Meniu
Setari Cautare
0
Cos
Mai multe produse.
Nici un produs gasit.
Welcome
Categorii de blog
Cauta in blog
Ultimele comentarii

Cum refacem plantele din stresul cauzat de temperaturile scazute?

Postat pe6 Ani in urma de 9463

De fiecare data cand temperaturile se modifica drastic si brusc, efectele se pot resimti si in rasadnite sau sere. Articolul de fata isi doreste sa prezinte un mix de solutii (fertilizanti) pe care ii poti folosi pentru a reface plantele dupa perioadele de stres termic. Solutiile sunt valabile atat in situatia plantelor afectate de frig in stadiul de rasad, cat si atunci cand plantele sunt afectate de frig la scurt timp dupa plantarea in sere si solarii (se intampla frecvent primavara). Solutiile propuse vin in ajutorul tinerelor plantute oferind, pe langa micro si macroelementele necesare bunei dezvoltari si o intensificare a proceselor din plante, o bariera impotriva celor mai comune ciuperci dar si o imbunatatire a structurii solului (ceea ce duce la o mai buna absorbtie).

1. Ingrasamantul foliar GreenTop

Ingrasamant foliar GreenTop

GreenTop (Vitaterra) este un ingrasamant foliar SUPER COMPLEX, care pe langa micro si macroelementele continute vine si cu un aport de aminoacizi si vitamine.

Principalul rol al foliarului GreenTop este acela ca furnizeaza toti aminoacizii necesari plantei, atunci cand aceasta nu poate sintetiza singura aceste elemente vitale. Odata aplicat produsul, aminoacizii patrund in tesuturile plantei, unde intensifica procesul de fotosinteza si de sinteza a clorofilei. Efectul aplicarii este vizibil in 1-2 zile. 

Fertilizantul GreenTop se poate aplica in toate stadiile de dezvoltare critice ale plantelor, ajutand inca din faza de rasad si pana la faze ca inflorire, legare si coacere.

ATENTIE! Aplica GreenTop in doza de 30 - 50 ml/10 l de apa, prin pulverizare foliara, in prima zi cu lumina naturala (zi cu soare) si temperaturi pozitive. 

Cumpara ACUM GREENTOP

2. Ingrasamantul radicular ProRoot

Ingrasamant foliar ProRootProRoot (Vitaterra) este un ingrasamant special formulat pentru a induce si stimula o dezvoltare optima a sistemului radicular al plantei si pentru a incuraja dezvoltarea radacinilor secundare, astfel incat starea de sanatate generala a plantelor sa fie una buna.

Produsul stimuleaza dezvoltarea radacinilor, marind si capacitatea de absorbtie si transport a substantelor in planta. Asta inseamna ca, odata aplicat, va imbunatati capacitatea de asimilare a micro si a macroelementelor existente in substrat.

Pentru o eficienta ridicata, recomandam ca fertilizantul ProRoot, sa ajunga la radacina rasadurilor sau a tinerelor plantute (se poate aplica si foliar insa in situatii de stres termic, recomandam aplicarea radiculara). In cazul in care rasadurile se afla in alveole, solutia ideala este imersia tavitelor.

Pentru imersie, se prepara o solutie de ProRoot (50 ml ingrasamant, la 10 litri apa), care mai apoi se toarna in vasul de imersie, vas in care bagam fiecare tavita pana ce substratul devine umed. In cazul in care plantele sunt deja plantate in zona de cultura, aplica solutia de ProRoot (in doza de 1 l/1.000 m2) prin sistemul de irigare. 

ProRoot se poate aplica si prin udare (cu stropitoarea sau direct din bazin) in cazul in care imersia alveolelor nu se poate face.

ATENTIE! Aplicarea se face in prima zi cu soare si temperaturi pozitive. 

Cumpara ACUM PROROOT

2. Ingrasamantul SymbioThrive PRO AZ

SymbioThrive PRO AZ este un produs nutritional complet, care imbina doua tehnologii de fertilizare:

  • Tehnologia clasica - foliar cu micro si macro elemente;
  • Tehnologia biologica - inocul de ciuperci micorizate si drojdii ce vor crea simbioze pentru intensificarea proceselor din plante, absorbtia nutrientilor dar mai ales pentru formarea unei bariere de protectie a plantelor impotriva ciupercilor parazite.

Ingrasamant Symbiothrive PRO AZProdusul SymbioThrive PRO AZ se poate aplica atat foliar, cat si radicular iar recomandarea noastra este sa folositi ambele metode (la distanta de 3 - 4 zile una de alta). Inainte de aplicare trebuie dizolvat flaconul cu inocul (este situat undeva sub eticheta) in flaconul cu ingrasamant. Imediat dupa aplicare produsul devine complet.

Aplicarea radiculara va asigura o mai buna protectie a plantelor impotriva principalelor ciuperci ce le pot afecta in stadiile de dupa perioade friguroase (Pythium spp, Botrytis) prin formarea micorizelor la nivelul radacinii. Aplicarea foliara va intensifica dezvoltarea vegetativa si refacerea tesuturilor, oferind, la cateva zile de la aplicare, un verde inchis, foarte pronuntat. 

Pentru dilutie vom folosi 30 - 40 mililitri / 10 litri apa in cazul aplicarii foliare si 1 litru / 1000 metri patrati in cazul aplicarii radiculare, prin sistemul de fertiirigare. In cazul imersiei, doza recomandata este de 100 mililitri in 10 litri apa.

CUMPARA ACUM SYMBIOTHRIVE PRO AZ

Recomandam mixul de mai sus pentru o refacere completa a plantelor si o grabire a intrarii in vegetatie. Ordinea aplicarii nu are o foarte mare importanta, insa este ideal daca se poate pastra ordinea urmatoare:

1. Aplicare foliara cu GreenTop;

2. Imersie cu ProRoot;

3. Imersie si aplicare foliara cu SymbioThrive ProAZ.

Pentru orice alta intrebare legata de plantele tale, scrie-ne la adresa de e-mail [email protected] sau direct pe Facebook!

PRODUSE RECOMANDATE
Ingrasamant Agriful, 1 litru Ingrasamant Agriful, 1 litru
59,95 lei (inclusiv TVA)
Agriful este un fertilizant lichid, natural, radicular, cu efect rapid. Pretabil pentru toate tipurile de legume.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
biostimulator Terra Sorb Foliar biostimulator Terra Sorb Foliar
17%
Oferta speciala limitata
91,00 lei (inclusiv TVA) 110,00 lei
Terra-sorb este un biostimulator de crestere si fructificare pe baza de aminoacizi. Produsul are in compozitia sa toata gama de aminoacizi de care au nevoie plantele atunci cand nu-si pot sintetiza aceste elemente...
fertilizant lichid, natural, radicular Agriful fertilizant lichid, natural, radicular Agriful
272,50 lei (inclusiv TVA)
Agriful este un fertilizant lichid, natural, radicular, cu efect rapid. Pretabil pentru toate tipurile de legume.

Stoc epuizat

Vezi mai mult
Ingrasamant Trainer, 1 litru Ingrasamant Trainer, 1 litru
45,00 lei (inclusiv TVA)
Trainer este un ingrasamant organic lichid pe baza de Azot si aminoacizi ce ajuta planta in timpul stresului de orice fel (ger, caldura excesiva, luminozitate redusa), dar ofera .i ajutor pentru crestere cat mai...
Lasa un comentariu
lasa un raspuns
Pentru a posta un comentariu este necesar sa va logati in contul de client, puteti de asemenea sa folositi contul de facebook pentru autentificare.

Meniu

Setari

Mai multe produse.
Nici un produs gasit.

Creati un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare