Categorii Produse

Aboneaza-te la newsletter

Oferte Speciale

30,61 lei 34,01 lei

30,61 lei 34,01 lei

63,00 lei 71,40 lei
Limited special offer

121,91 lei 137,17 lei

133,34 lei 140,01 lei

190,00 lei 220,00 lei

200,00 lei 210,00 lei

279,00 lei 316,10 lei

299,50 lei 323,73 lei

Producatori

Cele mai cumparate

Maurivin AWRI Fusion, drojdii hibride (500 grame)

XSP5509247

Produs nou

AWRI Fusion de la Maurivin este o varianta de drojdii de "urmatoarea generatie" fiind practic un hibrid de drojdie selectat pentru capacitatea excelenta de a creste aroma si complexitatea vinului. 

Mai multe detalii

155,00 lei(tva inclus)

18 produse in stoc
Disponibilitate: Disponibil

Producator: AB Mauri

 Contact rapid: 031.425.21.59

Cantitate: - +

 
Mai multe informatii

Maurivin AWRI Fusion, drojdii hibride pentru vinuri albe, rosii si rose, 500 grame

Maurivin AWRI Fusion este o drojdie hibrida ce ofera o excelenta crestere in intensitatea aromei vinului, dand acestuia complexitate. Produsul a luat fiinta la Institutul pentru Cercetarea Vinului din Australia. 

Tip drojdieSaccharomyces cerevisiae x Saccharomyces cariocanus (Hibrid non-GMO) - cunoscut si ca AWRI 1502. 

Recomandat pentru: vinuri albe, rosii si rose 

Proprietati oenlogice ale drojdiilor Maurivin AWRI Fusion

Rata de fermentatie

Maurivin AWRI Fusion ofera o rata rapida de fermentatie, cu un timp de intarziere redus, in cazul in care dispune de o temperatura de 18 - 30 grade C. La temperaturi mai scazute, de 15 grade C, AWEI Fusion ofera o rata moderata de fermentatie. 

Maurivin AWRI Fusion este considerat un consumator slab de azot. In anume situatii ce pot duce la epuizarea azotului amino liber este necesara adaugarea de activatori de fermentare. 

Toleranta alcoolica

Maurivin AWRI Fusion are o toleranta alcoolica ridicata de pana la 15-16% (v/v).

Productia alcoolica

Este similara cu Maurivin PDM - 16 grame zahar per 1% etanol.

Aciditatea volatila

Este, in general, mai mica de 0.3 g/L.

Floculare

Maurivin AWRI Fusion prezinta o buna sedimentare dupa ce s-a terminat fermentatia alcoolica. 

Formarea spumei

Maurivin AWRI Fusion formeaza spuma de nivel redus.

Contributia adusa vinului

Maurivin AWRI Fusion este o drojdie ce isi aduce contributia majora in senzatia gustativa (mouthfeel) si in textura vinului oferind si o complexitate crescuta. AWRI Fusion imbina caracteristicile varietale cu arome precum piersica, nectarina, nectarina dar si arome subtile florale.

Pentru varietati precum Pinot Gris, Chardonnay, Semillon, Chenin Blanc si Colombard, hibridul AWRI Fusion aduce o contributie pozitiva aromei. 

Pentru varietati rosii, precum Cabernet, Merlot si Malbec, AWRI Fusion va contribui la cresterea complexitatii, a intensitatii aromelor fructate si a senzatiei gustative. 

Contributia la vin adusa de Maurivin AWRI Fusion

Cum se aplica produsul Maurivin AWRI Fusion? 

Doza recomandata este de 20 - 40 de grame / 100 litri de must. Conform schemei propuse de producator vom avea urmatorul mod de aplicare (calculat pentru folosirea intregului pachet de 500 de grame la 2500 de litri de vin): 

  1. Incalzim un vas cu 5 litri apa la 35-40 de grade Celsius; 
  2. Dizolvam apoi pachetul de 500 de grame de drojdii Maurivin AWRI Fusion in cei 5 litri de apa; 
  3. Lasam aproximativ 15 minute pentru a se forma maiaua; 
  4. Amestecam constant
  5. Extragem 10 litri de must si ii turnam peste amestecul rezultat; 
  6. Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C. 
  7. Noul amestec se va turna in vasul de 2500 de litri de vin.

Schema de aplicare a drojdiilor Maurivin B

Pornind de la regula lor, prin analogie, putem face calculul in ceea ce tine de dizolvarea in 100 de litri de vin. Vom respecta urmatorii pasi, folosind 30 de grame drojdii / 100 de litri de vin. 

  1. Incalzim un vas cu 300 ml apa la 35 - 40 de grade Celsius; 
  2. Dizolvam apoi 30 de grame de drojdii in apa deja incalzita; 
  3. Amestecam si lasam 15 minute pentru a se forma maiaua; 
  4. Amestecam constant; 
  5. Extragem 600 ml de must si il turnam peste amestecul rezultat (maia)
  6. Temperatura noului amestec trebuie sa fie de 15/18 grade C. In cazul in care mustul este mai rece se recomanda incalzirea acestuia astfel incat sa obtinem o temperatura a noului amestec la valoarea de 15/18 grade C. 
  7. Noul amestec se va turna in vasul de 100 de litri de vin. 

 

 
Caracteristici
ProducatorAB Mauri
DisponibilitateDisponibil

Produse recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Vizualizate recent

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla cat mai multe detalii despre tot ce intereseaza.

Menu

Toate drepturile rezervate Seminteplante.ro © 2018