Cauta in articole

Ultimele comentarii

Arhiva blog

Erbicidarea la porumb in diverse stadii

Erbicidarea la porumb in diverse stadii

Erbicidarea la porumb

Erbicidarea la porumb reprezinta garantia unei productii bune. Aplicarea erbicidelor trebuie facuta cu mar/e grija, urmarind recomandarile trecute pe eticheta fiecaror produse, astfel incat efectul sa fie cel dorit, cu evitarea pe cat posibil a factorilor ce pot cauza stres culturii, dand intarzieri la recoltare.

Procedura este foarte importanta, fiind strans legata de cantitatea produsa pentru ca, daca vom lasa pe loc buruieni, acestea vor concura cu plantele de porumb pentru aceleasi resurse din sol.

In cele ce urmeaza vom prezenta oferta de erbicide la porumb a SemintePlante.ro pentru sezonul 2019, pornind de la etapele de aplicare si cantitatile necesare. 

Erbicidarea in preemergenta la porumb

Erbicidarea in preemergenta este erbicidarea pe care o facem pe "pamant negru" inainte de rasarirea plantelor de porumb. Erbicidele date in preemergenta au rolul de a patrunde in sol si a inhiba germinarea semintelor de buruieni. 

Lista completa a erbicidelor preemergente pentru cultura de porumb distribuite de SemintePlante.ro o puteti gasi pe site-ul nostru, prin accesarea categoriei Erbicide, subcategoria Erbicid preemergent, de unde alegeti erbicid pentru porumb. Detalii gasiti apasand pe link-ul de mai jos: 

Erbicid preemergent la porumb

In ceea ce tine de erbicidele preemergente, vom prezenta mai jos recomandarile noastre pentru cele mai bune rezultate in cultura de porumb. 


1. Erbicid Merlin Duo Erbicid Merlin DuoErbicidul Merlin Duo se poate aplica la culturile de porumb in preemergenta, in doza de 2.2 - 2.5 litri/hectar.
De asemenea, putem folosi erbicidul Merlin Duo si dupa rasarire, in doza de 1.8 - 2 litrii/hectar, cu conditia ca plantele de porumb sa aiba maxim 3-4 frunze. 
Merlin Duo este destinat combaterii atat buruienilor monocotiledonate, cat si buruienilor dicotiledonate anuale. Contine doua substante active: isoxaflutol 37,5 g/l + terbutilazin 375 g/l. 
Erbicidul Merlin Duo are si o buna capacitate de reactivare dupa ploi, extinzand asadar perioada de protectie.


Pe site-ul SemintePlante.ro, pentru sezonul 2019, erbicidul Merlin Duo are doua variante de ambalare, la 500 ml, la 2.5 litri sau la 5 litri. 

Pentru mai multe detalii despre acest produs, inclusiv pret, accesati:

erbicid Merlin Duo2. Erbicid Adengo 

Erbicidul Adengo este produs, la fel ca erbicidul Merlin Duo, tot de compania Bayer, oferind posibilitatea de reactivare dupa ploi datorita tehnologiei "Syncronized Weed Control"  - control sincronizat al buruienilor. 

Erbicidul Adengo este varianta care asigura succesul in cazul aplicarii pana in stadiul de 3 frunze a porumbului. 

Adengo contine trei substante active (isoxaflutol 225 g/l + tiencarbazon-metil 90 g/l + ciprosulfamide (safener) 150 g/l) si este destinat combaterii majoritatii buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate din cultura de porumb.  

Se poate aplica atat preemergent, cat si ulterior, in vegetatie, pana in faza de 3 frunze a porumbului. Dozele folosite la aplicare sunt urmatoarele: 

  • 0.35 - 0.4 litri/hectar in preemergenta; 
  • 0.3 - 0.35 litri/hectar in postemergenta timpurie (pana in faza de 3 frunze a porumbului)

Erbicidul este disponibil la SemintePlante.ro la ambalaj de 200 ml si de 1 litru. Pentru mai multe detalii, inclusiv pret, accesati: 

Erbicid Adengo 

3. Erbicid Dual Gold 

Deja un clasic, erbicidul Dual Gold 960 EC este folosit la scara larga pentru combaterea buruienilor mono si dicotiledonate din cultura de porumb. Se recomanda evitarea aplicarii erbicidului Dual Gold in perioada de seceta extinsa.

In cazul perioadelor secetoase, se recomanda incorporarea acestuia. Doza  omologata de erbicid Dual Gold la cultura de porumb este de 1 - 1.5 litri/hectar. 

Pentru detalii despre erbicidul Dual Gold si pretul produsului accesati link-ul de mai jos: 

Erbicid Dual Gold

4. Erbicid Frontier Forte

Frontier Forte este un erbicid cu spectru larg de combatere, pe baza de 720 g/l dimetenamid, ce se aplica la culturile de porumb. Erbicidul are mod de aplicare similar cu Dual Goldul si combate o mare parte din buruienile problema ce apar in stadiul incipient la cultura de porumb. 

Pentru mai multe detalii si pret, accesati: 

Erbicid Frontier Forte

Erbicidarea in postemergenta

Erbicidarea in postemergenta se refera la erbicidarea aplicata in faza de vegetatie a porumbului. In functie de diversele stadii de aplicare, avem urmatoarele recomandari. 

1. Erbicid Equip

Erbicid Equip

Tot din gama Bayer, propunem erbicidul Equip, erbicid ideal pentru combaterea buruienilor cu frunza ingusta si frunza lata din cultura de porumb.

Printre buruienile principale combatute de erbicidul Equip mentionam: Pirul tarator, coada vulpii, costreiul, raigrass-ul anual, mohorul, meiul, firuta, costreiul din seminte, costreiul din rizomi, teisorul, stirul, scanteiuta, traista ciobanului, macris salbatic, mustar salbatic, zarna, samulastra de rapita.  

Doza pentru erbicidul Equip este de 1 - 1.5 litri/hectar pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale, 1.75 - 2.5 litri/hectar pentru combaterea costreiului din rizomi si 2.5 litri/hectar pentru combaterea pirului tarator.

Momentul aplicarii erbicidului Equip - in cazul in care urmarim combaterea doar a buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale vom aplica Equip cand porumbul este in stadiul de 4-6 frunze si buruienile in stadiul de 2-4 frunze. Pentru combaterea costreiului din rizomi vom aplica erbicidul Equip cand plantele de porumb au 6-8 frunze si costreiul 15 - 20 cm.

Erbicidul Equip are 2 variante de ambalare, cu preturi promotionale la ambele. Pentru mai multe detalii despre erbicidul Equip accesati link-ul de mai jos: 

Erbicid Equip


2. Erbicid Titus Plus

Erbicid Titus Plus

Erbicidul Titus Plus este varianta propusa de DuPont pentru combaterea buruienilor cu frunza ingusta si unora cu frunza lata din cultura de porumb.

Ca mod de aplicare, erbicidul Titus Plus se va aplica in doza de 307 grame la hectar. Se poate aplica intr-o singura trecere sau in 2 treceri, conform tabelului de la descrierea produsului. Eribicidul Titus Plus se vinde impreuna cu adjuvantul Trend. 

In aceast perioada, erbicidul Titus Plus are un pret promotional. Pentru mai multe detalii, accesati: 

Erbicid Titus Plus

3. Erbicid Buctril

Erbicidul Buctril Universal se aplica in postemergenta si este destinat combaterii buruienilor cu frunza lata (dicotiledonate) atat cele anuale cat si cele perene.  

La cultura de porumb, erbicidul Buctril se va aplica in doza de 1 litru/hectar. Pentru combaterea completa a buruienilor, recomandam folosirea erbicidelor Equip + Buctril. 

Mai multe detalii si pret pentru erbicidul Buctril gasiti accesand link-ul de mai jos: 

Erbicid Buctril


4. Erbicid Amino / Dicopur D / Dicopur TOP

Sarea de amina este substanta activa folosita in combaterea buruienilor cu frunza lata din cultura porumbului. Am pus mai multe produse in aceasta categorie pentru ca, la SemintePlante.ro, distribuim trei variante de erbicid pe baza de Sare DMA. 

Pe langa Amino si Dicopur D, Dicopur TOP contine si Dicamba. 5. Erbicid Crew AceErbicid Crew Ace

Crew Ace este un erbicid pe baza de nicosulfuron, destinat combaterii buruienilor graminee din cultura porumbului, fiind ideal in combaterea costreiului (atat a costreiului din samanta, cat si a costreiului din rizomi). 
Erbicidele sulfoniureice si-au castigat popularitatea de-a lungul vremii datorita eficientei lor in combaterea gramineelor. 

Se recomanda aplicarea erbicidului Crew Ace in doza de 1 - 1.5 litrii/hectar la cultura de porumb, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate (inclusiv a costreiului din rizomi). Stadiul de aplicare al erbicidului Crew Ace este atunci cand planta de porumb are 4-6 frunze iar buruienile 2-4 frunze. 

In cazul solelor infestate cu costrei din rizomi, se aplica erbicidul Crew Ace atunci cand costreiul are 15-20 cm inaltime. 

Erbicidul Crew Ace are in acest sezon la SemintePlante.ro un pret promotional. 

Pentru mai multe detalii despre erbicidul Crew Ace accesati: 

Erbicid Crew Ace


6. Pachet anti-buruieni la porumb

Pachetul anti - buruieni la porumb consta in varianta, propusa de SemintePlante.ro pentru combaterea

Pachet anti-buruieni la porumbatat buruienilor cu frunza lata, cat si buruienilor cu frunza ingusta, la cel mai mic pret posibil. 


Asadar, pachetul anti-buruieni la porumb contine 1 litru de erbicid pe baza de nicosulfuron - Sajon si 1 litru de erbicid pe baza de sare de amina - 2.4D. 

Atentie! Nu recomandam aplicarea celor doua erbicide din pachet in aceeasi instalatie. Erbicidele se vor aplica diferentiat, in functie de ce buruieni apar initial pe sola urmand sa alegem cu care din ele sa incepem, ulterior intrand cu cel de-al doilea. Aplicarea la o distanta de 5 - 7 zile unul de altul va scapa fermierii de grija aparitiei fitotoxicitatii. 

Pretul pentru 1 pachet anti-buruieni la porumb este de 92 lei, pachetul fiind suficient pentru 1 hectar de porumb. 

Pentru mai multe detalii accesati link-ul: pachet anti-buruieni la porumbOricare ar fi varianta aleasa de dumneavoastra, SemintePlante.ro va recomanda combinarea cu ingrasamantul foliar Kristalon Verde (NPK 18-18-18 + Microelemente) in doza de 3 kg/hectar. 

Postat pe 2018-02-12 Cultura mare, pomi..., Porumb 0 13019

Lasa un comentariuLasa un raspuns

Trebuie sa fii logat pentru a posta comentarii.

Menu

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018