Cauta in articole

Ultimele comentarii

Arhiva blog

Cum refacem plantele din stresul cauzat de temperaturile scazute?

Cum refacem plantele din stresul cauzat de temperaturile scazute?

De fiecare data cand temperaturile se modifica drastic si brusc, iar un nou val de frig este anuntat la prognoza meteo, diferentele mari de temperatura pot afecta plantele tinere. Stim de la clientii nostri (si din propria experienta) ca plantele din rasadnite, sere si solarii incep sa aiba probleme. De aceea, in articolul de fata iti oferim o solutie simpla. Pentru refacerea plantelor si impingerea spre vegetatie a acestora, iti recomandam un mix de doi fertilizanti (unul foliar si unul radicular), care iti va oferi un randament maxim, in cazul aplicarii corespunzatoare. 

1. Ingrasamantul foliar Terra Sorb 

terra sorb

Terra Sorb (produs de Aectra) este un biostimulator pe baza de (foarte multi) aminoacizi, azot si microelemente.

Principalul rol al foliarului Terra Sorb este acela ca furnizeaza toti aminoacizii necesari plantei, atunci cand aceasta nu poate sintetiza singura aceste elemente vitale. Odata aplicat produsul, aminoacizii patrund in tesuturile plantei, unde intensifica procesul de fotosinteza si de sinteza a clorofilei. Efectul aplicarii este vizibil in 1-2 zile. 

ATENTIE! Aplica Terra Sorb in doza de 30 ml/10 l de apa, prin pulverizare foliara, in prima zi cu lumina naturala (zi cu soare) si temperaturi pozitive. 

Cumpara ACUM Terra Sorb

2. Ingrasamantul radicular Agriful 

Agriful

In Agriful (produs de AgriTecno), planta gaseste tot ceea ce ii trebuie pentru a se reface dupa o perioada de stres. Ingrasamantul este unul radicular si isi face treaba daca ajunge la nivelul radacinii. 

Produsul stimuleaza dezvoltarea radacinilor, marind si capacitatea de absorbtie si transport a substantelor in planta. Asta inseamna ca, odata alicat, va determina ca toate ingrasamintele aflate in substrat (sau mineralele din pamant) sa fie imediat acaparate de planta. 

Pentru a aplica fertilizantul, trebuie sa tii cont de faptul ca produsul trebuie sa ajunga la radacina. In cazul in care rasadurile se afla in alveole, solutia ideala este imersia. Pentru imersie, prepara o solutie de Agriful (40 ml ingrasamant, la 10 litri apa), toarn-o intr-o albie si apoi baga fiecare tava alveolara in aceasta, pana cand substratul devine umed. In cazul in care plantele sunt deja plantate in zona de cultura, aplica solutia de Agriful (in doza de 1 l/1.000 m2) prin sistemul de irigare. 

ATENTIE! Aplicarea se face in prima zi cu soare si temperaturi pozitive. 

Cumpara ACUM Agriful

Pentru orice alta intrebare legata de plantele tale, scrie-ne la adresa de e-mail fitosanitar@seminteplante.ro sau direct pe Facebook!

Lasa un comentariuLasa un raspuns

Trebuie sa fii logat pentru a posta comentarii.

Menu

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018