Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Magnus vs. Corvinus: Comparatie intre doi hibrizi de tomate extra-timpurii

Postat pe6 Ani in urma 3897

Magnus vs. Corvinus: Analiza prinvind doi hibrizi de tomate extratimpurii

O analiza recenta realizata de Monsanto mi-a atras atentia, fiind practic o comparatie intre doi hibrizi de tomate de succes ai firmei Seminis: Magnus si Corvinus. Hibrizii, primul dintre ei deja cu traditie pe piata din Romania, se remarca printr-o timpurietate deosebita, prezentand amandoi crestere semi-determinata si capacitate de legare excelenta.

Studiul a fost facut de reprezentantii din Macedonia ai companiei Seminis/De Ruiter (Monsanto) si releva capacitatile de productie ale hibrizilor de tomate Magnus si Corvinus, intr-o perioada foarte scurta. 

1. Seminte de tomate Magnus F1

Seminte de tomate MagnusMagnus F1 este un hibrid extratimpuriu de tomate, cu crestere semi-determinata, din gama Seminis/De Ruiter. La lotul experimental, din Macedonia, Magnus F1 s-a remarcat ca fiind un hibrid extrem de usor de cultivat, definit de cei ce au efectuat experimentul ca "grower friendly". 

Timpurietatea la Magnus F1 a fost mai buna decat cea de la Corvinus F1, insa diferentele au fost destul de mici. In medie, in analiza respectiva, tomatele produse de hibridul Magnus F1 cantareau 160 - 180 de grame, hibridul dovedindu-se a fi printre cele mai timpurii de pe piata, cu o rezistenta deosebita la temperaturi scazute si o foarte buna flexibilitate. 

In ceea ce priveste cantitatea produsa, hibridul Magnus F1 a produs pe intreg ciclul de productie experimental o cantitate de tomate cu 37% mai mica decat hibridul Corvinus F1. 

Cu toate astea, avantajul hibridului Magnus F1 a fost ca, in primele doua culegeri, s-a putut recolta cu 25 % mai mult decat la Corvinus, hibridul dovedindu-se a fii mai timpuriu, cu o coacere mai concentrata in prima faza de fructificare. 





2. Seminte de tomate Corvinus F1

Seminte de tomate Corvinus F1

Corvinus F1 este un hibrid de tomate, cu crestere semi-determinata, introdus relativ recent pe piata din Romania, vandut sub acelasi brand - Seminis. Calitatea produsa il propulseaza in fata predecesorului sau, Magnus F1, Corvinus F1 reusind sa produca rosii ferme, de 210 - 250 grame (media), oferind o legare continua. 

Ca o paranteza, hibridul Corvinus F1 este excelent a fi cultivat in Romania, pentru recoltari atat pe ciclul I, cat si pe ciclul II. 

Corvinus F1 s-a prezentat excelent in experimentul din Macedonia, reusind sa produca, per total, asa cum am mentionat anterior, cu 37% mai mult decat Magnus F1. Cu toate acestea, productia la Corvinus a fost mai intarziata decat la Magnus.









Mai jos, am atasat si o poza, cu datele cele mai elocvente ale studiului. 

Magnus si corvinus F1

In concluzie, puteti alege sa mergeti pe un sistem combinat in culturile extratimpurii de tomate, imbinand perfect timpurietatea, oferita de Magnus F1, cu cantitatea ridicata si calitatea de productie oferita de Corvinus F1. Indiferent de alegerea facuta, SemintePlante.ro va doreste recolte mari si sanatoase. 

PRODUSE RECOMANDATE
Seminte de tomate Magnus, 100 seminte Seminte de tomate Magnus, 100 seminte
43,00 lei (inclusiv TVA)
Magnus F1 este un hibrid profesional de tomate, cu crestere semideterminata, generativ, cu fructe de 150-160 de gr, din gama De Ruiter Seeds.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Seminte de tomate Magnus, 500 seminte Seminte de tomate Magnus, 500 seminte
215,00 lei (inclusiv TVA)
Magnus F1 este un hibrid profesional de tomate, cu crestere semideterminata, generativ, cu fructe de 150-160 de gr, din gama De Ruiter Seeds.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Seminte de tomate Corvinus F1, 500 seminte Seminte de tomate Corvinus F1, 500 seminte
324,50 lei (inclusiv TVA)
Corvinus F1 este un hibrid profesional cu crestere semideterminata, din gama De Ruiter Seeds, cu fructe mari (180-200 gr.)
Seminte de tomate Kiveli F1, 500 seminte Seminte de tomate Kiveli F1, 500 seminte
239,80 lei (inclusiv TVA)
Kiveli este un hibrid extratimpuriu de tomate cu crestere nedeterminata si fructe de marime mare, distanta redusa intre internoduri, rezistente multiple si o adaptabilitate excelenta la conditii diferite de cultura.
Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare