Maurivin POP, drojdii selectionate (500 gr)
Maurivin POP este o drojdie pretabila pentru folosirea la vinuri rosii, albe si rose. Drojdiile Maurivin POP se remarca prin faptul ca pot lucra la temperaturi incepand cu 9 grade Celsius. Este o drojdie neutra ce permite gustului strugurilor sa iasa in evidenta in procesul de vinificatie.Â
Maurivin POP, drojdii selectionate pentru vinuri albe, rosii si rose, 500 grame
Maurivin POP este o drojdie activa neutra ce ofera arome curate si subtile, asociate productiei vinurilor bune. Clasificata ca o drojdie neutra, Maurivin POP permite caracteristicilor varietale ale strugurilor sa straluceasca.Â
Maurivin POP se preteaza folosirii si in cazul fermentatiei secundare.
Tip drojdie:Â Saccharomyces cerevisiae
Recomandat pentru: vinuri rosii, vinuri albe si vinuri rose (prima si a doua fermentatie)
Proprietatile oenologice ale drojdiilor Maurivin POP
Rata de fermentatie
Maurivin POP este o drojdie robusta si stabila la temperaturi ce se incadreaza in intervalul de 9 - 30 de grade Celsius. Acest lucru se aplica atat fermentatiei primare cat si in cazul fermentatiilor secundare bazate pe folosirea metodei champenois si Charmat, destinate obtinerii vinurilor spumante.Â
Cerinta pentru azot este relativ redusa.Â
Toleranta alcoolica
Maurivin POP are un randament alcoolic de pana la 15-16% (v/v).
Aciditate volatila
In general este mai mica de 0.3 g/l.
Foculare
In cazul folosirii Maurivin POP ca drojdie aceasta sedimenteaza si se depune.
Formarea spumei
Maurivin POP este o drojdie cu formare redusa de spuma.
Killer factor
Maurivin POP este o drojdie ce are un "killer-factor" pozitiv.
Productie de SO2
Maurivin POP este o drojdie ce produce o doza redusa de SO2 (<20 mg/L).
Contributia adusa vinului
Maurivin POP este perfecta pentru obtinerea vinurilor de toate felurile prin fermentatie primara (rosii, albe, roze) datorita temperaturii mici de la care poate lucra dar si a celorlalte caracteristici puternice de fermentatie. Prezinta un comportament excelent si in cazul fermentatiei secundare - pentru producerea vinurilor precum Prosecco sau Cava.
Fiind o drojdie atat de robusta, se preteaza excelent in cazul repornirii in fermentatie a vinurilor. Â
Cum se aplica produsul Maurivin POP?Â
Doza recomandata este de 20 - 40 de grame / 100 litri de must. Conform schemei propuse de producator vom avea urmatorul mod de aplicare (calculat pentru folosirea intregului pachet de 500 de grame la 2500 de litri de vin):Â
- Incalzim un vas cu 5 litri apa la 35-40 de grade Celsius;Â
- Dizolvam apoi pachetul de 500 de grame de drojdii Maurivin POP in cei 5 litri de apa;Â
- Lasam aproximativ 15 minute pentru a se forma maiaua;Â
- Amestecam constant
- Extragem 10 litri de must si ii turnam peste amestecul rezultat;Â
- Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C.Â
- Noul amestec se va turna in vasul de 2500 de litri de vin.
Pornind de la regula lor, prin analogie, putem face calculul in ceea ce tine de dizolvarea in 100 de litri de vin. Vom respecta urmatorii pasi, folosind 30 de grame drojdii / 100 de litri de vin.Â
- Incalzim un vas cu 300 ml apa la 35 - 40 de grade Celsius;Â
- Dizolvam apoi 30 de grame de drojdii in apa deja incalzita;Â
- Amestecam si lasam 15 minute pentru a se forma maiaua;Â
- Amestecam constant;Â
- Extragem 600 ml de must si il turnam peste amestecul rezultat (maia)
- Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obtinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C.Â
- Noul amestec se va turna in vasul de 100 de litri de vin.Â
Â
Ai folosit acest produs? Lasa o recenzie