Categorii Produse

Aboneaza-te la newsletter

Oferte Speciale

30,61 lei 34,01 lei
Limited special offer

30,61 lei 34,01 lei
Limited special offer

45,00 lei 47,96 lei

55,00 lei 60,00 lei

63,00 lei 71,40 lei
Limited special offer

110,00 lei 165,00 lei
Limited special offer

134,00 lei 153,69 lei

180,00 lei 196,20 lei
Limited special offer

299,50 lei 333,54 lei
Limited special offer

322,08 lei 348,80 lei
Limited special offer

Producatori

Cele mai cumparate

Maurivin POP, drojdii selectionate (500 gr)

XSP5509251

Produs nou

Maurivin POP este o drojdie pretabila pentru folosirea la vinuri rosii, albe si rose. Drojdiile Maurivin POP se remarca prin faptul ca pot lucra la temperaturi incepand cu 9 grade Celsius. Este o drojdie neutra ce permite gustului strugurilor sa iasa in evidenta in procesul de vinificatie. 

Mai multe detalii

Limited time offer:

94,50 lei(tva inclus)

135,00 lei

13 produse in stoc
Disponibilitate: Disponibil

Producator: AB Mauri

 Contact rapid: 031.425.21.59

Cantitate: - +

 
Mai multe informatii

Maurivin POP, drojdii selectionate pentru vinuri albe, rosii si rose, 500 grame

Maurivin POP este o drojdie activa neutra ce ofera arome curate si subtile, asociate productiei vinurilor bune. Clasificata ca o drojdie neutra, Maurivin POP permite caracteristicilor varietale ale strugurilor sa straluceasca. 

Maurivin POP se preteaza folosirii si in cazul fermentatiei secundare.

Tip drojdie: Saccharomyces cerevisiae

Recomandat pentru: vinuri rosii, vinuri albe si vinuri rose (prima si a doua fermentatie)

Proprietatile oenologice ale drojdiilor Maurivin POP

Rata de fermentatie

Maurivin POP este o drojdie robusta si stabila la temperaturi ce se incadreaza in intervalul de 9 - 30 de grade Celsius. Acest lucru se aplica atat fermentatiei primare cat si in cazul fermentatiilor secundare bazate pe folosirea metodei champenois si Charmat, destinate obtinerii vinurilor spumante. 

Cerinta pentru azot este relativ redusa. 

Toleranta alcoolica

Maurivin POP are un randament alcoolic de pana la 15-16% (v/v).

Aciditate volatila

In general este mai mica de 0.3 g/l.

Foculare

In cazul folosirii Maurivin POP ca drojdie aceasta sedimenteaza si se depune.

Formarea spumei

Maurivin POP este o drojdie cu formare redusa de spuma.

Killer factor

Maurivin POP este o drojdie ce are un "killer-factor" pozitiv.

Productie de SO2

Maurivin POP este o drojdie ce produce o doza redusa de SO2 (<20 mg/L).

Contributia adusa vinului

Maurivin POP este perfecta pentru obtinerea vinurilor de toate felurile prin fermentatie primara (rosii, albe, roze) datorita temperaturii mici de la care poate lucra dar si a celorlalte caracteristici puternice de fermentatie. Prezinta un comportament excelent si in cazul fermentatiei secundare - pentru producerea vinurilor precum Prosecco sau Cava.

Fiind o drojdie atat de robusta, se preteaza excelent in cazul repornirii in fermentatie a vinurilor.  

Cum se aplica produsul Maurivin POP? 

Doza recomandata este de 20 - 40 de grame / 100 litri de must. Conform schemei propuse de producator vom avea urmatorul mod de aplicare (calculat pentru folosirea intregului pachet de 500 de grame la 2500 de litri de vin): 

  1. Incalzim un vas cu 5 litri apa la 35-40 de grade Celsius; 
  2. Dizolvam apoi pachetul de 500 de grame de drojdii Maurivin POP in cei 5 litri de apa; 
  3. Lasam aproximativ 15 minute pentru a se forma maiaua; 
  4. Amestecam constant
  5. Extragem 10 litri de must si ii turnam peste amestecul rezultat; 
  6. Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C. 
  7. Noul amestec se va turna in vasul de 2500 de litri de vin.

Schema de aplicare a drojdiilor Maurivin B

Pornind de la regula lor, prin analogie, putem face calculul in ceea ce tine de dizolvarea in 100 de litri de vin. Vom respecta urmatorii pasi, folosind 30 de grame drojdii / 100 de litri de vin. 

  1. Incalzim un vas cu 300 ml apa la 35 - 40 de grade Celsius; 
  2. Dizolvam apoi 30 de grame de drojdii in apa deja incalzita; 
  3. Amestecam si lasam 15 minute pentru a se forma maiaua; 
  4. Amestecam constant; 
  5. Extragem 600 ml de must si il turnam peste amestecul rezultat (maia)
  6. Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obtinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C. 
  7. Noul amestec se va turna in vasul de 100 de litri de vin. 

 

 
Caracteristici
ProducatorAB Mauri
DisponibilitateDisponibil

Produse recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Vizualizate recent

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla cat mai multe detalii despre tot ce intereseaza.

Menu

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018