta de 5000 de seminte drajate, folosind tehnologia DynaPill, propusa de Seminis. 




 

Seminte de salata de la Enza Zaden

Seminte de salata Enza Zaden1. Seminte de salata Bertilo

Bertilo este o varietate noua, propusa de Enza Zaden, fiind foarte rezistenta in culturile de iarna in spatiile protejate. Bertilo are avantajul ca rezista foarte bine la inghet si formeaza capatani mari, compacte, in conditii de lumina si temperatura slaba.
Capatana salatei Bertilo este semi-deschisa, iar culoarea este dintre cele mai frumoase, deschisa. Salata Bertilo prezinta rezistentaSeminte de salata Bertilo foarte buna la Bremia (1-27). Cultivatorii apreciaza aceasta salata si datorita calitatii frunzei, usor crocanta.

Semintele de salata Bertilo sunt disponibile pe site-ul SemintePlante.ro, la pachete de 2500 de seminte.


2. Seminte de salata Brighton


Brighton este salata propusa de Enza Zaden, pentru cultura tarize din iarna - primavara. Brighton este o varietate de salata utilizata de cultivatorii din toate zonele tarii, aceasta oferind avantaje precum buna rezistenta la Bremia. Brighton leaga rapid capatana mare, de 500 de grame, cu frunze de culoare deschis, semi-fine, ce dau salatei un aspect comercial deosebit. 

Semintele de salata Brighton sunt disponibile pe site-ul SemintePlante.ro, la ambalaje de 5 grame/pachet, adica aproximativ 4500 - 5000 seminte.


Seminte de salata de la Rijk Zwaan

1. Seminte de salata Roderick

Salata Roderick RZ este varietatea propusa de Rijk Zwaan pentru cultura de iarna. Varietatea ofera performante deosebite in Seminte de salata Roderickconditiile de iarna si primavara timpurie, legand capatani la 400-600 de grame. Frunza este untoasa, deschisa la culoare. Pe langa caracteristicile mentionate, salata Roderick RZ prezinta rezistenta la Bremia, rasele 1-24, dar si la Virusul Mozaicat al Salatei.

Semintele de salata Roderick RZ sunt disponibile la SemintePlante.ro la ambalaje de 5000 de seminte.

In plus, SemintePlante.ro poate aduce pe comanda din gama Rijk Zwaan, cam toate tipurile de salata oferite de aceasta companie: seminte de salata batavia, seminte de salata cos (romaine), seminte de salata Iceberg, seminte de salata Lolo, seminte de salata tip frunza de stejar, seminte de salata Salanova, incluzand aici si salata frisee. 



Varietati de salata de la Rijk Zwaan


Seminte de salata de la Nunhems

Seminte de salta Nunhems1. Seminte de salata Mafalda

Varietatea Mafalda a fost scoasa de Nunhems, pentru a inlocui samanta de salata Limax, foarte populara printre cultivatorii. Dupa spusele producatorului Nunhems, semintele de salata Mafalda au fost obtinute din acelasi program de ameliorare cu salata Limax, astfel ar trebui ca si Mafalda sa se apropie de vechiul soi. 
In practica, Mafalda a dat dovada de rezistente bune si flexibilitate la culturile de toamna tarziu si primavara devreme. Varietatea se poate cultiva atat in sere si solarii, cat si in camp deschis, oferind productii stabile. De asemenea, pachetul de rezistente la boli este unul excelent. 



Seminte de salata de la Agri Semen

Agri Semen este o companie olandeza noua, cu varietati de salata care pot concura cu gigantii mai sus mentionati. Dintre varietatile comercializate de SemintePlante.ro de la firma Agri Semen, putem mentionat ca salata foarte buna in perioadele reci, salata Sotalis.

1. Seminte de salata Sotalis

Salata Sotalis leaga o capatana foarte frumoasa, cu frunze deschise, si un aspect comercial de nota 10! Capatana este compactaSeminte de salata Sotalis si, la densitati de 30x30 cm atinge dimensiuni frumoase de 700-900 grame. 
Rezistenta la boli este una deosebit de buna.

Semintele de salata Sotalis sunt ambalate la SemintePlante.ro in variante de 5000 de seminte/ pachet.


Asadar, orice varianta alegeti, SemintePlante.ro va doreste o recolta frumoasa, sanatoasa, cu cat mai putine griji si un pret de vanzare cat de mare posibil.

Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare