Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Cum scapi de gandacii de bucatarie

Postat pe6 Ani in urma de 6104

Un articol nou privind combaterea gandacilor, cu schema completa si actuala poti gasi aici: Scapa de gandaci

Insecticidele de igiena publica sunt sunt substante apartinand grupei biocide si sunt destinate deratizarii spatiilor publice fiind folosite in deratizarea zonelor urbane, apartamentelor, scarilor de bloc, spitalelor, azilelor, caminelor, halelor industriale, etc. 
Majoritatea biocidelor sunt nocive prin inhalare sau inghitire, neavand cum ca un produs ce omoara ceva sa fie super pentru organismul uman.
Prin intrarea in vigoare de la 1 septembrie 2013 a unui nou pachet de legislatie europeana (Regulamentul 528/2012/EC), s-a urmarit mult mai atent distributia biocidelor pe piata, impunand un nou standard de calitate, autorizand spre vanzare doar produse ce nu sunt toxice omului sau altor creaturi (altele decat cele pe care dorim sa le combatem - ex: animale de companie).
Asadar, produsele pe care le propun in acest articol pentru combaterea gandacilor de bucatarie se incadreaza acestui regulament, nefiind probleme ulterioare privind sanatatea umana daca se respecta normele trecute pe ambalaj. Unul dintre aceste produse (Fendona) este avizat de Ministerul Sanatatii si familiei pentru folosirea in spatiile de locuit.

Pasul 1: De ce avem nevoie pentru a ne apuca de treaba!

Pentru inceperea activitatii de deratizare este necesar un pulverizator (de preferat unul de 500 de mililitrii, gen cel pentru spalat geamuri) si, de asemenea, insecticidele pentru igiena publica Fendona 15 SC (substanta activa alfa-cipermetrin) si Regesc (substanta activa Fipronil).
Se umple recipientul cu apa, 100 - 200 de mililitrii, apoi se adauga cate o fiola de produs din fiecare, Fendona si Regesc.

Pasul 2: Curata zona de lucru!

Zona de tratare trebuie sa fie curatata! Asadar, pune de-o parte vasele, paharele, recipientele pe care le folosesti si pui mana des, intr-un loc unde insecticidul sa nu ajunga (preferabil in alta camera). In cazul in care ai stropit peste ele, ai grija sa le speli bine inainte de folosire. 

Evita sa folosesti insecticidul peste alimente!

Pasul 3: Deratizarea
Incepe stropirea cu solutia pregatita la pasul 1, imediat dupa ce ai agitat bine sticla si lichidul s-a omogenizat. Protejeaza-te cu manusi si fereste-te pe cat posibil ca insecticidul sa ajunga pe pielea ta. 
Cu solutia preparata poti trata aproximativ 10 metrii patrati de suprafata. Incepe pulverizarea in benzi de cate 30 de cm. Insista in zona colturilor, in spatele mobilei, in locurile umbrite unde gandacii se ascund. Daca observi crapaturi in perete, gure de aerisire, e bine si acolo sa insisti cu solutie. 
Se vor stropi si aparatele electrocasnice gen cuptor cu microunde, cuptor electric, frigiderul (in spatele acestuia, niciodata in interior) si locul de depozitare al gunoiului. 
Nu exista un miros pronuntat al acestor produse insa aerul poate parea usor incarcat dupa stropire. 
Vei observa ca o parte din gandaci vor incepe sa misune agitati. Nu te speria ca n-au murit pe loc, o vor face in cateva ore. Multi dintre ei ajung la cuib si ii infecteaza si pe ceilalti.

Pasul 4: Perioada de asteptare
Dupa tratarea spatiului, se recomanda a nu se intra in incapere o perioada de 2-3 ore. Nu este neaparat necesar ca incaperea sa aiba geamul inchis.

Pasul 5: Curatarea
Pentru a putea folosi din nou incaperea, ai grija sa o cureti dupa 3 ore. Spala bine pe jos, spala mobila si toate suprafetele pe care ai aplicat insecticid, care pot fi atinse de persoanele din casa.


In urmatoarele zile vei observa din ce in ce mai putin gandaci, urmand ca in maxim 3 zile de la aplicare acestia sa dispara de tot. 

In cazul infectiilor masive, e bine sa se repete operatiunea in 2 saptamani.

PRODUSE RECOMANDATE
Fendona 15 SC (10 ml) Fendona 15 SC (10 ml)
6,50 lei (inclusiv TVA)
Fendona 15 SC este un insecticid pentru combaterea insectelor zburatoare (inclusiv tantari adulti) si taratoare, prin actiune de contact si ingestie. Insecticidul are continut de substanta activa w/w 15%...

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Insecticid K-Othrine WG 250, 20 grame Insecticid K-Othrine WG 250, 20 grame
14%
Oferta speciala limitata
40,30 lei (inclusiv TVA) 48,20 lei
K-Othrine WG 250 este un insecticid piretroid, ce face parte din gama Bayer. Substanta activa este deltamethrin-ul, ce ofera o eficacitate deosebita impotriva unui spectru larg de insecte daunatoare: gandaci, omizi,...
Insecticid K-Othrine SC 7.5 Flow, 25 ml Insecticid K-Othrine SC 7.5 Flow, 25 ml
11,00 lei (inclusiv TVA)
K-Othrine SC 25 este un insecticid lichid sub forma de suspensie concentrata de tip Flow de la Bayer, avand substanta activa deltamethrin-ul, extrem de eficace in distrugerea insectelor zburatoare si taratoare in...
Foval Gel Gandaci (10 g) Foval Gel Gandaci (10 g)
29,41 lei (inclusiv TVA)
Foval Gel Gandaci insecticid eficient, gata de utilizare impotriva gandacilor de bucatarie (nimfe si adulti) din speciile Blattella germanica, Blatta orientalis, Supella longiapalpa si Americana Periplaneta.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
1 Cometariu
  • Bu**** ****or

    Bu**** ****or 2020-10-01

    Singura solutie care m-a scapat de gandaci a fost K-othrine de la Bayer.

    Articolul asta m-a ajutat mult
Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare