Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Erbicidarea la mazare si fasole

Postat pe6 Ani in urma de 40745

Apropiindu-ne de perioadele de incepere a lucrarilor la mazare si fasole, publicam in cele ce urmeaza un ghid privind principalele erbicide ce se pot aplica la culturile de fasole si mazare si produsele. Fiind plante sensibile la concurenta buruienilor (atat mazarea cat si fasolea) se recomanda o atentie sporita la pastrarea culturii libere de buruieni.

Erbicide pentru mazare si fasole

Erbicid BentaMazarea si fasolea sunt, asa cum am spus, culturi sensibile la concurenta buruienilor. Erbicidele aplicate gresit pot avea repercusiuni importante asupra randamentului culturii. In alegerea schemei de erbicidare trebuie sa cunoastem foarte bine istoricul parcelei privind buruienile problema, astfel putand alege variante de erbicidare in preemergenta si postemergenta sau numai in postemergenta. Combaterea buruienior este problema principala pe care trebuie sa o avem in vedere, asadar vom prezenta mai jos o serie de erbicide omologate pentru a fi folosite la culturile de mazare si fasole in postemergenta: 

1. Erbicid Benta


Erbicidul Benta (bentazon 480g/l) este urmasul mai vechiului Basagran Forte, fiind un erbicid sistemic, hormonal, omologat pentru aplicari foliare in doze de 2-3 litrii pe hectar. 

Erbicidul Benta combate cu succes buruienile dicotiledonate anuale si perene precum mustar, macris, palamida, spanac salbatic, pungulita, traista ciobanului si urzica moarta.

ATENTIE! Benta nu combate buruieni precum musetelul sau romanul, asadar, in caz ca acestea predomina, se recomanda alegerea altei solutii de erbicidare. 

Cand si cum aplicam erbicidul Benta

Aplicarea erbicidului Benta se va face atunci cand cultura de mazare se afla in stadiul de crestere activa, avand o inaltime de 10 - 15 cm iar buruienile sunt rasarite in numar cat mai mare. 
Nu se recomanda a se face erbicidarea in cazul in care la cultura de mazare au aparut butoni florali deoarece se pot inregistra pierderi mari de productie.

Se recomanda folosirea unei singure aplicari pe sezon cu erbicidul Benta. Nu se va aplica pe culturi stresate, in conditii de seceta, sau cand temperatura depaseste 25 grade C.

La fasole se poate aplica erbicidarea cu Benta pana la formarea celei de-a 7-a pereche de frunze. 

ATENTIE! NU VOM APLICA ERBICIDUL BENTA LA CULTURILE SEMINCIERE DE MAZARE SI FASOLE!

Pentru mai multe detalii despre erbicidul Benta, click aici.



2. Erbicid Basagran Forte (bentazon 480 g/l)


Erbicidul Basagran este probabil cel mai cunoscut erbicid pentru fasole si mazare avand si avantajul de a fi produs sub brandul BASF. Basagran este tot un erbicid pe baza de bentazona, din grupa diazinelor, ce are actiune de contact si combate buruienile dicotiledonate din cultura de leguminoase. 

Cand si cum se aplica erbicidul Basagran SL

Erbicidul Basagran se va aplica in postemergenta. Pentru o eficienta cat mai crescuta erbicidarea se va face cand buruienile au 2-4 frunze. Nu se va aplica in conditii de stres (seceta intensa, inghet) pentru ca eficienta va fi mai scazuta. 

Dozele omologate pentru cultura de Bob, Soia, Mazare si Fasole sunt de 2 litri / hectar, dizolvate in 200 - 400 litri apa. 

Dupa aplicarea erbicidului sunt necesare 6 ore pentru ca acesta sa fie preluat de buruieni (deci 6 ore sa nu ploua). 



3. Erbicid Pulsar

(imazamox 40 g/l)

Erbicid PulsarErbicidul Pulsar este solutia populara a companiei BASF, folosita in principal la culturile de floarea soarelui. Erbicidul Pulsar controleaza buruienile anuale cu frunza lata si unele graminee. Dintre buruienile combatute, mentionam: stir, traista ciobanului, ambrozie, teisor, ciumafaie, iarba barboasa, fumarita, busuioc salbatic, roman, mac, grasita, mustar salbatic, zarna, susai, soparlita. 

Erbicidul Pulsar nu combate loboda, volbura si troscotul si, ca urmare, in solele unde aceste buruieni sunt predominante, vom alege alta solutie de erbicidare. 

Cand si cum aplicam erbicidul Pulsar

Aplicarea se va face incepand de la aparitia primelor frunze trifoliate si pana la aparitia primilor lastari laterali. Nu se va aplica dupa aparitia bobocilor florali. 
Se recomanda folosirea unei doze de 0.75 - 1 litru/hectar. Eficacitatea maxima la aplicarea erbicidului Pulsar se obtine atunci cand buruienile dicotiledonate anuale sunt in faza de 2-4 frunze, iar gramineele anuale in faza de 1-3 frunze (sa nu fie infratite).


Erbicidul Pulsar este disponibil pe site-ul SemintePlante.ro la 2 ambalaje. Pentru mai multe detalii, accesati Erbicid Pulsar 500 ml sau Erbicid Pulsar 5 litri



4. Erbicid Pantera

(quizalofop-p-etil)

Pentru combaterea buruienilor monocotiledonate graminee din culturile de mazare si fasole, se recomanda folosirea erbicidului Pantera. 

Pantera combate buruieni precum mohor, costrei, iarba barboasa sau samulastra de cereale. 

Erbicidul Pantera are mai multe variante de ambalare pe site-ul SemintePlante.ro. Pentru mai multe detalii acceseaza erbicid Pantera.


Cand si cum aplicam erbicidul Pantera

Erbicidul Pantera se poate aplica pentru culturile de leguminoase fiind solutia cea mai facila pentru combaterea buruienilor monocotiledonate (pir, costrei, mohor, etc). 

In cazul buruienilor monocotiledonate din seminte vom folosi o doza de 750 ml erbicid Pantera pentru un hectar, dizolvat in 200 - 400 litri apa (in functie de tipul instalatiei de stropit). 

In cazul costreiului din rizomi, vom creste doza pana la 1 litru / hectar, dizolvat in aceeasi cantitate de apa. 



Indiferent de solutia aleasa, citeste cu atent eticheta produsului si asigura-te ca se intrunesc toate conditiile cerute aplicarii. Daca ai nevoie de mai multe informatii ne poti scrie la [email protected] sau pe Facebook.

Articole similare
PRODUSE RECOMANDATE
Erbicid Benta 480 SL, 1 L Erbicid Benta 480 SL, 1 L
-10%
Oferta speciala limitata
140,40 lei (inclusiv TVA) 156,00 lei
Benta 480 SL este un erbicid selectiv postemergent ce combate buruienile dicotiledonate din culturile agricole. Actioneaza foarte bine asupra buruienilor deja rasarite, avand un impact rapid. Are ca substanta activa...
Erbicid Basagran Forte, 1 l Erbicid Basagran Forte, 1 l
9%
Oferta speciala limitata
166,50 lei (inclusiv TVA) 185,00 lei
Basagran SL este un erbicid din gama BASF, destinat combaterii in postemergenta a buruienilor dicotiledonate anuale, din culturile de cartofi, porumb, cereale, trifoi, lucerna, soia, fasole, mazare.
Erbicid Basagran Forte, 5 l Erbicid Basagran Forte, 5 l
10%
Oferta speciala limitata
738,60 lei (inclusiv TVA) 825,60 lei
Basagran SL este un erbicid din gama BASF, destinat combaterii in postemergenta a buruienilor dicotiledonate anuale, din culturile de cartofi, porumb, cereale, trifoi, lucerna, soia, fasole, mazare.
Erbicid Pulsar 40, bidon 5 litri Erbicid Pulsar 40, bidon 5 litri
1.515,10 lei (inclusiv TVA)
Pulsar 40 este un erbicid selectiv, cu aplicare in postemergenta, cu spectru larg de control al buruienilor,utilizat în sistemul CLEARFIELD®, prin care se combat o gamă variata de buruieni, atat unele dicotiledonate...
Erbicid Pulsar 40, 1 l Erbicid Pulsar 40, 1 l
46%
Oferta speciala limitata
230,00 lei (inclusiv TVA) 430,30 lei
Pulsar 40 este un erbicid selectiv, cu aplicare in postemergenta, cu spectru larg de control al buruienilor, utilizat in sistemul CLEARFIELD®, prin care se combat o gama variata de buruieni, atat unele dicotiledonate...
Erbicid Leopard, 1 litru Erbicid Leopard, 1 litru
31%
Oferta speciala limitata
75,00 lei (inclusiv TVA) 110,83 lei
Leopard este un erbicid pe baza de quizalofop-P-etil, ca izomer optic activ, cu actiune sistemica de combatere a buruienilor graminee si selectiva pentru culturile  de dicotiledonate.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
erbicid sistemic Fusilade Forte erbicid sistemic Fusilade Forte
4%
Oferta speciala limitata
149,00 lei (inclusiv TVA) 156,35 lei
Fusilade Forte este un erbicid sistemic postemergent, foarte activ în combaterea buruienilor graminee anuale și perene din culturile cu frunza lată.
Erbicid Fusilade Forte, 5 l Erbicid Fusilade Forte, 5 l
700,00 lei (inclusiv TVA)
Fusilade Forte este un erbicid sistemic postemergent, foarte activ în combaterea buruienilor graminee anuale și perene din culturile cu frunza lată.
Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare