Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Hibrizi noi de dovleac! Tipuri si varietati testate de SemintePlante.ro

Postat pe6 Ani in urma 5099

SemintePlante.ro a testat sezonul acesta o serie de varietati de dovleac, ce doreste a le introduce pe piata in anii urmatori. In articolul propus vom oferi cultivatorilor o serie de poze cu dovlecii produsi, detalii din cultura si mod de comportare al fiecarui hibrid in parte. 

Testarea s-a desfasurat in parteneriat cu compania Semplant Romhol si s-au testat hibrizi produsi de Tozer Seeds (Anglia) si United Genetics (Italia/Sua). 

Seminte de dovleac de Halloween Amelia F1

Seminte de dovleac Halloween Amelia F1Dovleacul Amelia F1 este varietatea adusa de la Unigen Seeds (United Genetics) ce produce dovleac special de Halloween, dar a carui pulpa este excelenta, pretandu-se asadar si consumului. 

Hibridul Amelia F1 a fost dat spre testare la Gheorghe Doja Cooperativa Agricola, in judetul Ialomita. Printre avantajele folosirii, pe langa aspectul exterior perfect pentru Halloween, hibridul s-a remarcat printr-o flexibilitate deosebita, adaptandu-se perfect tehnologiei de cultura din zona. 

Datorita dezvoltarii pietei de dovleac de Halloween si in Romania, se pot recolta de la acest hibrid mai multe calibre.

Cei de la Gheorghe Doja Cooperativa Agricola au lucrat cu calibre de 5-8 kilograme si 7-10 kilograme, toata marfa fiind livrata pe supermarket-urile din tara.  

Avantajul este dat de faptul ca se pot livra dovleci de Halloween mari, ideal pentru scobit.


Din gama Tozer Seeds, am testat tot la Gheorghe Doja Cooperativa Agricola, hibridul de dovleac de Halloween Paintball F1. 

Hibridul a dovedit o excelenta uiformitate, producand fructe de 2-4 kilograme, ideale pentru livrarea la ladita, avand, in 2015, un succes notabil chiar si la vanzare. 

In imaginea de mai jos, dovleacul de Halloween Paintball F1 pregatit pentru livrarea catre supermarketuri.



Dovleac Amelia F1

De asemenea, acest hibrid a fost testat si de cei de la Semplant Romhol, in zona Copaceni. 

Seminte de dovleac de Halloween Paintball F1
Varietatile prezentate se pot aduce pe comanda, pentru orice client interesat. De asemenea, pentru clientii ce nu pot astepta sosirea comenzilor, sau cei ce nu vor sa foloseasca hibrizi, varianta Quintale Seme Giallo este de luat in calcul. 
Cu Quintale (Raci Sementi, Italia) am lucrat tot la Gheorghe Doja Cooperativa Agricola si s-au descurcat cu succes in vanzarea acestuia ca "dovleac de halloween". In poza de mai jos avem dovlecii Quintale, ambalati la octabine, gata de a fi livrati catre marile magazine: 

Seminte de dovleac Quintale Seme Giallo

Pentru seminte de dovleac Quintale Seme Giallo, accesati SemintePlante.ro la rubrica "Seminte de legume (Soiuri), subcategoria Dovleac".

De asemenea, clientii interesati de ambalaje mici (hobby), pot obtine rezultate bune si cu Dovleacul de Halloween Howden de la Agrosel. 



Alti hibrizi de dovleci care s-au remarcat

Pentru dovlecii placintari si dovlecii de copt, culturile de test s-au facut la Semplant si la Recolta Gheorghe Doja Cooperativa Agricola. S-au testat diferite varietati de dovleci de placinta (tip Para) precum si dovleci de copt, cu coaja alba si dovleci decorativi. 

Mai jos, o serie de imagini cu rezultatele: 

Seminte de dovleac placintar

Seminte de dovleci tip Para
Seminte dovleac coaja alba
In teste ne-am axat pe capacitatea de pastrare a hibrizilor testati. Vom reveni cu datele obtinute intr-un articol ulterior. 


* Pozele apartin SemintePlante.ro si nu pot fi preluate decat cu acordul scris al SC CERES UNION SRL.

PENTRU OFERTA COMPLETA DE SEMINTE DE DOVLEAC DE HALLOWEEN ACCESATI: Seminte de dovleac de Halloween

Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare