Categorii Produse

Aboneaza-te la newsletter

Oferte Speciale

30,61 lei 34,01 lei

30,61 lei 34,01 lei

63,00 lei 71,40 lei
Limited special offer

121,91 lei 137,17 lei

133,34 lei 140,01 lei

190,00 lei 220,00 lei

200,00 lei 210,00 lei

279,00 lei 316,10 lei

299,50 lei 323,73 lei

Producatori

Cele mai cumparate

Maurivin UOA MaxiThiol, drojdii pentru vin alb (500 grame)

XSP5509249

Produs nou

Maurivin UOA MaxiThiol este o drojdie speciala, selectata pentru capacitatea ei de a spori aroma vinurilor albe dar si pentru faptul ca este un bun fermentator, chiar si la temperaturi scazute, 

Mai multe detalii

135,00 lei(tva inclus)

16 produse in stoc

Producator: AB Mauri

 Contact rapid: 031.425.21.59

Cantitate: - +

 
Mai multe informatii

Maurivin UOA MaxiThiol, drojdii pentru vinuri albe, 500 grame

Maurivin UOA MaxiThiol se foloseste la vinurile albe pentru a spori aroma acestora. Tulpina este una noua, de la grupul de studiu al vinului al Universitatii din Auckland, Noua Zeelanda.

Tip drojdie: Saccharomyces cerevisiae

Recomandat pentru: Sauvignon Blanc, Colombard, Chenin Blanc, Chardonnay, Muscat Ottonel, Riesling, Feteasca Regala. 

Proprietatile oenologice ale drojdiilor Maurivin UOA MaxiThiol

Rata de fermentatie

Maurivin UOA MaxiThiol fermenteaza foarte bine chiar si la temperaturi scazute (12 - 15 grade C) cu un timp de "intarziere" scazut. Se recomanda, spre finalul procesului de fermentatie, sa crestem temperatura la 15 grade C, in cazul in care fermentatia a pornit la temperatura scazuta. 

Consumul de azot este unul moderat. Se recomanda sursa noua de azot suplimentar in cazul in care mustul aflat in fermentatie arata niveluri reduse de nitrogen sau/si in cazul in care avem de-a face cu un must foarte bogat in zahar. 

Toleranta alcoolica

Maurivin UOA MaxiThiol prezinta un randament bun de pana la 14 - 15 % (v/v).

Aciditate volatila

In general mai mica de 0.4 g/l. 

Formarea spumei

Maurivin UOA MaxiThiol este o drojdie ce formeaza o cantitate foarte mica de spuma. 

Killer factor

Maurivin UOA Maxithiol are un "killer-factor" pozitiv.

Contributia adusa vinului

Maurivin UOA MaxiThiol este o drojdie ce are abilitatea de a produce tioli aromatici care contribuie cu esteri importanti cu arome de "fructe tropicale" si "fructul pasiunii" la vinul final rezultat. 

Aceste arome vor adauga o complexitate sporita vinului. 

Maurivin UOA MaxiThiol va creste profilul aromatic al vinurilor obtinute din soiul Sauvignon Blanc dar si a altor varietati de strugure alb, cand este nevoie de imbogatirea paletei aromelor. 

Aportul de arome la vin - Maurivin UOA MaxiThiol

Schema de mai sus este furnizata de producator si este bazata pe analiza a sase vinuri diferite din Noua Zeelanda (la care s-a folosit produsul Maurivin UOA MaxiThiol in procesul de fermentatie), analiza fiind facuta de un numar de 12 specialisti.

Cum se aplica produsul Maurivin B? 

Doza recomandata este de 20 - 40 de grame / 100 litri de must. Conform schemei propuse de producator vom avea urmatorul mod de aplicare (calculat pentru folosirea intregului pachet de 500 de grame la 2500 de litri de vin): 

  1. Incalzim un vas cu 5 litri apa la 35-40 de grade Celsius; 
  2. Dizolvam apoi pachetul de 500 de grame de drojdii Maurivin B in cei 5 litri de apa; 
  3. Lasam aproximativ 15 minute pentru a se forma maiaua; 
  4. Amestecam constant
  5. Extragem 10 litri de must si ii turnam peste amestecul rezultat; 
  6. Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C. 
  7. Noul amestec se va turna in vasul de 2500 de litri de vin.

Schema de aplicare a drojdiilor Maurivin B

Pornind de la regula lor, prin analogie, putem face calculul in ceea ce tine de dizolvarea in 100 de litri de vin. Vom respecta urmatorii pasi, folosind 30 de grame drojdii / 100 de litri de vin. 

  1. Incalzim un vas cu 300 ml apa la 35 - 40 de grade Celsius; 
  2. Dizolvam apoi 30 de grame de drojdii in apa deja incalzita; 
  3. Amestecam si lasam 15 minute pentru a se forma maiaua; 
  4. Amestecam constant; 
  5. Extragem 600 ml de must si il turnam peste amestecul rezultat (maia)
  6. Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obtinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C. 
  7. Noul amestec se va turna in vasul de 100 de litri de vin. 

 

Produse recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Vizualizate recent

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla cat mai multe detalii despre tot ce intereseaza.

Menu

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018