Cauta in articole

Ultimele comentarii

Nu sunt comentarii

Arhiva blog

Erbicidarea la porumb in diverse stadii

Erbicidarea la porumb in diverse stadii

Erbicidarea la porumb

Erbicidarea la porumb reprezinta garantia unei productii bune. Aplicarea erbicidelor trebuie facuta cu mar/e grija, urmarind recomandarile trecute pe eticheta fiecaror produse, astfel incat efectul sa fie cel dorit, cu evitarea pe cat posibil a factorilor ce pot cauza stres culturii, dand intarzieri la recoltare.

In cele ce urmeaza vom prezenta oferta de erbicide la porumb a SemintePlante.ro pentru sezonul 2017, pornind de la etapele de aplicare si cantitatile necesare. 

1. Erbicid Merlin Duo Erbicid Merlin DuoErbicidul Merlin Duo se poate aplica la culturile de porumb in preemergenta, in doza de 2.2 - 2.5 

litrii/hectar. De asemenea, putem folosi erbicidul Merlin Duo si dupa rasarire, in doza de 1.8 - 2 litrii/hectar, cu conditia ca plantele de porumb sa aiba maxim 3-4 frunze. 

Pe site-ul SemintePlante.ro, pentru sezonul 2017, erbicidul Merlin Duo, la ambalaj de 500 de ml are un pret special de 43 RON/litru. Pentru mai multe detalii accesati: erbicid Merlin Duo


2. Erbicid Equip

Erbicid EquipTot din gama Bayer, propunem erbicidul Equip, erbicid ideal pentru combaterea buruienilor cu frunza ingusta si frunza lata din cultura de porumb.

Printre buruienile principale combatute de erbicidul Equip mentionam: Pirul tarator, coada vulpii, costreiul, raigrass-ul anual, mohorul, meiul, firuta, costreiul din seminte, costreiul din rizomi, teisorul, stirul, scanteiuta, traista ciobanului, macris salbatic, mustar salbatic, zarna, samulastra de rapita.  

Doza pentru erbicidul Equip este de 1 - 1.5 litri/hectar pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale, 1.75 - 2.5 litri/hectar pentru combaterea costreiului din rizomi si 2.5 litri/hectar pentru combaterea pirului tarator.

Momentul aplicarii erbicidului Equip - in cazul in care urmarim combaterea doar a buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale vom aplica Equip cand porumbul este in stadiul de 4-6 frunze si buruienile in stadiul de 2-4 frunze. Pentru combaterea costreiului din rizomi vom aplica erbicidul Equip cand plantele de porumb au 6-8 frunze si costreiul 15 - 20 cm.

Erbicidul Equip are 2 variante de ambalare, cu preturi promotionale la ambele: Flacon de 1 litru la pretul de 105 lei/litru sau la bidon de 5 litrii la pretul de 499 lei/bidon 5 litri.


Pentru mai multe detalii accesati link-ul: erbicid Equip


3. Erbicid Titus Plus

Erbicid Titus PlusErbicidul Titus Plus este varianta propusa de DuPont pentru combaterea buruienilor cu frunza ingusta si unora cu frunza lata din cultura de porumb.

Ca mod de aplicare, erbicidul Titus Plus se va aplica in doza de 307 grame la hectar. Se poate aplica intr-o singura trecere sau in 2 treceri, conform tabelului de la descrierea produsului. Eribicidul Titus Plus se vinde impreuna cu adjuvantul Trend. 

In aceast perioada, erbicidul Titus Plus are un pret promotional de 226 lei pe doza 307 grame (1 hectar).

Pentru mai multe detalii accesati link-ul: erbicid Titus Plus4. Erbicid 2.4 D

Sarea de amina este substanta activa folosita in combaterea buruienilor cu frunza lata din cultura porumbului. Erbicidul distribuit de SemintePlante.ro pe baza de aceasta substanta este 2.4 D din gama ADAMA.

Pretul erbicidului 2.4 D este de 36 lei/litru.


5. Erbicid Crew Ace

Erbicid Crew AceCrew Ace 
este un erbicid pe baza de nicosulfuron, destinat combaterii buruienilor graminee din cultura porumbului, fiind ideal in combaterea costreiului (atat a costreiului din samanta, cat si a costreiului din rizomi). 
Erbicidele sulfoniureice si-au castigat popularitatea de-a lungul vremii datorita eficientei lor in combaterea gramineelor. 

Se recomanda aplicarea erbicidului Crew Ace in doza de 1 - 1.5 litrii/hectar la cultura de porumb, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate (inclusiv a costreiului din rizomi). Stadiul de aplicare al erbicidului Crew Ace este atunci cand planta de porumb are 4-6 frunze iar buruienile 2-4 frunze. 

In cazul solelor infestate cu costrei din rizomi, se aplica erbicidul Crew Ace atunci cand costreiul are 15-20 cm inaltime. 

Erbicidul Crew Ace are in acest sezon la SemintePlante.ro, un pret promotional, de numai 90 lei/litru.

Pentru mai multe detalii, accesati: erbicid Crew Ace


6. Pachet anti-buruieni la porumb

Pachetul anti - buruieni la porumb consta in varianta, propusa de SemintePlante.ro pentru combaterea

Pachet anti-buruieni la porumbatat buruienilor cu frunza lata, cat si buruienilor cu frunza ingusta, la cel mai mic pret posibil. 


Asadar, pachetul anti-buruieni la porumb contine 1 litru de erbicid pe baza de nicosulfuron - Sajon si 1 litru de erbicid pe baza de sare de amina - 2.4D. 

Atentie! Nu recomandam aplicarea celor doua erbicide din pachet in aceeasi instalatie. Erbicidele se vor aplica diferentiat, in functie de ce buruieni apar initial pe sola urmand sa alegem cu care din ele sa incepem, ulterior intrand cu cel de-al doilea. Aplicarea la o distanta de 5 - 7 zile unul de altul va scapa fermierii de grija aparitiei fitotoxicitatii. 

Pretul pentru 1 pachet anti-buruieni la porumb este de 110 lei, pachetul fiind suficient pentru 1 hectar de porumb. 

Pentru mai multe detalii accesati link-ul: pachet anti-buruieni la porumbOricare ar fi varianta aleasa de dumneavoastra, SemintePlante.ro va recomanda combinarea cu ingrasamantul foliar Kristalon Verde (NPK 18-18-18 + Microelemente) in doza de 3 kg/hectar. 

Postat pe 2018-02-12 Cultura mare, pomi..., Porumb 0 158

Lasa un comentariuLasa un raspuns

Trebuie sa fii logat pentru a posta comentarii.

Menu

Sus

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018